İnan Kıraç'tan çarpıcı açıklamalar!

Güncelleme Tarihi:

İnan Kıraçtan çarpıcı açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 19:33

Galatasaray Lisesi'nde düzenlenen 533. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri sonrasında, camianın duayenlerinden, G.Saray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'tan çarpıcı açıklamalar.

Haberin Devamı

Vatan Gazetesi'ne konuşan eski başkan Ünal Aysal’ın yakın dostu olan ve sarı-kırmızılı camianın duayenlerinden biri olarak kabul edilen Kıraç, gelecek dönemlerle ilgili projelerini anlatırken çarpıcı açıklamalarda bulundu... Görevini Duygun Yarsuvat ve yeni yönetime devreden Ünal Aysal’a haksızlık yapıldığını söyleyen Kıraç, hem mali yapı hem de gelecekle ilgili şu ifadeleri kullandı:

‘AYSAL ÇOK İÇERLEMİŞ’
“Ünal Aysal hem iyi bir G.Saraylı hem de iyi bir başkandır. Söylendiğinin aksine kulüpte mali bir felaket yaşatmadı, hatta G.Saray’ın mevcut borçlarını 84 milyon Euro kadar aşağı çekmeyi başardı.

Onun küstürülmesi, kaybedilmesi değil kazanılması gereken bir G.Saraylı olduğunu düşünüyorum. Ancak çok içerlemiş. Bir daha başkan olmayacağını söyledi bana..

Haberin Devamı

Ama G.Saray’ın kendisine ihtiyacı olursa da asla sırt çevirmeyeceğini, iyi bir oluşumla beraber o oluşumun içinde yönetimde görev alabileceğini de bana anlattı.

‘POLAT AYRIMCILIK YAPTI’
Duygun Yarsuvat çok önemli bir şey gerçekleştirdi. Çok da sevdiğim biridir. G.Saray’ın çok ihtiyacı olduğu bu dönemde elini taşın altına soktu. Galatasaray'a seçim öncesinde 6 ay zaman kazandırdı. Takip ettiğim kadarıyla geçici ve kısa bir yönetim olmasına rağmen iyi yönetip önemli işler yapıyorlar.

Artık G.Saray camiasının birleşmesi lazım. Maalesef benim de çok sevip oy vermeme rağmen bu tartışmaların başlangıcı eski başkan Adnan Polat zamanıdır. G.Saray Liseliler’i direkt kulübe üye yaparken üniversitelileri yapmadı, ayrımcılığa neden oldu.

‘BU CAMİA HEPİMİZİN’
Bu camia hepimizin. Artık bunları geride bırakıp birleşme zamanı. Ancak önemli bir tehlike sezinliyorum. Daha önceden ibra edilmeyenler, şimdi Aysal yönetimi ibra edilmesin diye hareketleniyor. Bunu duyuyorum. Çok yanlış bir hareket. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu olmamalı. Eğer bu zihniyet değişmezse G.Saray ileride bırakın başkanı, aday bile bulamaz.”

‘POLAT DÖNEMİNDE ZARAR OLDU'
“Polat döneminde yine bir hadise oldu ve 2-3 kişiye hisse aldırdılar. Bundan dolayı G.Saray’ın zararı 85 milyon dolar oldu. Kulüp o gün sermaye artışı yapabilseydi bugün şu durumda olmazdı.”

Haberin Devamı

'YÖNETİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ'
“Tüzük değiştirilip yeni bir yönetim dönemli uygulanmaya başlanmalı. Genel kurulun yeni seçeceği başkan, bir önceki dönemin başkanı, G.Saray Üniversitesi rektörü, Eğitim Vakfı Başkanı ve Divan Kurulu Başkanı.. Yönetim olmalı. Bu görevler G.Saray Lisesi’nin en yüksek mercileridir. Profesyonel yöneticiler belirlemeliler. Artık çok büyük bir şirkete dönüştük. Bu şirket böyle yönetilir hem de bu tip sorunlar ortadan kalkar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!