İmha planı yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

İmha planı yapılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 09, 2002 15:08

Süper Lig'de bu sezon hayal kırıklığı yaşayan Trabzonspor'da Kulüp Başkanı Özkan Sümer, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, bir kısım iç ve dış düşmanların Trabzonspor'u imha planı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sümer, "Bu planı yapanların tuzağına düşmemek için tüm camiamızın duyarlı olması gerekiyor. Sezon başından beri üzerimize oyun oynandığını biliyoruz. Hakem hatalarıyla kaybettiğimiz puanlar var. Bunların tesadüfi olmadığını düşünüyoruz. Gün geçtikçe de şiddetini artıran biçimde üzerimize geliniyor. Bunda Futbol Federasyonu'nun rolü olduğunu düşünmüyorum." dedi.

PLAN ETAP ETAP Ä°LERLÄ°YOR

Antalyaspor karşılaşmasında hakem hatalarının zirveye tırmandığını söyleyen Sümer, camiada kavga istemediklerini belirterek, "Üzerimizde yaygın hakem hataları ve bunlara bağlı olarak ödediğimiz bedeller var. Tüm bunların tesadüfi olduğunu sanmıyorum. Üzerimize oyunlar oynanıyor. İmha planı etap etap ilerliyor. Bu konuda son oyun da Antalyaspor maçında sahnelendi. Ne yazıkki kurulan tuzağa bir kısım oyuncumuz da düştü. Antalya'da yaşananlar bir maçlık plan değil. Bu maçın sonraki yansımaları da hesaba katılarak hayata geçirildiğini düşünüyorum. Bundan sonrası için yaratacağı rahatsızlıklar da hesaplanmıştır. Bir grup tarafından da organize edilmiştir." diye konuştu.

Haberin Devamı

ORGANÄ°ZE HAKEM GURUBU

Antalyaspor maçının hakemlerinin de çok organize olduğunu iddia eden Özkan Sümer, "Maç bittikten sonra yan hakem, futbolcumuza tekme atacak kadar gözü dönmüş bir tutum sergiliyor. Maç sonucu futbolcuya tekme atan bir hakemin, saha içinde nasıl kararlar verebileceğini varın siz düşünün. Böylesine organize bir hakem grubuna daha önce hiç tanık olmadım. Hakemlerin bu tutumuna karşın, tuzağa düşen, kart gören ve olaylara karışan futbolcularımıza da tabiki gerekli parasal ceza veya disiplin yönetmenliği uygulanacak." dedi.

"ACI ÇEKİYORUZ"

Özellikle oynadıkları son 3 maçlarında hakemlerin Trabzonspor'un üzerine geldiğine de dikkati çeken Özkan Sümer, "Çaykur Rizespor maçında hakem aleyhimize çalıştı. Tesadüfler eseri maçı kazandık. Ardından Galatasaray maçında hakem hataları şiddetlendi. Antalyaspor maçında ise doruğa çıktı. Trabzonspor'u yok etmeye çalışanlar, son noktayı koymak istiyorlar. Tüm bunlar sonucu acılar çekiyoruz. Camia acılar çekiyor." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ŞİKE  YARGIDA"

maçın kaderinin sahada belli olmasını istedikleri ifade eden Sümer, "Saha dışı oyunlarla takımların başarı veya başarısızlığının ortaya çıkmaması, futbolumuza da saygınlık kazandıracak, barışı sağlayacak. Şike konusu, şu anda yargıda. Bizim hukuğa saygılı olmamız gerekir. Bu nedenle susmayı tercih ediyorum. Futbol Federasyonu'na karşı olmak başka, işlerin düzgün yürümesini istemek başka. Biz işlerin düzgün yürümesini arzuluyoruz" dedi.

"FEDERASYON ÖNLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Futbol Federasyonu'nun yaşanan bu çirkinlikleri önleme konusunda samimi çabaları olduğunu ve vurgulayan başkan Sümer, ancak bazı noktalarda yetersiz ve etkisiz kaldığını söyledi. Federasyon tarafından kendisine verilen cezanın disiplin yönetmenliğine göre uygun olduğunu belirterek,  "Buna hiç bir itirazımız yok. Ancak asıl önemli olan benden önce hem federasyonu, hem de kurullarını aşağılayan, çok daha sert açıklamalar yapanlara hiç bir ceza verilmemesi. Yanlış olan federasyonun, saygınlığını bana ceza vererek ortaya koymak istemesi" dedi.

KONGRE YOK

Haberin Devamı

Gündemlerinde genel kurulun olmadığını da açıklayan başkan Sümer "Zor bir dönemde, kulübü yönetimsiz bırakmak, sahipsiz hale getirmek, tedirginlik yaratmak hakkına sahip değiliz. Trabzonspor'un güzel günleri olacak." diye konuştu.

"CEM FORMASINI KÜÇÜLTTÜ"
   Â
Cem'e verilen cezayı da değerlendiren Başkan, "Bugün dünyanın hangi ülkesinde büyük takımların futbolcuları maçlardan sonra birbirlerinden forma alırlar veya verirler. Bu forma alma olayı kendi formasına değer vermemektir. Karşı takımın formasını daha büyütmektir. Hele bir yakınına forma aldığını söylemek daha büyük yanlıştır. Çünkü futbolcu, yakınına kendi giydiği formanın daha büyük olduğunu antalabilmeli. Cem'i silmedik, sadece kadro dışı bıraktık ve para cezasına çarptırdık. Bu dosya kapanmadı. Forma alan diğer futbolcularla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Soyunma odasında da forma alan varsa, onlar da cezalandırılacak." dedi.

Haberin Devamı

TAKIM KURMAK ZOR

Diğer yandan Bordo mavili takımda cezalı duruma düşen Macit, Metin, Gökhan ve Hasan'la kadro dışı bırakılan Cem ve Antalyaspor maçında cezalı olmasına rağmen tribünlerden sahaya inerek hakemlerle diyaloğa girince ceza kuruluna sevkedilen Osman'ın da oynayamayacak olması kesinleşti.

REVİRE DÖNDÜ

Uzun süredir sakat olan Bushi, Jarro ve Agustine'e Antalyaspor karşılaşmasında Zafer ve Mehmet'de eklendi. Bu arada sakatlığı nedeniyle Almanya'da ameliyat olan Bushi, pazartesi günü ilk kez antrenmana çıktı. Ancak Bushi'nin henüz fiziksel açıdan hazır olmaması nedeniyle Malatyaspor maçında oynamasının güç olduğu bildirildi. Trabzonspor'da Markov, Kürşat ve Gökdeniz'in hafif sakatlıklarının bulunduğu, Somers'in de grip olduğu için antrenmanlara çıkamadığı açıklandı.

HAMÄ° DUYARLILIÄžI

Haberin Devamı

Bordo mavili yönetim, Antalyaspor maçında sarı kart görmesine rağmen, hakem Kadir Tozlu'nun maç raporuna yazmamasından endişelendi. Profesyonel İşler Sorumlusu Caner Çuvalcıoğlu, yöneticileri, "Hami sarı kart gördü. Hakem raporuna yazmadı. Ama bu olay gelecekte başımıza dert olabilir. Bu nedenle Hami'nin sarı kart gördüğüne dair bilgiyi, Futbol Federasyonu'na bildirelim" diye uyardı. Bordo mavili yönetim, Hami'nin sarı kart gördüğüne dair bilgiyi, yazılı olarak Futbol Federasyonu'na bildirme kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!