İnanınca oluyor

Güncelleme Tarihi:

İnanınca oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜN Ispartaspor'un rakibini 2-0 yenmesi, Afyonspor'un da Fethiye'de berabere kalması puan farkını 3'e, averaj farkını da 14'e çıkardı. Ligin bitimine bir hafta kala Ispartaspor şampiyonluk turu attı. Dün Isparta Atatürk Stadı'ndaki tabloya imrendim. Başta Isparta Valisi, askeri erkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve diğer görevliler, görev yaptıkları kentin takımına devlet ciddiyetinden taviz vermeden en güzel desteği verdiler. Teknik heyet, futbolcular, taraftar şampiyonluğa kenetlenmiş. İşte bu tablo, yani birlik, beraberlik ve aynı amaca kilitlenmişlik, Ispartaspor'u mutlu sona taşıdı.

Afyon da çıkar

Bu bölgemizde profesyonel takımı olan iller ve ilçeler için güzel bir örnek. Elbetteki zor günler yaşanmıştır. Büyük zahmetler çekilmiştir. Varılan mutlu son ve yaşananlar hepsini silip attı. Burada Afyonlular'a da bir mesaj vermek istiyorum; Bundan önce Ispartaspor ile oynadıkları maçta aynı ciddiyeti onlarda da gördüm. Ancak ne var ki bugün için şans bir takıma gülecekti. O da Ispartaspor oldu. İnanıyorum ki onlar da aynı ciddiyeti sürdürürlerse 2. Lig'e terfi maçlarında amaçlarına ulaşırlar.

Tertemiz bir maç

Maç her açıdan tertemizdi. Dalaman oynayarak, terinin son damlasını sahaya akıtarak yenildi. Dünkü galibiyetin Ispartaspor açısından önemi yukarıdaki cümlelerde gizli. Gerçekten karşısında direnen zaman zaman galibiyeti bile düşünerek oynayan bir takımı yendi ve şampiyonluğa ulaştı. Maça gelince oyunun genelinde Ispartaspor hakim bir oyun sergiledi. Dalaman'ın akıllı defans anlayışı karşısında bu üstünlük gol getirmedi, getirmezdi de. Ispartaspor'un gol atması ya bilinçsizce yapılan yan ortaların sonucundaki tesadüflere, ya da Dalaman'ı üzerine çekerek defansının arkasına atılacak toplara kalmıştı.

Ve Ispartaspor istediği gole de 41'inci dakikada defansın arkasına atılan bir golde ulaştı. İkinci yarı oyun ortada gitti. Oyunun sonlarına doğru Ispartaspor ikinci golünü buldu. Ve maçın sonunda da şampiyonluk turunu attı. Bölgemizdeki il ve ilçelere örnek olarak gösterdiğim bu insanları ve başarısını kutluyor, Ispartaspor'un 2. Lig'de kalıcı olmasını diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!