Infantino şoku

Güncelleme Tarihi:

Infantino şoku
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 01:12

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Vaslui ile Fenerbahçe’yi eşleştiren Infantino’nun açıklamaları kafaları karıştırdı.Infantino, sarı lacivertlilerin Avrupa Kupaları’na katılım durumunun netlik kazanmadığını ve değişebileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

GÖZLER dün İsviçre’nin Nyon kentindeydi. Özellikle de geçen sezon şike soruşturması kapsamında adı geçtiği için Şampiyonlar Ligi’nden bir yıl men edilen Fenerbahçeliler heyecan içindeydi. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda rakibi belli olacaktı sarı lacivertlilerin.

Kura çekiminde ilginç bir tablo vardı. Sarı lacivertlilerin rakibini şike iddiaları hakkındaki sert açıklamaları ile akıllarda kalan UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino çekti. Saatler yaklaşık 13.45’i gösterirken Fenerbahçe, Romanya’nın Vaslui takımı ile eşleşti.

İstanbul’daki UEFA Kongresi sırasında “Türkiye’de şike için yeterli kanıt var” açıklamasında bulunan ve hemen her fırsatta “sıfır toleransı” savunarak Fenerbahçe taraftarlarını korkutan Infantino, Avrupa Kupaları’na katılıp, katılmayacağı çok tartışılan temsilcimizin rakibini belirleyen isim oldu.

Haberin Devamı

“Kadere bak” dedirten tesadüf

Infantino’nun kurada Fenerbahçe yazılı kağıdı çekip eliyle kameralara doğru göstermesi “Kadere bak” dedirten bir tesadüf olarak hafızalara kazındı.
Kura sonrası ise saatler yaklaşık 16.30’u gösterirken Infantino’dan tüm Fenerbahçelileri şoke eden açıklama geldi. UEFA Genel Sekreteri,sarı lacivertli takımın durumunun hala netlik kazanmadığını söylerken durumun değişebileceğini belirtti.
UEFA disiplin müfettişlerinin Fenerbahçe’nin dosyasını incelediğini belirten Infantino, TFF’nin kulübü aklamasına karşın, kesin bir karara varamadıklarını söyledi.

Okunacak o kadar çok şey var ki

İtalyan futbol adamı, “Bu çok karışık bir dosya ve bizim disiplin organlarımız üstünde çalışmaya devam ediyor. Gerçekten çok fazla okunacak şey var, binlerce sayfa” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe’nin durumunun meçhul olduğunun altını çizen Infantino’nun bu sözleri, sarı lacivertlilerin bu yıl da men edilebileceğinin sinyalleri olarak yorumlandı.
Infantino’nun sözlerinin kaynağı AP ise, Fenerbahçe yöneticilerinin kura çekiminden sonra herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındığını belirtti. Sarı lacivertliler için yeni bir süreç başladı.

Infantino ne demişti?

Haberin Devamı

“ŞİKE iddiaları konusunda kararları TFF alacak. Yeterli delil var. Karar alındıktan sonra durumu inceleyeceğiz. UEFA’nın politikası budur. Şikeye karşı toleransımız sıfırdır. Yargının elinde ve çalışmaları da devam ediyor.”

FENERBAHÇE-VASLUI (ROMANYA)

31 Temmuz / 1 Ağustos - 7 / 8 Ağustos

İlk maç Saracoğlu’nda

BURSA-M.NETANYA / KUOPIO

Eşleşmesinin galibi

2 Ağustos - 9 Ağustos

İlk maç Atatürk Stadı’nda

ESKİŞEHİR (TURU GEÇERSE) -MARSİLYA

2 Ağustos - 9 Ağustos

İlk maç Atatürk Stadı’nda

Fenerbahçe’nin ilk maçı Kadıköy’de

SERİBAŞI olarak katıldığı kura çekiminde Feyenoord ve Club Brugge gibi dişli takımlara oranla daha iyi bir rakiple eşleşen Fenerbahçe, Vaslui ile ilk maçını 31 Temmuz veya 1 Ağustos’ta Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, rövanşı ise 7 ya da 8 Ağustos tarihinde Romanya’da oynayacak. Sarı lacivertliler turu geçmesi halinde play-off’a yükselecek ve burada karşılaşacağı rakibini de elerse Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

UEFA'DAN TFF'YE F.BAHÇE'NİN KABUL YAZISI GELMİŞTİ

Vaslui’yi evinde kimse yenemedi

F.BAHÇE’nin rakibi Vaslui, mazisi 10 yıl öncesine dayanan 2002 kuruluşlu bir kulüp. Buna rağmen kısa zamanda yükselişe geçen Rumen ekibi, geçen sezon ligi şampiyon Cluj’ün 1 puan arkasında 2. bitirdi. Yeşil sarı renklere sahip olan Vaslui maçlarını 9 bin 200 kişilik mütevazı stadında oynuyor. Avrupa kupalarında 22 maç yapan Vaslui sahasında hiç yenilmedi. 11 maçta 6 galibiyet 5 beraberlik aldı. Son 2 sezonda Lille, Twente, S. Lisbon ve Lazio gibi ciddi kulüpler de Vaslui’yi evinde yenemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!