İmrahor'u seçim de kurtaramadı

Güncelleme Tarihi:

İmrahoru seçim de kurtaramadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 01:17

Başkent’in en önemli yeşil alanlarından biri olan İmrahor Vadisi’ni, 30 Mart seçimleri öncesinde verilen sözler de kurtaramadı. Kamyonların art arda hafriyat taşıdığı vadide ‘çevre katliamı’ devam ediyor.

Haberin Devamı

Ankara’nın açık yeşil alan sisteminin yapılaşmadan korunabilmiş en önemli parçalarından bir olan İmrahor Vadisi, hafriyattan korunamıyor.
Ankara Hürriyet’in daha önce kaçak döküm nedeniyle, “Allah’ını seven dökmesin”, “Hafriyat Vadisi”, “İmrahor’un suçlusu kim”, “İmrahor Vadisi’nden Hafriyat Vadisi’ne” haberleriyle defalarca gündeme getirdiği İmrahor Vadisi yerel seçim öncesi adayların programlarına girmiş, kurtulması için yeni bir umut doğmuştu. Ancak seçimlerin ardından bölge yeniden kaderine terk edildi. Kaçak dökümcüler, birbiri ardına kamyonlarını sıralarken, vatandaşlar, “Bilinçli bir kıyım var. Yetkililer ses çıkarmak istemiyor” ifadelerini kullanıyor.

YEŞİL YOK OLUYOR

Yıllar içinde önüne geçilemeyen hafriyat atıklarının, yeşil doğaya zarar verdiğini belirterek tepki gösteren doğaseverler, atılamayan adımlar nedeniyle vadinin yok olma aşamasına geldiğini vurguluyor. Seçimler sırasında CHP, MHP ve AK Parti adaylarının programlarına giren İmrahor’un unutulduğunu söyleyen köylüler, “Bir seçim yatırımı olarak görülen bölge, eski günlerdeki gibi hafriyata kurban edilmeye devam ediyor. Yetkililerin gözü önünde yaşanan bu kıyım nedeniyle Ankara, çok az sayıda olan doğal yeşil alanlarından bir tanesini kaybediyor” dedi.

Haberin Devamı

DEVLET BÜYÜKLERİ EL ATSIN

Çevre sakinleri vadinin içinde inşaat ve yıkıntı atıkları, otomobil lastikleri, ambalaj atıkları, evsel katı atıklar, asfalt atıkları olduğunu ve oluşan tepelerin her geçen gün daha da yükseldiğini dile getirerek şunları söyledi:
“Bu bölgeyi devletin hangi birimi kurtarabilir bilmiyoruz. Ancak çözüm belediyelerde değil. Yıllardır en ufak bir mesafe katedilemedi. Artık devlet büyüklerinden acil bir çözüm istiyoruz. Burası kurtarıldığı zaman çok büyük kazanım olacaktır. Aksi bir durumda zaten yıllardır atılan çöplerin nelere mal olduğunu doğa bize gösterdi.”

SEÇİM KOZUYDU

2014 yerel seçimlerine yönelik projelerini törenle anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in en dikkat çeken projelerinden birisi de, İmrohar’a yapılması planlanan 43 kilometre uzunluğundaki Ankara Boğazı projesi oldu.
Gökçek, projenin Eymir Gölü civarında kurulacak pis su arıtma tesisinden arıtılacak sular ile besleneceğini belirterek, “Ankara’ya deniz getirmek imkansız ancak Ankara’nın da bir boğazı olacak. Kentin güneyinde, İmrahor Vadisi’nde, 1. etapta yer alacak 11 kilometrelik dev kanal etrafında dizilen villalar, kafeler ve benzeri yerler, dinlenme alanları olacak. Ankara’nın imajına büyük bir katkı sağlayacak. 5 yılda bitirilmesini planlıyoruz” ifadeleri kullanmıştı. Seçimin ardından projeyle ilgili bir gelişme olmazken, İmrahor’a hafriyat dökümü devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!