İnşaatta Şimdi Fırsat Zamanı

Güncelleme Tarihi:

İnşaatta Şimdi Fırsat Zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 17:59

2013 yılı inşatta rekor yıl olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

İnşaatta Şimdi Fırsat Zamanı
İnşaatta Şimdi Fırsat Zamanı
İnşaatta Şimdi Fırsat Zamanı
İnşaatta Şimdi Fırsat Zamanı

Türkiye genelinde bir yılda yaklaşık 1 milyon 145 bin ev satışı yapıldı. KDV değişikliğinden etkilenmek istemeyen yerli alıcı ile parası değerlenen yabancı yatırımcı ev alma kararını hızlandırdı. İnşaat patronları kentsel dönüşüm ve yabancıya satışın etkisiyle 2014’ün de başarılı geçeceğini düşünüyor.

2013 yılında ülke genelinde yaşanan olumsuzluklar konut alıcısını durdurmadı. 2012’de 701 bin konut satan firmalar 2013 yılını yaklaşık 1 milyon 145 bin konu satışı ile tamamladı. 5 yılda satışlarını 3 kat arttıran ve 2013’ü rekor yıl olarak tamamlayan gayrimenkul şirketleri 2014 yılında kentsel dönüşüm ve yabancıya satışla büyümeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

STOKLAR ERİYOR
Yılın son döneminde sektörde stok erime hızı arttı. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yüzde 5 civarında olan stok erime hızı 2013’ün son 2 ayında yüzde 7’ye çıktı. Konut alıcısını harekete geçiren en önemli faktör KDV değişikliği oldu. Konutta değişen KDV sisteminden etkilenmek istemeyen konut alıcıları atağa geçti. Ruhsatını düzenleme öncesi olan firmaların yüzde 1 KDV ile yaptığı satışlar tüketici tarafından olumlu karşılandı. Aralık ayında markalı projeler kapsamındaki konutların yüzde 99 oranlık kısmı yüzde 1 KDV oranı üzerinden, yüzde 1 oranındaki kısmı ise yüzde 18 KDV oranı üzerinden satıldı. KDV etkisi 2014 yılında da satışlarda etkili bir faktör olacak. Yüzde 1 KDV’li konutlarda stokları bulunan şirketler daha kolay satış gerçekleştirecek. Yeni düzenlemeye göre KDV, rayiç bedelleri 499 liraya kadar olan arsalarda yüzde 1, 500 ile bin lira arası olan arsalarda yüzde 8, bin lira ve üzeri olan arsalarda ise yüzde 18’e çıktı. 1 Ocak 2013 tarihinden önce ruhsat alan projeler, yeni düzenlemeye dahil edilmedi. Bu da sektörde satışı devam eden ve inşaata başlamamış olsa da ruhsatını almış projeleri düzenlemeden muaf tuttu. Şu anda stokta bulunan ve 150 metrekareden küçük olan konutlar yüzde 1 KDV üzerinden satılıyor. KDV artışı ile alıcıların maliyetlerinin önemli oranda artacağına dikkat çeken şirket temsilcilerine göre KDV’si yüzde 1’den ev için son günleri yaşıyoruz.

Haberin Devamı

KUR ARTIŞI YARADI
Merkez Bankası’nın müdahalesine kadar devam eden kur artışı sanılanın aksine sektörde olumsuz bir hava yaratması. Parası Türk lirası karşısında değerlenen yabancı yatırımcılar gayrimenkul pastasından aldığı payı büyüttü. Tüm satışlar içinde ortama yüzde 5 olan yabancıya satış oranı 2013’ün son ayında yüzde 20’ye çıktı. Yerli müşterilerden ise yatırımını dolara yapanlar konuta koştu. Kurdaki dalgalanmasa güvenli liman olarak gayrimenkulü gören müşteriler birikimini bozdurup karlı alım gerçekleştirdi. Gayrimenkul geliştiricileri satış ofisini ziyaret edenler arasında peşin alımların arttığını, taksitli alımlarda ise peşinatların dolar olarak ödendiğini söyledi. Dolardaki artışla birlikte inşaat girdileri artan şirketler sektörde canlılık yaratma adına zam yapmadıklarını söylüyor. 2014 yılında kademeli olarak yüzde 10-15 fiyat artışı planlarken, konut alıcısı zamlı fiyattan etkilenmemek adına elini çabuk tutuyor.

YABANCI İLGİSİ ARTACAK
İnşaat patronları 2014 yılından umutlu. Sektörün bu yıl kentsel dönüşüm hamlesi ve yabancıya satış konusunda öne çıkması bekleniyor. Bugüne kadar yerli alıcı için üretilen konut projelerini yurtdışı müşterilerine pazarlayan şirketler artık yabancı beklenti ve ihtiyaçlarına göre proje yapacak. Bu durum da yabancıya satışı hızlandıracak.

SATIŞLARIN ÇOĞU İPOTEKLİ YAPILDI
TÜRKİYE’de 2013’ün 4. çeyreğinde 282 bin 835 konut satış sonucu el değiştirdi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre son 3 ayda konut satışlarında İstanbul 58 bin 318 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 31 bin 785 konut satışı ile Ankara, 17 bin 316 konut satışı ile İzmir izledi. Aynı çeyrekte, en az satış ise 45 konut ile Ardahan’da gerçekleşti. Konut satışının en düşük olduğu diğer iller, 91 konut ile Hakkâri ve 122 konut ile Muş oldu. Yıl genelinde ipotekli satış oranı satışların yaklaşık yüzde 50’sini oluşturdu. Toplam satıştaki ipotekli daire satışı 456 bin 224 oldu. Son 3 ayda ise Türkiye’de ipotekli konut satışları sayısı 95 bin 482 oldu. Ülke genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı ise yüzde 33,8 olarak gerçekleşti. En yüksek ipotekli satış 23 bin 696 konut ile İstanbul’da görüldü. İstanbul yüzde 24,8 ipotekli satış payı ile Türkiye sıralamasında ilk sırayı aldı. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı ise yüzde 40,6 oldu.

Haberin Devamı

YILLARA GÖRE KONUT SATIŞI
2008: 427 bin 105
2009: 555 bin 184
2010: 607 bin 98
2011: 708 bin 275
2012: 701 bin 621
2013: 1 milyon 144 bin 989


MARKALI PROJELERE İLGİ ARTIYOR

17 Aralık’ta başlayan süreç sonrası inşaat sektöründe güven unsuru öne çıktı. Konut alıcısının daire seçerken daha hassas davranması, markalı konut projelerinin satışları olumlu yönde etkiledi. Toplam konut stoku içinde yüzde 7-8 civarında olan markalı konut projeleri iş bitirme garantisi, sundukları ödeme kolaylıkları ve satış sonrası hizmetleriyle öne çıktı.

MARKA PROJELER ETKILENMEZ
Türkiye uzun bir aradan sonra tekrar ‘yoğun siyasi gündeme’ döndü ve siyasetteki yüksek gerilim de ekonomiye hemen yansıdı. Bu süreci küresel ekonomideki gelişmeler de etkiledi ve bir anda ‘kurlardaki istikrar’, ‘faizlerdeki denge’ kaybolmaya yüz tuttu. Para Politikası Kurulu’nun (PPK) önceki gece aldığı ‘sert faiz yükseltme kararı’ ile şimdi biraz daha öngörülebilir bir piyasa var. Ancak endişeler ortadan kalkmış değil. Çünkü yılın ilk yarısı bitene kadar iki önemli seçim var. Yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi, siyasetteki olağanüstü gerilimi canlı tutacak gibi görünüyor. Küresel ekonomideki gelişmeler de ‘gelişen ülkelerin’ ekonomileri lehine olmayacak gibi görünüyor. Umarız bu iki konuda tablo en kısa zamanda değişir ve Türkiye, uzun süredir devam eden ekonomideki başarılı performansını sürdürebilir.

Haberin Devamı

KÜÇÜLME OLMASIN
İnşaat ve gayrimenkul sektörü için birinci öncelik, kurların ve faizlerin istikrarlı olması. Çünkü, vatandaş kurlar çok hareketliyken ‘satın alma’ eylemini erteliyor. Faizlerin yükselmesi de konut finansmanı için ciddi ek maliyet yüklüyor. 2013’te tüm zamanların satış rekorunu kırmış bir sektör, 2014’te en azında aynı miktarda satış yapabilmeli ki hem kendisi hem de ülke ekonomisi küçülmesin.

YATIRIMA DEVAM
Biz, her şeye rağmen bu yıl inşaat sektörünün küçülmeyeceğine inanıyoruz. Çünkü bu sektörde çok iyi oyuncular var ve marka kavramı da artık iyice yerleşti. Bu, hem yerli hem yabancı müşteri için çok önemli. Marka, belirli bir standardı sağlıyor, güven veriyor ve vatandaş ödediği paranın karşılığını aldığını düşünüyor. Satarken de genellikle ciddi kazanç sağlıyor. Bu nedenle markalı konutların her durumda satış başarısı devam edecek. 2009 krizinde birçok inşaat firmasının ‘tarihi satış rekorları’ kırdığını hatırlayalım. Piyasa koşulları ne olursa olsun, bu sektör üretmeyi ve satmayı başarabiliyor. Türkiye’nin konut açığı ortada duruyor ve kentsel dönüşüm artık büyük ölçüde rayına oturmuş durumda. Yabancıların Türkiye’ye ilgisi ve bu konudaki hukuki altyapının tamamlanmış olduğunu da unutmayalım. Bu yıl yabancıya satışlarda da rekorlar kırılabilir. Bütün bunları dikkate alarak biz sektörün başarılı bir yıl yaşayacağına inanıyoruz.

Haberin Devamı


ZAM YOK FİYAT SABİT

İnşaatta Şimdi Fırsat Zamanı
Demir İnşaat Beylikdüzü’nde hayata geçirdiği Demir Romance projesinde fiyatları sabitledi. İnşaat malzemelerine gelen fiyat artışını nihai tüketiciye yansıtmama kararı alan şirket, 2014 yılının ilk çeyreğinde fiyat artışı yapmayacak.

Beylikdüzü bölgesinde geliştirdiği konut projeleri ile dikkat çeken Demir İnşaat, 2014’ün ilk 3 ayında zam yapmama kararı aldı. Şirket, yapı malzemelerine gelen zamlara rağmen 2014 yılının ilk çeyreğinde sabit fiyat listesi sunuyor. Metrobüse yürüme mesafesinde yer alan 776 konutluk projede konut fiyatları ise 226 bin TL’den başlıyor. Sektörde yılda 3-4 kez beton ve demir gibi malzemelere zam geldiğini, bu zamların da doğal olarak konut fiyatlarına yansıdığını anlatan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2014 yılının başında tüm inşaat malzemelerine yüzde 10’dan başlayıp, yüzde 30’a varan zamların geldiğini açıkladı. Demir bu zamların birçoğunu kendi içlerinde tolere edip, müşterilere yansıtmıyoruz” dedi. Toplam 7 bloktan oluşan Demir Romance’de 776 konut, 60 ticari alan ve 28 villa yer alıyor. Projede peşinatlar yüzde 5’ten başlıyor. Yüzde 10’u 12 ay sonra, bir diğer yüzde 10’u Kasım 2015’te ödeme kolaylığı sunan Demir İnşaat, geriye kalan yüzde 75’lik dilimde ise banka kredisi kolaylığı sunuyor. Demir Romance toplam 235 milyon TL’lik yatırımla 37 dönüm arazi üzerinde yükseliyor.

YABANCILAR AĞIRLIKTA
Türkiye’de yaşanan siyasal sorunların, gayrimenkul sektörünü dalgalandırdığına dikkat çeken Hamit Demir, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin arttığına dikkat çekti. Türk yatırımcısından çok yabancı yatırımcılara konut sattıklarını ifade eden Demir, “Yabancı yatırımcılar dövizin artışını fırsata çevirdi. 2013 yılında Demir Romance’ın yaklaşık yüzde 15’lik dilimini yabancılara sattık. Ocak ayında 28 konutun 18’ini yabancı yatırımcılar aldı” dedi.

EVLER AKILLANDI
1+1’den 4,5+1’e kadar çeşitli büyüklük ve özellikte konut seçenekleri yer alan Demir Romance projesinde akıllı ev teknolojileri kullanıldı. Projeden ev sahibi olanlar fırında pişen yemeklerinden, parkta oynayan çocuklarına kadar her mekanı izleyip, istediğinde müdahale edebilecek. 2015 yılında teslim edilmesi planlanan projede açık yüzme havuzları amfi tiyatrosu, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çocuklu ailelerin hayatını kolaylaştıran çocuk oyun odaları ve servis bekleme odası, toplantı odaları, 24 saat sağlık hizmeti, kreş gibi alanlar yer alacak. Ayrıca Romance Club’da ise açık kapalı yüzme havuzları, tenis kortu, basketbol sahası, squash, dans eğitim merkezi, sinevizyon SPA merkezi, diyetisyen hizmetinin yanı sıra fitness merkezi bulunacak. Ayrıca, terzi, bay-bayan güzellik merkezi, kuru temizleme gibi birimler de proje sakinlerinin yaşamını kolaylaştıracak.


3 BİN KİŞİ YAŞAYACAK

İnşaatta Şimdi Fırsat Zamanı
Ankara’da konumlanan ‘Mahall Ankara’ projesine 2013 yılının Kasım ayında başlandı. Ofis, konut, otel ve mağazaların yer aldığı karma proje 3 bin kişiye ev sahipliği yapacak. Proje 2016’nın ilk yarısında tamamlanacak.

İnşaat ve enerji sektöründe yaptığı yatırımlarla tanınan Türkerler yeni yatırım için Ankara’yı seçti. TOKİ ile gelir paylaşım modeli kapsamında hayata geçirilecek projeden 997.5 milyon TL gelir elde edilmesi hedefleniyor. Ankara’nın gelişen arteri olan Eskişehir Yolu üzerinde, 40 bin 628 metrekare arazide hayata geçirilen proje ofis, otel, mağaza, konut ve yaşam alanlarını barındırıyor. Dört ana bölümden oluşan dev projede 226 adet ofis, 363 adet konut, 78 adet City Suits, 129 odalı otel ve 42 adet mağaza bulunuyor. 3 bin kişinin yaşayacağı Mahal Ankara’yı gün içinde 10 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

16 DAİRE SEÇENEĞİ VAR
16 farklı daire tipine yer verilen projede 2+1’den 5+1’e kadar farklı büyüklüklerde daire seçenekleri yer alıyor. RMJM ve Öncüoğlu Mimarlık imzasıyla tasarlanan Mahall Ankara’dan banka kredili ödeme ile konut veya ofis sahibi olmak mümkün. Ofis, konut, alışveriş, otel unsurları ile 24 saat boyunca yaşayan bir proje olarak tasarlanan Mahall Ankara’da ofislerin metrekare birim fiyatları ortalama 5 bin 500, konutların metrekare birim fiyatları ise ortalama 4 bin 250 TL. Aileleri için özel tasarlanan bir mahalle ortamında yaşamak isteyen ailelerden, iş adamlarına, avukatlara, doktorlara, serbest meslek çalışanlarına kadar geniş bir yelpazeye hitap eden projenin 2016 yılının ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor. Projede 2739 araç kapasiteli kapalı otopark, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, çok amaçlı sahalar, yüzme havuzu ve çok amaçlı sosyal tesis yer alıyor.

LOKASYONUYLA ÖNE ÇIKIYOR
MAHALL Ankara konum itibariyle pek çok kamu kurumunun ve 6 üniversitenin (ODTÜ, Hacettepe, Bilkent, Ufuk, TOBB, Başkent) ortasında bulunuyor. Ankara Eskişehir otoyolu üzerinde bulunan proje, Ankara’nın yeni ulaşım yolu olan Sakıp Sabancı Bulvarı’na da yakın bir noktada yer alıyor. Proje bitiminde otobüsün yanı sıra metro ile de ulaşım mümkün hale gelecek.

VENEDIK GAZIOSMANPAŞA’DA

İnşaatta Şimdi Fırsat Zamanı
İstanbul Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilen Venedik Venezia projesinin 1000 konutluk Venedik Sarayları bölümü satışa sunuldu. 1.5 milyar liralık yatırım değerine sahip projede 1 kilometrelik su kanalı, büyük meydanlar ve dar sokaklarla Venedik İstanbul’a taşınacak.

Gaziosmanpaşa’da Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilecek olan Viaport Venezia projesinde 2 bin konut yer alıyor. Venedik konspeti ile inşa edilen projede 1000 daire ise saray mimarisine sahip. Kaba inşaatının neredeyse tamamlanmak üzere olduğu projede, Venedik’e ait dar sokaklar, kanalların içerisinde gondollar, meşhur Venedik restoranları, alışveriş merkezi, otel ve sosyal donatılar yer alacak. Venedik’in meşhur “palazzo”larından esinlenerek tasarlanan Venedik Sarayları etabı ise yaklaşık 1000 aileye saray dairesinde yaşama olanağı sunacak. Via Properties & Gürsoy Grup Yönetim Eş Başkanı Coşkun Bayraktar, Türkiye’nin en büyük ilk 5 gayrimenkul yatırımından birini hayata geçirdiklerini söyledi. Bayraktar, “Venezia projesinde gayrimenkul projesinden çok ufak bir şehir kuruyoruz. Venedik’e ait tüm detayları İstanbul’a taşıdığımız projede yalnızca Venedik konseptini, mimarisini değil, kültürünü de getireceğiz. Her yıl Şubat ayında Venedik’te düzenlenen karnavalı İstanbul’da da düzenleyeceğiz” dedi.

VENEDİK’E METROYLA GİDİLECEK
İstanbul’da 2013 yılında temelleri atılan ve 2017 yılında hizmete açılacak olan Meciyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın bir durağı Venezia’dan geçecek. Venedik’e metroyla ulaşımın sağlanacağı projede lokasyonun çok önemli olduğunu kaydeden Bayraktar, “İstanbul’da trafik sorunu çözülmez bir hal aldı. İstanbullular yaşam alanlarını ulaşım akslarına göre tercih etmeye başladılar. Venezia projesi, metro hattından direkt bağlantı alacak. Aynı zamanda projemiz Eski Edirne Asfaltı üzerinde, Habipler-Topkapı tramvay hattının yanı başında yükseliyor. Venedik’e artık metro ve tramvayla ulaşım sağlanacak” dedi.

SARAYLAR 2015’E HAZIR
Venedik Saraylarında otururken ev sahiplerinin gerçekten Venedik’i yaşayabileceği projede, 1+1’den 3+1 dublekse kadar çeşitli daire seçenekleri yer alıyor. Saray dairelerine sahip olmak isteyenler yüzde 5 peşinatla, taksitlerini ödemeye 1 yıl sonra başlayabiliyor ve yüzde 0.80 faiz oranıyla banka kredisi kullanabilecekleri kampanyadan yararlanabiliyor. Projede dairelerin büyüklükleri 57 metrekareden başlıyor, 383 metrekareye kadar çıkıyor. 1+1 saray daireleri 329 bin TL’den, 2+1 daireler 499 bin TL’den ve 3+1 daireler ise 699 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla satışa sunuluyor. Projedeki Venedik Sarayları’nın Mayıs 2015’de tamamlanması hedefleniyor

MİMARLAR VENEDİK’E GÖNDERİLDİ
Projeyi Türkiye’de inşa etmeye bir Venedik seyahatinde karar verdiğini anlatan Coşkun Bayraktar, “Venedik kanallarında gondollarla gezinti yapabilme olanağı sunduğumuz projede, meşhur Venedik Sarayları olmazsa olmazdı. Bunun için mimarlarımızı bu sarayları incelemek için Venedik’e gönderdik. Orada yapılan incelemeler sonunda İtalyan mimarisine bire bir uygun olarak bu etabımızı tasarladık. Projemiz lansman öncesinde yoğun ön talep aldı. Kısa bir süre içerisinde projemizin tamamını satmış olacağız” diye konuştu.

GONDOLLA GEZİLECEK
VİAPORT Venezia’da, Venedik’te olduğu gibi dar sokaklar, su kanalları ve büyük meydanlar yer alacak. Genişliği yaklaşık sekiz metre ve toplamda uzunluğu 1 kilometreyi bulacak su kanallarında gondollarla gezintiler yapılacak. Projeden konut sahibi olanlar, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, buhar odası, sauna, oyun sahaları ve çocuk parkları gibi tüm sosyal imkânlardan faydalanabilecekler. Projenin içerisinde bulunan AVM’de yaklaşık 200 mağaza bulunacak. Yarı açık yarı kapalı olarak tasarlanan AVM’nin kapalı kısmında, yapay gökyüzü kullanılarak, misafirlere açık havada geziyormuş hissi yaşatılacak.

BEŞİKTAŞ’TA AZ KATLI YAŞAM SUNUYOR

İnşaatta Şimdi Fırsat Zamanı
Beşiktaş’ta yer alan Nidapark projesi az katlı ve yatay mimarisi ile dikkat çekiyor. 5 katta 58 daireye yer verilen projede mahalle sıcaklığı yaratılması hedefleniyor. Loksayonu ile öne çıkan projede her dairenin teras ve balkonu da bulunuyor.

Tahincioğlu Gayrimenkul, Beşiktaş’da hayata geçirdiği 58 dairelik Nidapark projesinde modernizm ile mahalle sıcaklığını buluşturdu. 7 bin 250 metrekare inşaat alınına sahip proje bahçe ve giriş ile birlikte 5 kat olarak projelendirildi. Nidapark’ta 36 metkarekre ile 79 metrekare arasında değişen stüdyo, 64 metrekare ile 78 metrekare arasında değişen 1+1 ve 108 metrekare ile 145 metrekare arasında değişen 2+1 daire seçenekleri bulunuyor.

KDV YÜZDE 1
Palladium Tower, Nidakule Göztepe ve Palladium AVM & Residence gibi projeler hayata geçiren Tahincioğlu Gayrimenkul, İstanbul’un merkezi lokasyonlarından Beşiktaş’ta inşa ettiği projesinde konut alıcısına KDV avantajı sunuyor. Nidapark Beşiktaş Proje ruhsatının, KDV düzenlenmesini içeren ilgili yasanın öncesinde alınması nedeniyle yüzde 1 oran ile satılıyor. Haziran 2015’te teslim edilmesi öngörülen projede ünitelerinin metrekaresi KDV ve damga vergisi dahil yaklaşık 10 bin TL’den satışa sunuluyor.

İSKELEYE YÜRÜNÜYOR
Abbasağa Mahallesi’nde konumlandırılan proje; Beşiktaş iskelesine yürüme mesafesinde, Boğaziçi Köprüsü bağlantı yoluna ise 250 metre uzaklıktaki konumu sayesinde konut sahiplerine İstanbul’un her noktasına rahat ulaşım imkanı sağlayacak. Az katlı ve yatay olarak konumlandırılan projede, hemen her daire bir balkona ve terasa sahip. Projenin iç dekorasyonunda daireler sahiplerine; mutfak ve banyo dolaplarından portmantoya; ocak, fırın, davlumbaz, buzdolabı, bulaşık makinasından çamaşır makinasına kadar hazırlanarak ankastre ve beyaz eşyalarıyla birlikte teslim ediliyor. Dış cephesinde mahalle sıcaklığını ve modern esintileri yansıtacak taş, ahşap ve cam malzemeler kullanılacak Nidapark Beşiktaş; karbon salımını azaltacak enerji açısından kullanıcılarına faydalı ve geri dönüşüme uygun sistemiyle de öne çıkıyor.

HAVUZU ÇATIYA TAŞIDI
Nidapark Beşiktaş projesinin çatı katında, boğazın gece ve gündüz silüetlerini harmanlayan, insanların bir yandan yüzerken bir yandan da adalar manzarasını seyredebileceği açık yüzme havuzu, güneşlenme terasları, 200 metrekarenin üzerinde bir fitness salonu, barbekü ve lounge alanları gibi sosyal yaşam alanları bulunuyor. Ayrıca projede yer alacak kapalı otopark alanında her daireye özel alanlar sayesinde Nidapark Beşiktaş misafirleri trafik ve park sorunu da yaşamayacak. Mimari yapısı, bahçesinde bulunan ağaçları ile dikkat çeken projede, Anıtlar Kurulu tarafından tescillenen tarihi çeşme de yer alıyor.

TAHİNCİOĞLU HOLDİNG PALLADIUM TOWER’A TAŞINIYOR!
Ataşehir’de hayat bulan Palladium Tower’ın teslim tarihi olan Aralık ayından önce tamamlanması öngörülüyor. Tahincioğlu Holding, Tahincioğlu Gayrimenkul ve Nida İnşaat’ın da binanın en üst 3 katına taşınacağı Palladium Tower, kaba inşaatın tamamlanmasıyla birlikte daha fazla dikkat çekmeye başladı. 43 kat olarak yükselmesi öngörülen Palladium Tower, toplam 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. 100 bin metrekarelik inşaat alanına sahip projede, 15 kişiden 250 kişiye kadar değişen kapasiteleri ile 9 adet toplantı ve seminer salonu, kafeterya, spor salonu, market, lostra, kuru temizleme, bay bayan kuaför ve iş stresinden uzaklaşmak isteyenler için bir de 170 metre yükseklikte Lounge alanı yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!