Limon haberleri sayfasında Limon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 14407 Limon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İster salata veya çorba için isterseniz de limonata için kullanın. Aromasını ve tadını alabilmek için limon suyunu en verimli şekilde sıkmak gerekiyor. Klasik metotlarla sıkarak istenen oranda limon suyu elde etmek bazen uğraştırıcı olabiliyor. Ancak çok kolay bir püf noktası var. İşte limonun suyunu en iyi şekilde çıkarmanın yolu...
#LimonLimon yüksek miktarda C vitamini içerir. Özellik kış aylarında ve mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmak için tüketimi oldukça önemlidir. Limonun sağlığımıza faydasının yanında hayatımızı kolaylaştıran kullanım alanları var. İşte limonun birbirinden ilginç kullanım alanları ve etkileri…
#Limonun Farklı Kullanım AlanlarıTarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim Kaplan, limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzının yasaklanmasıyla ilgili yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından üretimine izin verilmeyeceğini söyledi. Kaplan, yıl sonu itibarıyla da bu ürünlerin raflardan ve masalardan kalkacağını belirtti.
#Limon SosuBeyaz kıyafetler şık bir görünüm oluştursa da temizliği renklilere göre daha zor oluyor. Hatta sararmış kıyafetlerin temizliği bazen imkansız bir hal alabiliyor. Kir, deodorant ve ter gibi etkenlerle sararan ve lekelenen kıyafetleri birkaç pratik yöntemle temizlemek çok kolay. İşte sararan kıyafetler, kar gibi beyazlatmanın püf noktası..
#Püf NoktalarıŞüphesiz evde en çok kirlenen eşyalardan biri de ocaklar. Öyle ki bazı günlerde birkaç defa temizlemek gerekebiliyor. Dökülen sos, sıçrayan yağ lekesi... Hepsi ocaktaki ısıyla da kuruyarak çıkarılması zor lekeler haline dönüşebiliyor. Ancak birkaç pratik formülle ocaklarınızı cam gibi parlatabilirsiniz. İşte tek malzeme ile ocak lekelerini kökünden kazıyacağınız basit yöntemler...
#Ocak TemizliğiBaşlıkta lezzetçik dedim ama aslında o gerçek bir süper güç... Yüzyıllardır mutfaklarda tatlıya, tuzluya, etliye, sütlüye ferahlık ve nefasetiyle birlikte mis kokusunu veriyor. Tavuktan sorbeye, limonlu öyle çok tarif var ki üzerine kitap rahatlıkla yazılır.
#LimonÖdem, şişkinlik, fazla iştah gibi sorunların hepsini su içerek azaltmak mümkün. Kendimizi yenilemek istediğimiz yaz döneminde su içmenin vücut için ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak ve tüketimini arttırmanın kolay yolunu paylaşmak istedim. Şişenizi alın ve her güne özel verdiğim aromalı su tariflerimle başlayın.
#ÖdemTarih Vakfı yemek seminerleri düzenliyor. Romu Ristorante Ataköy’de; Ferida, Şaşkınbakkal’da açıldı. Sur Balık’ın menüsüne zerdeçallı-ballı balık, avokadolu karides gibi tatlar eklendi. Folks’un 1’inci yaş günü kutlaması ve Pizza Il Forno’nun Anneler Günü kampanyasıyla yeme-içme dünyasından haberler burada
#SuşiAyfer Tuzcu Ünsal, depremlerin vurduğu Hatay’ın Arsuz ilçesindeki limonlar 10 gün içerisinde toplanmazsa seneye ağaçların ürün veremeyeceğini öğrendi. Bir şeyler yapılmalıydı ama depremin etkisiyle ne alet ne işçi ne de kamyon bulunabiliyordu. Sosyal medyadan çağrıda bulunan Ünsal, Arsuz’un limonlarını heba olmaktan kurtardı.
#Ayfer Tuzcu ÜnsalLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonTaze sarımsağı ince ince doğrayarak, şeftaliyi dilimleyerek, bamyayı yarı pişirerek, taze börülceyi şoklayarak... Mevsimin tazecik sebze ve meyvelerini dondurmak öyle iyi oluyor ki... Bu sayede kışın zahmetsizce yemek yapabiliyor, en sevdiğimiz tatları mevsime bağlı olmadan elimizin altında tutabiliyoruz.
#BezelyeDemirden pas lekesi, pas sökücü spreyle çıkarılabilmektedir. Pas lekesi inatçı ve zor lekeler arasındadır. Demir yüzeylerine hava koşulları, rutubetli ortam ya da başka nedenler bağlı olarak paslanma oluşabilmektedir. Sadece demir yüzeyler değil, küvet, tuvalet, duşa kabinler ve porselenlerde dahi paslanma görülebilmektedir. İşte, demirdeki pas lekesi nasıl çıkar ve temizlenir ayrıntıları ile derledik.
#Pas LekesiGünümüzde tüketilen her bir besin çok büyük bir öneme sahiptir. Özellikle kilo vermek isteyen kişiler belli başlı besinleri tüketmeliler. Sarımsak da en çok tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Sarımsak kilo aldırır mı verdirir mi? Limon sarımsak kürü kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı Yaşam23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#MutfakPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinSıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#LimonataCennet çamuru, hem görüntüsü ve hem de lezzetiyle çay saatlerinize renk katacak. Kilis mutfağına ait bu nefis tarif, bol fıstık ve şerbet ile hazırlanıyor. Lezzetine de doyum olmuyor. Dilerseniz üzerine dondurma veya kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz. Peki cennet çamuru nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Cennet Çamuru1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide Şekeriİster salata veya çorba için isterseniz de limonata için kullanın. Aromasını ve tadını alabilmek için limon suyunu en verimli şekilde sıkmak gerekiyor. Klasik metotlarla sıkarak istenen oranda limon suyu elde etmek bazen uğraştırıcı olabiliyor. Ancak çok kolay bir püf noktası var. İşte limonun suyunu en iyi şekilde çıkarmanın yolu...
#LimonBayram demek kimi için tatil kimi için de baklavalar, dolmalar, sarmalar, el açması börekler, aynı masa etrafında buluşulan bir bayram sofrası demek. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği de bir açıklama yapmış ve demiş ki: “Bu bayram 6 bin ton baklava tüketilmesi bekleniyor.” E, saydıklarımı da ekleyin. Bu bayram yine fena halde kilo alacağız. “Oysa Türkiye’de obezite pandemisi var” diyor Türk Obezite Cerrahisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oktay Banlı ve ekliyor: “Bir kilo daha alacak yerimiz yok!” Türkiye son 10 yıldır Dünya Sağlık Örgütü listesinde Avrupa’nın en şişman ülkesi olarak 1’inci sırada. Gelin hem obezite meselesi hem de bayram beslenmesinin altın kurallarına bakalım..
#Bayram SofrasıDuyanlar şaşırıyor: Bu baklava diğerlerinden çok farklı Amasya el emeğiyle hazırlanan tatlı türü baklavanın yapımında “kül” kullanılıyor. Hamurun oluşmasında kullanılan suya katılan külün geleneksel ‘küllü baklava ’ya gevreklik kazandırdığı belirtiliyor. Odun ateşinin külünü elekten geçirip süzen kadınlar, önce suyla karıştırıyor. Birkaç gün dinlendirilen su sonra hamura katılıyor. Yüz yılı aşkın süredir uygulanan bu geleneksel yöntemin tatlıya gevreklik ve lezzet kattığı düşünülüyor. Şerbet katılıp köy fırınlarında odun ateşinde pişirilen bu özel tatlının yapımındaki püf noktalar “Küllü su, tatlının gevrek olmasını sağlıyor. Tatlıya lezzet veriyor. Kül olmazsa olmaz. En az 150-200 yıllık bir kültürün devamlılığı sağlanıyor”
#BaklavaLimon yüksek miktarda C vitamini içerir. Özellik kış aylarında ve mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmak için tüketimi oldukça önemlidir. Limonun sağlığımıza faydasının yanında hayatımızı kolaylaştıran kullanım alanları var. İşte limonun birbirinden ilginç kullanım alanları ve etkileri…
#Limonun Farklı Kullanım AlanlarıÖnümüzdeki hafta, paylaşmanın öneminin vurgulandığı ramazan ayını geride bırakıyoruz. Özenle kurulmuş bayram sofralarında buluşacağız. Küçüklere şeker ve harçlıklar verilirken sofralar geleneksel tatlılarla taçlanacak. Yazarımız Sahrap Soysal çocukluğunun bayram sofralarını anlattı, Gastronometro şefleri hafif ve pratik incir tatlısı tarifini paylaştı.
#BayramEnerjimizin yükseldiği bu günlerde ilkbahar ve yaz koleksiyonları, eminim sizin de gündeminizde yer almıştır. Geçmişten ilham alınan ve modern dokunuşlarla günümüze taşınan moda akımları, bu yıl herkesin tarzını da etkileyecek gibi görünüyor. Ayrıca bu sezonun trend renkleri de gerçekten harika…
#Süheyla BuyrukçuTürkiye'de en sık Kilis'te üretilip tüketilen Cennet Çamuru; yöresel söylenişi ile Cennet Çamırı Kilis'in vazgeçemez şerbetli tatlılarından. Sıcacık şerbet, çekilmiş Antep fıstığı ve kalın telli kadayıfın harmanlanıp kaymakla servis edildiği yöresel lezzet, adeta bir enerji cenneti. Kadayıfı ve sıcak şerbetiyle Cennet Çamuru Hatay'ın ünlü künefesini andırıyor olsa da peynirin yerini alan kaymakla aralarındaki fark açılıyor.
#Cennet ÇamuruKiminin nakdi var, vakti yok. Kiminin zamanı bol, imkânları kısıtlı. Ama olsun, “Ya bir gün ikisini de denk getirebilirsem” diyebilmek; gidemesek, göremesek de en azından hayalini kurmak lazım. “Orada Bir Oda Var Uzakta”da bu haftaki istikamet Eski Datça. Bu şirin mi şirin beldedeki dört odalı Ultava...
#Savaş Özbey“Bak şundan içersen öksürüğün şıp diye kesilir” ya da “Sen şunu bir dene akşama ayağa kalkarsın…"Siz de hastayken etrafınızdakilerden benzer cümleler duymuşsunuzdur. Peki büyüklerimizden miras kalan bu karışımlar; eczaneden aldığımız ilaçlar kadar işe yarıyor mu? Besin Alerji Derneği Başkanı Alerji Uzman Prof. Dr. Ahmet Akçay ile birlikte bu karışımları tek tek mercek altına aldık.
#Şifalı KarışımlarBeşiktaş Emlakjet'in Sırp başantrenörü Dusan Alimpijevic, EuroCup yarı finaline uzanan başarılarının sırrını, taraftarlarıyla arasında oluşan özel bağı, en unutamadığı maçı, hayatının en mutlu anını, hayal kırıklıklarını ve çok daha fazlasını Spor Arena'ya anlattı.
#Dusan Alimpijevic