İnegöl’de Sinekle Mücadele Başladı

Güncelleme Tarihi:

İnegöl’de Sinekle Mücadele Başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 12:23

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İNEGÖL BELEDİYESİNİN, İNEGÖL ÇEVRE SAĞLIĞI VE İLAÇLAMA HİZMETLERİ İÇİN KURULAN “İNEGÖL EKİBİ” GEÇTİĞİMİZ GÜN ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. BELEDİYE BAŞKANI AKTAŞ, "İNEGÖL’Ü DÖRT BÖLGEYE AYIRDIK VE MERKEZDEN BAŞLAYARAK BELDELERİMİZİ VE KIRSAL MAHALLELERİMİZİ DE KAPSAYAN BİR ÇALIŞMA YAPTIK" DEDİ.

İnegöl Çevre Sağlığı ve İlaçlama Hizmetleri için kurulan ’İnegöl ekibi’ çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Aktaş, "İnegöl’ü dört bölgeye ayırdık ve merkezden başlayarak beldelerimizi ve kırsal mahallelerimizi de kapsayan bir çalışma yaptık" dedi.
İlaçlama çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sivrisineklerin açık çöplerde meydana geldiğini belirterek, konu hakkında vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Aktaş, "İnegöl’de sivrisinekle mücadele faaliyetleri kapsamında, üreme alanlarını kontrol altına alma çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi olarak İnegöl Çevre Sağlığı ve İlaçlama Hizmetleri için kurulan ’İnegöl Ekibi’ 6 araç ve 16 personel ile tüm mahallelere karasinek, sivrisinek ve yeşil alanlarının ilaçlaması görevini hava ve ortam şartları uygun olduğu sürece yerine getirmektedir. Çalışma alanımızı programlarken, İnegöl’ü 4 bölgeye ayırdık ve merkezden başlayarak beldelerimizi ve kırsal mahallelerimizi de kapsayan bir çalışma yaptık" diye konuştu.
İnegöl’deki ekibin belirlenen 4 bin 30 alanda çevre sağlığı zararlılarının üreme noktalarına, sivrisinek ve karasinek için 18 günde, yeşil alan mücadelesi için 15 günde bir periyodik ilaçlama yaptığını belirten Aktaş, “Bu ilaçlama için Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı ruhsatlı Biosidal ürünler kullanılmaktadır. Ekiplerimizin kullandığı araçlarda son sistem ULV, PLV ve Blower makine ekipmanları ile ilaçlama; sertifikalı ve eğitimli personel ile kontrol mühendislerimiz gözetiminde yaz ve kış titizlikle yapılmaktadır. Sivrisinekler için durgun su bulunan her yer, bodrumlar, içinde su bulunan ağzı açık bidon-kova-varil, saksı altlığı, atık lastik, havuz, asansör boşluğu, foseptik, gider ve rögarlar ve karasinekler için ise gıda bulup beslenebileceği ve üreyebileceği her yer gübrelikler, hayvan bakılan ve pisliği düzenli temizlenmeyen her yer, çöp konteynerleri, kontrolsüz pislik ve çöplüğün oluştuğu ve oluşturulduğu yerlerde Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve İnegöl Belediyesi ekiplerimizin mücadelesi için kaynak teşkil etmektedir. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İnegöl Belediyesi birlikte koordineli, planlı bir şekilde sorun ve şikâyetleri çözmeye, kaynaklar ve ilaçlama konusunda vatandaşa gerekli hizmeti, bilgiyi, doğru, kaliteli ve adaletli bir şekilde vermek için gece-gündüz özveriyle çalışmaktayız. Ben bu vesileyle vatandaşlarımıza bir hatırlatma da yapmak istiyorum. İlaçlamayla ilgili taleplerini Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüze 248 50 92 ve 248 50 22 numaralı telefonlardan iletebilirler" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!