İncelmek isterken yanmayın

Güncelleme Tarihi:

İncelmek isterken yanmayın
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 02, 2017 12:32

İncelmek isterken yanmayın

Haberin Devamı

MEDİKAL Estetik Hekimi Doktor Sevinç Gündüz, 'soğuk lipoliz' işleminde 'sahte ped' kullanımının vücutta yanık gibi kalıcı hasarlara yol açabildiği konusunda uyarıda bulundu. Dr. Gündüz, bazı güzellik merkezlerinde araçlarda suyun donmaması için kullanılan 'antifiriz' maddesiyle yıkanan bezlerin lipoliz cihazında ped olarak kullanıldığını söyledi.

Ä°zmir'deki Özel Heraderma PolikliniÄŸi'nde görevli Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevinç Gündüz, zayıflatma amacıyla kullanılan 'soÄŸuk lipoliz' iÅŸleminde bazı merkezlerin, kaliteden ödün vererek iÅŸlemde önemli bir yeri olan pedlerin sahtesini kullandıklarını söyledi. Ä°ÅŸlem sırasında cihaz ile ten arasında serilen özel üretilmiÅŸ petlerin deriyi koruduÄŸunu belirten Dr. Gündüz, 'Bazı merkezler soÄŸuk lipoliz iÅŸleminde iÅŸlemin maliyetini düşürmek amacıyla sahte petler kullanıyor. Bu durum lipoliz yapılan kiÅŸinin saÄŸlığını tehdit ediyor. Sahte ped kullanılan iÅŸlem nedeniyle vücudunda çeÅŸitli yara ve yanıklar oluÅŸan hastaları son günlerde çok fazla görmeye baÅŸladık' dedi. SoÄŸuk lipoliz uygulamasında kullanılan pedin yurt dışından getirildiÄŸini ve dolar kuruyla satıldığını belirten Dr. Gündüz,  'KliniÄŸimizde tüm hastalarımız için orjinal ped kullanıyoruz. Ancak ne yazık ki maliyeti düşürmek uÄŸruna sahte ped kullanan merkezler var. Bazı yerlerin araçların donmaması için kullanılan antifriz maddesi ile bezi ıslatarak, ped niyetine kullandıklarını duyuyoruz. Bu ÅŸekilde yapılan soÄŸuk lipoliz uygulamasında cihaz deride yanıklara yol açabiliyor. Çünkü sahte ped nedeniyle deri korumasız kalıyor. Güvenli, saÄŸlıklı, kaliteli bir soÄŸuk lipoliz uygulaması için mutlaka pedin orjinal olması gerekiyor' dedi.Â

"Ä°YÄ° BÄ°R ARAÅžTIRMA YAPIN"Â

Dr. Gündüz şu bilgileri verdi:

"Soğuk lipolizde kişilerin öncelikle işlemin yapıldığı yerin niteliği ve kullanılan malzemelerle, aletlerin Sağlık Bakanlığınca onaylanmış olup olmadığına dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle kullanılan cihazın ve kullanılan pedin orijinal malzeme olup olmadığına dikkat edilmelidir. Bazı merkezlerde, araçlarda kullanılan antfriz maddesi kullanılalarak hazırlanan sahte pedler kullanılıyor. Bu şekilde bir işlemde kullanılan el havluları deriyi koruyamıyor ve vücutta yanıklar oluşabiliyor. Bu şekilde yanan ve kliniğimize danışmak ve tedavi olmak amacıyla gelen kadınlar var."

Ä°ZMÄ°R, (DHA)

FOTOÄžRAF





 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!