İnsanlar ve zombiler savaşında son raunt

Sinema tarihinin en uzun soluklu projelerinden “Resident Evil”a veda edeceğimiz “Resident Evil: Son Bölüm”, Milla Jovovich’le de son randevumuz olacak. Bağımsız sinema takipçilerinin adeta Tanrısı olan Jim Jarmusch’un yalınlığı ve içtenliğiyle büyüleyen son filmi “Paterson” ve gerçek olaylardan esinlenen, Oscar adayı “Gizli Sayılar”, haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

İnsanlar ve zombiler savaşında son raunt

Resident Evil: Son Bölüm
(Resident Evil: The Final Chapter)
Yönetmen: Paul W S. Anderson
Oyuncular: Milla Jovovich, Ali Larter, Shawn Roberts
2016-FRANSA, ABD, ALMANYA–99’/KORKU, GERİLİM, BİLİMKURGU

İlkini 2002’de izlediğimiz “Resident Evil” serisinin 6. ve şimdilik son filmindeyiz. Alice bir kez daha insanlığın zombilere karşı verdiği savaştan sağ olarak kurtulan tek kişi olmuştur. Alice, bu kez kâbusun başladığı yere, Racoon Şehri’ndeki Kovan’a geri dönmek zorundadır. Çünkü Umbrella Şirketi, kıyametten kurtulan son kişileri de yok etmek amacıyla güçlerini son kez burada toplamaktadır. Sinema tarihinin en uzun soluklu projelerinden “Resident Evil”, Milla Jovovich olmadan devam edecek mi yıllar içinde birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

JARMUSCH’TAN BİR BAŞYAPIT DAHA
Paterson
Yönetmen: Jim Jarmusch
Oyuncular: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Chasten Harmon
2016-ABD, FRANSA, ALMANYA–118’/DRAM, KOMEDİ, AŞK

90’ların başından itibaren “Stranger Than Paradise”, “Coffee and Cigarettes”, “Dead Man” filmleriyle Amerikan bağımsız sinemasının en usta isimlerinden bir sayılan Jim Jarmusch’un son filmi Adam Driver ve İranlı oyuncu Golshifteh Farahani’yi başrole taşıyor. Eşi Laura ve Bulldog köpeğiyle birlikte mütevazı bir hayat süren naif otobüs şoförü Paterson’ın hikâyesini konu alan film, yalınlığı ve içtenliğiyle büyüleyen modern bir başyapıt. Kaçırmayın!

NASA’DA KADINLAR VARDIR
Gizli Sayılar
(Hidden Figures)
Yönetmen: Theodore Melfi
Oyuncular: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae
2016-ABD–127’/BİYOGRAFİ, DRAM, TARİHİ

NASA’daki siyah kadın matematikçilerden oluşan bir takımın, Sovyetler Birliği’ndeki Amerikalı rakiplerine karşı uzay yarışını kazanmasına yardımcı oldukları ve aynı zamanda, eşit haklara ve fırsatlara ilerlemeye yönelik arayışların hayati tarihini anlatıyor. Margot Lee Shetterly’nin gerçek olaylardan esinlenen romanından uyarlanan film, En İyi Film başta olmak üzere 3 dalda Oscar adayı.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

Altın (Gold) ***
Aşıklar Şehri (La La Land) ***
Ay Işığı (Moonlight) *****
Çalgı Çengi: İkimiz *
Çin Seddi (The Great Wall) **
Halka 3 (Rings) **
John Wick 2 ***
Kara Gün (Patriots Day) **
Karanlığın Elli Tonu (Fifty Shades Darker) *
Karlar Kraliçesi 3: Ateş ve Buz *
Lego Batman Filmi (The Lego Batman Movie) **
Lion ***
Moana ***
Olanlar Oldu *
Parçalanmış (Split) ****
Recep İvedik 5 *
Swiss Army Man ***
Yaşam Kürü (A Cure for Wellnes) **
Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea) ****
Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü (xXx: The Return of Xander Cage) *

ŞİFA ARAYANLARA !F FİLMİ

Bu yıl Ankara’da 13. kez gerçekleşecek !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, soğuk ve gri havaya inat, hayatımızı değiştiren, ters köşeye yatıran, şaşırtan ve bolca keşifler sunan programıyla 2-5 Mart tarihlerinde Cinemaximum Armada’da sinemaseverleri bekliyor. İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde gerçekleşecek !f İstanbul’u festival direktörü Serra Ciliv’le konuştuk ve kendisinden Ankaralıların kaçırmaması gereken filmler listesini de aldık.
* !f İstanbul’u bir cümlede tarif etmenizi istesem?
Herkese iyi geleceğini umut ettiğimiz renkli ve çok sesli bir nefes alanı.

Haberin Devamı

* Sinemaseverlerin hayatına “!f’lik film” diye bir kavram soktunuz. Gerçekten de nedir bir filmi !f’lik kılan?
Evet, bundan birkaç yıl önce izleyicilerimizden duyduğumuz ve çok hoşumuza giden, artık dilimize de hepten yerleşmiş bir tanım oldu ‘!f’lik film’. Çok geniş bir yelpazeden söz ediyoruz aslında ama galiba kısaca, samimi, sinemada, hayatta, fikirlerde ve teknolojinin sunduğu olanaklarda yeni olasılıkları arayan, dünyaya eleştirel gözlerle ama yumuşak kalplerle bakan, çoğu zaman bir şekilde ters köşeye yatıran filmleri seviyoruz biz.

* Bu yılın teması ‘İyileştiren Şeyler’. Neden?
Yaralıyız, kırgınız, endişeliyiz. Bugün herkes kendisini ve üretimini nasıl var etmeye devam edebileceğini, sevdiklerini, yakındaki ve uzaktaki dostları; yaşam alanını nasıl koruyabileceğini ve besleyebileceğini düşünüyor. Devam eden bir travmanın içindeyiz. Bize ne güç verir? Nasıl birlikte oluruz, yaşama hevesi duyarız ve üretiriz? Geleceğimizi ve özgür bir yaşamı tahayyül etmeye devam edebilir miyiz? Bu sorulardan çıktı bu yılın teması. Filmlerde, müzikte ve sanatta şifa arıyoruz ve bize şifa verebilen işleri ve insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

* Bu yıl 13. kez Ankara’da !f İstanbul. Ankara’da olmak nasıl bir duygu sizin için?
Ankara izleyicisini çok seviyoruz. Ankara’daki ilk yılımızdan beri, Ankara’nın kendine has sinefil kitlesine saygı duyuyoruz. sinemanın ve müziğin köküne daha sade bir bakışları var sanki. Genelliyorum tabii, ama uzaktan hissimiz bu. Umarız onlar da bizden memnundurlar.

Serra Ciliv’den Ankaralı sinemaseverlere öneriler:
* Their Finest/Aşkın Çekimi
* People That Are Not Me/Kimse Benzemez Bana
* Certain Women/Mutlak Kadınlar
* In The Last Days Of The City/Şehrin Son Günlerinde
* T2 Trainspotting

Yazarın Tüm Yazıları