İngiliz basını F.Bahçe'yi yazdı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz basını F.Bahçeyi yazdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2008 11:23

Fenerbahçe ile İngiltere'nin Chelsea takımı arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyetiyle sona eren Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşması İngiliz basınında büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

İngiliz bulvar gazetelerinden Daily Express, Fenerbahçe'nin Chelsea'yi “şaşkına çevirdiğine” dair bir başlıkla haberi okurlarına duyururken, bu sonuçla Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi umudunun “hassas bir dengeye oturduğunu” yazdı. Sheffield United'ın eski oyuncusu Colin Kazım'ın sonuçtaki önemli etkisine dikkat çekilen haberde, Chelsea'nin Deivid'in kendi kalesine attığı golle galip duruma geçtiği hatırlatılırken, “Eğer Kazım 54. dakikada sahneye girmeseydi bu galibiyet daha da katmerli hale getirilebilirdi” denildi.

Chelsea'nin beş yılda dördüncü yarı finalini oynayabilmesi için gelecek hafta Londra'da Stamford Bridge stadında oynanacak maçı galip olarak bitirmesi gerektiği de hatırlatılırken, İstanbul'daki maçın atmosferine de dikkat çekildi. Heberde, “Chelsa her pozisyona girdiğinde stat ayağa kalktı, top her Fenerbahçe'ye geçtiğinde stat bu kez de onlara tezahürat yaptı” denildi.

Haberin Devamı

The Daily Mail gazetesi de maç sonucuna geniş yer verdi ve “düzgün bir ilk yarı sonucundan sonra tam bir felaketin yaşandığını” yazdı. Chelsea'nin ilk yarıda “yenilemez” bir görüntü sergilediğini, harika olduğunu kaydeden Mail, özellikle Michael Ballack'ın topu savunmadayken atağa geçirmekte büyük bir ustalık sergilediğini belirtirken, “Ancak ikinci yarıda adeta kayboldu. Üstelik kaybolan sadece o değildi” diye yazdı.

Fenerbahçe'nin, Deivid'in hatasının ardından paniğe kapılmamayı başardığını, aksine bütün sezon boyunca Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği soğukkanlı tutumu aynen sergilediğini kaydeden gazete, çok az sayıdaki futbol sahasının Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ortaya konulan seyirci coşkusuna sahne olabildiğini de vurguladı. 50 bin seyircinin hep birlikte top her Chelsea'ye geçtiğinde ıslık çaldığı, ne zaman Zico'nun futbolcularına geçse coşkuyla destek verdiği belirtilen haberde, “Atmosfer tam anlamıyla tehlikeliydi ve Fenerbahçe atakları geldi” diye yazıldı. Stamford Bridge'in ikinci ayağa ev sahipliği yapacağını ve ortamın son derece heyecanlı olacağı da belirtilirken, “Böyle de olmak zorunda. Bu patlamanın ardından daha azı kurtarmaz” denildi.

Haberin Devamı

Chelsea'nin daha fazla hata yapma lüksü bulunmadığı da kaydedilirken, “Grant, Chelsea'nin geleceğini belirleyecek maç için gaza basarken, hiç hata payı olmayacak. Chelsea'nin, ligi, Menchester United'ı filan bir tarafa bırakması ve başarı için tek şansları olan bu maça kilitlenmesi lazım. Ancak Chelsea'nin yarı finaldeki yeri artık garanti değil” denildi.

GELENEKSEL TÜRK FUTBOL SEYİRCİSİ KARŞILAMASI

The Daily Telegraph gazetesi de Fenerbahçe'nin, Chelsea'yi serseme çevirdiğini yazdı ve maçın sonucunda Colin Kazım'ın önemli etkisine dikkat çekti. Deivid'in kendi kalesine attığı golün Chelsea'ye erken bir galibiyet sevinci yaşattığı belirtilen haberde, “Chelsea maçı Colin Kazım yedek kulübesinden çıkana ve durumu eşitleyene kadar kontrolünde götürüyordu. Deivid sonucu galibiyet haline getiren golü de attı” denildi.

Haberin Devamı

Chelsea'nin, Şükrü Saracoğlu’nda Türk futbol seyircisinin “geleneksel” karşılamasına tabi tutulduğu da kaydedilirken, “Allah'tan Deivid'in kendi kalesine attığı golle bir ara sustular. Bu noktadan itibaren Chelsea rahatladı ve oyunun hakimiyetini ele aldı, ancak buna ikinci bir gol ekleyemediler. Bir ara Essien buna yaklaştı, ama olmadı” ifadelerine yer verildi. Haberde Chelsea'nin Kazım'ın oyuna girmesiyle o dakikaya kadar sergilediği hovardaca tutumun bedelini ödediği belirtilirken, Kazım'ın zekice ataklarıyla Chelsea defansını böldüğü kaydedildi.

Chelsea'nin, şimdi yarı finale ulaşmak gibi zor bir hedefi bulunduğu, Avram Grant'ın üzerinde büyük bir baskı bindiği de kaydedildi. The Guardian'ın haberinde de Deivid'in ataklarının Chelsea'yi evine baş ağrısıyla gönderdiği belirtilirken, “Chelsea'nin kendisinden başka suçlayacağı hiçbir şey yok” denildi. Chelsea'nin aslında çeyrek finalin ötesine geçme şansı olduğu belirtilen haberde, erken gelen golün konuk takıma “bir dilim şans” ikramı olduğu, ancak Chelsea'nin bundan sonra ayağına gelen fırsatları kullanamayıp, “hovardalıklarının sonucunda mateme boğulduğu” kaydedildi.

Haberin Devamı

Dalganın yönünün ikinci yarıda Kazım'ın oyuna girmesiyle başladığı da belirtilirken, Kazım'ın imajının yeni çevresinde yeniden oluştuğu, genç futbolcunun Fenerbahçe'nin başarısını parlattığı ve ilk golün de sahibi olduğu ifade edildi. Deivid'in ikinci golüyle Chelsea'nin gelecek salı günü oynanacak rövanşın hiç de kolay olmayacağını anladığı da belirtilirken, “Gelecek salıya kadar Chelsea'yi uykusuz geceler bekliyor” denildi.

KAZIM CHELSEA'Yİ ZOR BİR YOLA SOKTU

The Independent gazetesi de Avram Grant'ın, “ihtişamlı bir sonuca ulaşmak konusunda gördüğü tatlı rüyanın Kazım tarafından yerle-bir edildiği”ni yazdı.
Kazım'ın İngiltere'deki spor geçmişine dikkat çeken Inpependent, genç futbolcunun Doğu Londra'daki Leytonstone semtinden Boğaz kıyılarına yaptığı muhteşem yolculukta yeni bir sayfa yazdığını vurguladı.

Haberin Devamı

The Times gazetesi de Chelsea'nin, Fenerbahçe'den acı bir ders aldığını belirten bir başlıkla haberi yayımladı. Kazım'ın, Chelsea'yi zor bir yola soktuğunu da vurgulayan Times gazetesi, Chelsea'nin aslında dün sezonun en iyi futbollarından birini oynadığını, ancak şok bir yenilgi aldığını kaydetti.

Avram Grant'ın yenilginin sebebini izah etmekte zorlandığını da kaydeden gazete, “Grant, kendi suçu olup olmadığına bakmaksızın yanlış giden her şeyi şansa yükledi. Oysa iyi bir menajer kaybetmesi gereken maçı bile kazanmanın yolunu bulan kişidir. Zavallı olanları ise kazanmaları gereken maçları bile kaybeder” diyerek Chelsea'nin teknik direktörünü ağır bir dille eleştirdi.

Başlangıçta Chelsea'nin yeterli güvene sahip olduğunu, hatta kendine fazla güvenmesinin en büyük sorunu olduğunun bile söylenebileceğini kaydeden gazete, Fenerbahçe'nin taraftarlarının da desteğiyle iki gol attığına dikkat çekti. Haberde, Şampiyonlar Ligi'nin Chelsea'de bu sezon ikinci menajerin kafa derisini de tehlikeye sokabileceğini öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!