İlle de bir iş olsun

Güncelleme Tarihi:

İlle de bir iş olsun
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 13:29

İlle de bir iş olsun

Haberin Devamı

İZMİR Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İZROMDER) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığı'nın desteğiyle yürüttüğü, “İlle De Bir İş Olsun" projesi kapsamında sosyal içermenin Roman halleri semineri düzenlendi.

Çankaya Kordon Otel'de düzenlenen seminere İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Cumhriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve çok sayıda STK temsilcisinin yanı sıra kursiyerler katıldı. İZROMDER Başkanı Abdullah Cıstır, Romanların eğitimsizlikten kaynaklı özgüven eksikliği yaşadığını, bunun sonucunda ise istihdama erişimlerinin zorlaştığını belirterek, şunları söyledi:

“Romanların işe en çok ihtiyacı olan bir döneme girdik ve mahallelerde araştırmalar yaptık. Talebimiz Romanların iş dünyasında kendilerine yer bulmaları ve istihdam edilmeleriydi. Bu bağlamda kentin değişen dinamikleriyle uyumlu iş makinesi operatörlüğü fikrini geliştirdik. Bu il dinamikleri açısından da beklenmeyen ve ezber bozan bir talepti. Biz yaşadığımız kentin ve ülkenin yapısal değişikliğinin yanısıra artan kentsel dönüşüm projelerine uygun bir meslek seçiminde bulunduk."

İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği de, Romanlar için üretilen proje çalışmalarını çok önemli bulduklarını ve yetkili kurumlar olarak bu projelere destek vermek için çalıştıklarını aktardı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!