İnsanlar deli olduğumu düşünebilir

Güncelleme Tarihi:

İnsanlar deli olduğumu düşünebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 10:52

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Alessandro Chiappini, “Bizim için şu anda önemli olan Avrupa Ligi'nde oynayacağımız final-four” dedi.

Yaz sezonunda 6 ayak ve final grubundan oluşan Avrupa Ligi ile Japonya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek Milli Takım'da hazırlıklar, Ankara'daki ilk kampla başlarken, antrenör Chiappini, hazırlık dönemini ve takımın durumunu değerlendirdi.

Ankara'da devam eden kampın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden İtalyan antrenör, “Şu an oluşturduğumuz kadro, gelecekteki takım kadromuz ve burada Avrupa Ligi için oyuncu bakabiliyoruz. Türkiye'de lig yeni bitti. Önümüzde uzun bir yaz dönemi var. Bu dönemi iyi bir biçimde değerlendirmek için oyuncularla ve takımla ilgili iyi bir organizasyon yapmamız gerekiyor. Bizim için şu anda önemli olan ilk şey Avrupa Ligi'nde oynayacağımız final-four” diye konuştu.

Avrupa Ligi'nde birinci oldukları takdirde grand prix elemelerine kalmadan, doğrudan finale gideceklerini kaydeden Chiappini, şöyle devam etti: “Daha sonra Kasım ayında Dünya Şampiyonası var. Şampiyona geç bir tarihte olduğu için bu yaz dönemini çok iyi geçirmeliyiz. Oyuncuları bu dönemde organize etmeliyim. Bu tür oyuncularla çalışmaktan memnunum. Kadrodakilerin bir kısmını Avrupa Ligi elemelerinde deneyeceğim. Geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda oynayan bazı oyuncular bu sene ligde pek oynamadı. O yüzden bu periyot onlar için de çok iyi olacak. En azından kendilerini sahada hissedecekler. Avrupa Şampiyonası'nda oynayanlar ligde daha az yer aldıkları için bu kampta kendilerini daha iyi hissedecekler.”

“ÇİN'DE CİDDİ RAKİPLER VAR”

Mayıs ayının sonunda Çin'de (A) takımlar düzeyinde yapılacak özel bir turnuvaya katılacaklarını dile getiren Alessandro Chiappini, burada ciddi rakiplerin yer alacağını ve bu nedenle çok şanslı olduklarını söyledi. Hazırlık maçları ve diğer özel turnuvalarla hazırlık dönemini iyi geçireceklerini anlatan Chiappini, “İlk bölümde gençlerle, ikinci bölümde ise daha deneyimli oyuncularla oynayacağız. Bunlar bize büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Chiappini, ligde az forma şansı bulan oyuncuları milli takıma almanın riskli bir karar olup olmadığı yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı: “Çok problem olacağını sanmıyorum. Çünkü sezonda çok iyi antrenman yaptılar, çok iyi yabancı ve Türk oyuncularla birlikte oldular. Onlara da teşekkür etmek lazım. Zaten gideceğimiz turnuvaya kadar oldukça uzun zamanımız var. Bu zaman içinde büyük ihtimalle toparlanacaklar. Sadece tecrübe kaybettikleri için üzgünüm. Oyuncuların hepsini iyi tanıyorum. Özellikle genç oyuncular kendilerini, kalitelerini gösterebilmek için çok daha fazla motive oluyorlar. Benim için önemli olan iki şey var. Oyuncunun sağlığı ve motivasyonu. Bunlar olursa biz de iyi oluruz.”

“İNSANLAR DELİ OLDUĞUMU DÜŞÜNEBİLİR”

Chiappini, henüz biten Aroma Bayanlar Birinci Ligi final serisi nedeniyle kampa gelemeyen oyuncular hatırlatıldığında şunları söyledi: “Aslında tam kadro 30 kişi, hazırlıklara şimdilik gelebilenler ile hazırlıklara başladık. Onlara şans tanımak istedim. Buradaki oyuncularla çalışmaktan memnunum. Ligde oynamamış ama değerlendirilebilir çok yetenekli oyuncular var. Burada performanslarını sergileyebilecekler. Sadece onlara inanmamız gerekiyor.”

İlk kampa çağırdığı oyuncuların bazılarının kamp kadrosunda bile yer almadığını belirten Chiappini, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu nedenle insanlar deli olduğumu düşünebilir, ancak ben oyuncularıma inanıyorum. Yetenekli olduklarına inanıyorum. Bu oyuncuların burada olması bizim için de büyük bir şans. Kendileri bunu hak ettiler. Türk voleybolunun geleceği bu oyuncuların elinde.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!