İmparatore

Güncelleme Tarihi:

İmparatore
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Terim’in Fiorentina ile anlaşmasının yankıları dünya basınında...

SERKAN İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

SAMSUNSPOR'UN gol kralı Serkan'ın Fiorentina ile anlaştığı yolundaki iddialar dün ortalığı karıştırdı. Ancak bu iddialar doğrulanmadı. 4 trilyon 300 milyarlık bonservis bedeliyle satışa çıkarılan Serkan için, Samsunspor'un bonservis bedelinde indirim yapabileceği öğrenildi.

G.Saray'da tarihi başarılara imza atan Fatih Terim'in Fiorentina ile anlaşması dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Eurosport, Terim'in transferini birinci haber olarak verdi. Ve şunları söyledi: ‘‘Türk Futbol Tarihi'nin en büyük başarılarına imza atan, son olarak da G.Saray'a UEFA Kupası'nı kazandıran teknik direktör Fatih Terim Fiorentina ile anlaştı. Terim, son yıllarda büyük aşama yapan Türk futbolunun İtalya Ligi'ndeki ilk antrenör temsilcisi.’’

İtalyanlardan övgü İtalyan basını 'İşte İmparatore' başlığı ile Fatih Terim'in Çizme'ye başarı için geldiğini yazdı. Bütün gazeteler Terim'den saygı ile söz ederken, Türk hocanın Fiorentina'ya agresiv ama göze hoş gelen, yapıcı, akıcı ve sonuç alıcı futbol oynatacağını yazdı. Terim'den ‘‘G.Saray'ın Napolyonu' diye bahseden La Gazzetta dello Sport, başarılı teknik adamın kendisini ülkesinin elçisi ilan ettiğini yansıttı.

Bahse girdi Corriere delo Sport, 'İşte İmparator Terim' başlığı ile G.Saray'ın eski hocasının başarı için kendisiyle bahse girdiğini ve bu gelişmenin başta Fiorentina olmak üzere G.Saray ve Türk futbolu için de yararlı olacağını belirtti. Aynı gazete baş yazısında Fatih Terim'in Çizme'ye gelmesinin İtalyan futbolunun gerilediğinin bir göstergesi olduğunu belirtti, 'Bu Türk hocanın uluslararası başarısını gölgelemez' değerlendirmesinde bulundu.

Hakan da gelecek Gazeteler, Terim'in yayında hiçbir Türk futbolcusu getirmeyeceğini söylemesine karşın mor menekşeli yöneticilerin Roma'ya transfer olan Batistuta'nın yerine Hakan Şükür'ü düşündüklerini, listede Ümit ve Emre'nin de bulunduğunu yazdılar. Terim 'in transfer listesinde iki Rumen Galca ve Nicolae ile birlikti Fransız Trazeguet ve Brezilyalı Jardel'in de yer aldığını öne sürüldü. Gazeteler, Terim'in İtalya 'ya gelmesini, ‘‘Türk futbolu için gurur günü’’ olarak yorumladı.

Araplardan ilgi İtalyan televizyonları ve gazetelerin yanı sıra Arap TV kanalları Terim'in transferine geniş yer verdi. Katar'dan yayın yapan ‘‘El Cezire’’ Türkiye'de kalacağını açıklayan Terim'in son anda fikir değiştirerek, İtalya'ya gitmeye karar verdiğini ifade etti. Terim'li G.Saray'ın hiç yenilmeden UEFA Kupası'nı kazandığını hatırlatan Arap kanalı, başarlı teknik adamın İtalya'dan yakınan izlendiğini belirtti.

Sürpriz yapabilir Abu Dabi TV kanalı da, Türk futbolunda son yıllarda büyük bir patlama yaşandığını, buna önemli katkı sağlayan Fatih Terim'in süpriz kararla 4 yıl çalıştığı G.Saray'ı bıraktığını vurguladı. Euro 2000 finalleri için sayılı günler kala Arap El Cezire kanalı, Türkiye'nin bu kupada süpriz sonuçlar alabileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!