İnandı ve kazandı

1- Beşiktaş’ın maç boyu motivasyonunu kaybetmemesini neye bağlıyorsunuz?

Haberin Devamı

İKİ hafta öncesine kadar maç eksiğiyle lider F.Bahçe’nin 11 puan gerisinde olan Beşiktaş için F.Bahçe’nin üst üste kaybettiği 6 puan sonrası Kasımpaşa maçı daha da önem kazandı. Beşiktaş dün akşamki maça bu iştahla ve galibiyet sonrası puan farkını 5’e indirme isteğiyle çıktı.
Bilic kazanan kadroyu bozmadı. Fernandes yedek; mecburen Dany yerine Ersan ile başladı. Hikayesi ayrı olan maç, zirvede 3 büyükler arasındaki farkın azalmasına da yol açabilirdi... Hem Kasımpaşa hem de Beşiktaş için ayrı yere sahip olduğu için maçın çok heyecanlı geçeceğini tahmin etmiştim.

VELİDEN İSYAN BARYAĞI

2- Veli Kavlak’ın etkili oyunu, Beşiktaş için itici güçtü. Onu nasıl buldunuz?
HEP söyledim: “Beşiktaş’a isyan eden oyuncu lazım!” Hepimiz sahada isyan edecek oyuncunun Gökhan, Olcay ya da Oğuzhan olacağını beklerken, geçen hafta rakip ceza alanı içinde pas trafiğine destek veren Veli Kavlak’ın Olcay’a attığı nefis ara pas isyanın başlangıcı oldu Beşiktaş’ta!
Kayıp bir Oğuzhan, gününde olmayan bir Olcay ve geçen haftayı aratan Gökhan vardı sahada... Fernandes’in kulübede oturması da bunlara eklenince, kilidi açmak Veli’ye kaldı. İlk 45’te Beşiktaş golleri attı ama iki takım da genel manada etkisizdi.

Haberin Devamı

ALMEIDA HER YERDE...

3- Hep ‘Gidecek mi, kalacak mı’ denilen Almeida, sizce formunun zirvesinde mi?
ALMEIDA golü haricinde de o kadar verimli oynadı ki; tebrik etmek lazım! Takım savunmasına yardımı kadar her atakta olması gerektiği yerdeydi. Beşiktaş maça kazanma arzusuyla çıksa da kontrollü başladı. Topun arkasına geçtiler ve sabırla oynadılar.
Bilic, G.Antep’teki skoru eline almış Beşiktaş modelini benimsedi. O nedenle önce durdurmayı, sonra rakip yarı alanda kaptığı toplarla hızlı hücum etmeyi alışkanlık haline getirdi.

TERCİHLER DOĞRUYDU

4-Beşiktaş, zorlanacağı düşünülen bu karşılaşmada sonuca nasıl rahat ulaşabildi?
DÜN Beşiktaş’ta ‘en iyi futbolu’ yoktu. Doğru taktikle oynadılar. Şota maçtan önce; ‘Bir kez daha yenelim şunları’ demiş ve motivasyon konuşması yapmıştır... Beşiktaş da bu motivasyonla Kasımpaşa’nın üstüne geleceğini biliyordu. Kilit kelimeler: ‘sabır’ ve ‘sakinlik’ti.

Haberin Devamı

TEKRAR YARIŞTA

5-Beşiktaş yeniden şampiyonluk adayı mıdır?
ŞOTA, Beşiktaş’ın 10 kişi kalmasıyla; arkada boşluk verme riskini alarak, iki bekini çıkarıp iki hücumcu oyuna soktu. Beşiktaş skoru koruyarak çok önemli bir 3 puan aldı. F.Bahçe ve G.Saray ile birlikte tekrar şampiyonluk yarışına girdi. Sanırım Fernandes’in kulübede oturma nedeni Bilic’in daha çok koşan bir takım yaratma isteği... Ya da belki de en büyük kozunu yanında istiyor! Son iki maça bakılırsa Bilic’in planı tutmuş gibi... En kötü Oğuzhan-Fernandes değişikliğiyle bile sistemi bozmadan devam edebilir.
Kasımpaşa topa sahip olmayı iyi yapıyor ama çok koşan ve topun arkasına çabuk geçen takımlar için bu dezavantaj! Pozisyon bulman için duvarı delmelisin, bu da hiç kolay değil!

Yazarın Tüm Yazıları