İnsafsız hakemler

EUROLEAGUE için düşük sayılabilecek bir tempoda başlayan karşılaşma, dengede giderken 2.22’lik Marjanovic’in oyuna girmesiyle, ibre Kaunas’a döndü.

İkinci çeyrekte, maçın temposunun biraz olsun artmasıyla 4 dakikalığına Kaunas’a geçen oyunun momentumu, tekrar dengeye geldi. Ukic ve Mirsad gibi önemli aktörlerin rol almadığı gece zorlanan Fenerbahçe Ülker, ilk yarıyı Euroleague deplasmanları için iyi sayılabilecek bir skorla bitirdi: 31-30.
Üçüncü periyot, ilk yarıda olduğu gibi hem skor olarak hem de oyunun kontrolü açısından, dengede geçildi. Son çeyrek, yine sıkıntılıydı. Yoğun maç trafiği ve sakatlıkların sebep olduğu dar rotasyon nedeniyle, fiziksel ve mental olarak yorgunluk gözlemlediğimiz temsilcimiz, her şeye rağmen maçı uzatmaya taşıdı.
Karamsar olunmamalı
Son 5 dakika ise iyi gününde olmayan oyuncularımız, elinden geleni yapmaya çalıştı. Ama bu galibiyet için yeterli olmadı. Kaybedilenin, sadece bir maç olduğunu, karamsarlığa kapılmamamız gerektiğini belirtelim. 37/30 faul atan rakibimize karşı, sadece 11 kez serbest atış çizgisine gidebilen takımımızın, aynı zamanda ev sahibi avantajına yenildiğini de hatırlatalım. Bu arada, “İnce ince Yasemince” yapan hakemlere de insaf.
Yazarın Tüm Yazıları