İller Arası Karate Ligi

Güncelleme Tarihi:

İller Arası Karate Ligi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 17:15

- Sakarya'da düzenlenen turnuvaya minikler, yıldızlar, ümitler, gençler ve 21 yaş altı kategorilerinde 10 ilden 800 sporcu katıldı - Organizasyon sorumlusu Kobaş: - "Türk karatesinin temelini oluşturan altyapı sporcuların buradan çıkmasını sağlıyoruz"

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - İller Arası Karate Ligi kapsamında Sakarya'nın Serdivan ilçesinde düzenlenen turnuvaya 10 ilden 800 sporcu katıldı.

Sakarya Spor Salonu'ndaki turnuvada minikler, yıldızlar, ümitler, gençler ve 21 yaş altı kategorilerinde müsabakalar yapıldı.

Organizasyon sorumlusu Uğur Kobaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonundaki İller Arası Lig müsabakalarına 10 ilden 800 sporcunun katıldığını söyledi.

Sporcuların kazandıkları tecrübeyle Türkiye şampiyonalarında yarıştıklarını, daha sonra da milli takıma seçildiklerini belirten Kobaş, "Şu anda bizim yaptığımız bölgesel liglerden birçok Avrupa ve dünya şampiyonasında derece yapmış, şampiyon çıkmış sporcular mevcut. Bu anlamda Türk karatesinin temelini oluşturan altyapı sporcularının buradan çıkmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Enes Erkanlar, Şeyda Burucular ve diğer illerin sporcuları, dünya şampiyonalarında derece yapan sporcular, bu liglerde yetişti, tecrübe kazandı, bu nedenle gururluyuz. Sporcuların Sakarya'da yapılan liglerden çıkmasından dolayı çok mutluyuz" diyen Kobaş, şunları kaydetti:

"Bu liglerin amacı sporcularımızı Türkiye şampiyonalarına, Avrupa ve dünya arenasındaki müsabakalara hazırlamak. Sporcularımız, Türkiye Şampiyonası'nda daha iyi mücadele edecek, bu mücadelenin sonunda milli takıma seçilecek. Hatta geçen yıl dünya şampiyonasında derece yapan, madalya alan 9 sporcunun yetiştiği, mücadele ettiği, tecrübe kazandığı ligler Sakarya'da yapılan ligler. Bu anlamda çok gururluyuz. doğru yolda olduğumuza inanıyoruz."

Günün sonunda 5 kategorideki 64 sıklette dereceye giren sporculara madalya verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!