İngiliz damat, ünlü yapımcıya deve ile çeyiz getirdi

Güncelleme Tarihi:

İngiliz damat, ünlü yapımcıya deve ile çeyiz getirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 18:42

İngiliz damat, ünlü yapımcıya deve ile çeyiz getirdi

Haberin Devamı

Osman URAS/BODRUM (Muğla), (DHA)- BODRUM'da, ünlü programcı ve sunucu Osmantan Erkır'ın kardeşi yapımcı Ayça Erkır'ın hayatını birleştirdiği İngiliz damat Matthew Warner, deveyle çeyiz getirdi.
Ayça Erkır, bir şirkette üst düzey yöneticilik yapan İngiliz Matthew Warner ile, her iki ülkenin geleneklerinden örneklerin yer aldığı düğün töreniyle dünya evine girdi. Kumbahçe Mahallesi'nde deniz kenarında hazırlanan alandaki düğün töreni için İngiliz damat, yöredeki düğünlerde olduğu gibi gelin evine deve üzerinde davul zurna eşliğinde çeyiz götürdü. Damat ve berberindekiler gelini evden aldıktan sonra yine davul zurna eşliğinde oynadı. Çeyiz taşınan deve özellikle yabancı konukların ilgi odağı oldu. Daha sonra Kumbahçe sahilinde oluşturulan alanda nikah töreni düzenlendi. Şahitliklerini yakınları ve arkadaşlarının yaptığı çift 'Evet' diyerek hayatlarını birleştirdi. Törene katılanların deniz üzerindeki balonları taş atıp patlatmaya çalışması, halattan yapılı halkaları tahtadan yapılı düzenek üzerinde puanların yazılı olduğu yerlere geçirmeye çalışmaları ilginç görüntüler oluşturdu. İngiliz ve Türk kültüründen bazı örneklerin yansıtıldığı nikah ve düğün töreninin evsahibi konumumdaki Osmantan Erkır, törenin sunuculuğunu yaptı. Erkır, fırsat buldukça video görüntü çekti. İngiliz damat nihahın kıyılmasının ardından paket içerisinde geline hediye verdi. Gelin Erkır, hediye paketini açtığında ilk bakışta bir tahta parçası olarak görülen hediyesinde, damadın tahta üzerine 'Sen benim güneşimsin' diye başlayan İngilizce olarak duygularını dile getirdiği anlaşıldı. Erkır, yazılı olan tarafı davetlilere çevirdiğinde alkış sesleri yükseldi. Nikahın kıyılmasının ardından "Bekar, evlenmek isteyen kızlar" diye başlayan anonsla deniz kenarına geçen bazı katılımcılar, gelin Ayça Erkır'ın havaya attığı gelin çiçeğini yakalamak için çaba harcadı.
EVLİLİK TEKLİFİ BODRUM KALESİ'NDE
Warner ile bir konferansta tanıştıklarını ve bir süre öncede evlenmek teklifi aldığını belirten Ayça Erkır, "Tanıştıktan iki sene sonra Bodrum Kalesi'ndeki İngiliz Kulesi yanından evlenme teklifi aldım. İngiliz ve Türk geleneklerine göre bir düğün yaptık" dedi.
Bodrum'u çok sevdiğini belirten ve boynuna yazma bağlayan İngiliz Damat Warner ise güzel bir törenle evlendiklerini söyledi. Törena katılanlara yapılan ikramlar arasında yöresel yemeklerden keşkek ve lokum pilavı da yer aldı. Yeni evli çift ile yakınları ve davetliler özellikle Bodrum Kalesi manzaralı fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!