İlker Yasin: Scifo’nun da ismi var

Güncelleme Tarihi:

İlker Yasin: Scifo’nun da ismi var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1999 00:00

İlker YASİN
Haberin Devamı

İngiltere'den futbolcu almak için Londra'ya bilet almak yeterli değil... Belçika'dan Oulare'yi alacaksın, belki de zaman yeterli değil... Karar verecek adam lazım. Ben diyorum ki Rıdvan, Alpay'ı gol adamı kullansın, Oulare'yi de unutsun, Norveçli'yi de. Olursa olur, olmazsa bakarız.

Fenerbahçe takımına Abdullah, Ogün, Johnson ve Preko yeni transferler olarak geldi. İyi transfer yapmak, ismi olan futbolcuyu transfer etmek değil. Ameliyatta narkozu fazla alan, Anderlecht'in dünya yıldızı Scifo şu an komada. İsmi var, ama futbolda cismi yok. Şimdi neye yarar. Aldın bu kadar yıldızı, kullanamıyorsun, neye yarar.

F.Bahçe hızlı oynamalı

Oyuna gelince... Ben önce Güvenç Kurtar'a iki laf etmek istiyorum. F.Bahçe'nin en iyi oynadığı anlar, Güvenç'in en çok korktuğu anlardı. Güvenç bu korkuyla aldığı puana fazla sevinmesin. F.Bahçe iki kişiyle gol arıyor. Sadece iki kişiyle. Biraz Sergen destek vermeye çalışıyor, orta saha yan toplarla zaman kaybediyor. Bu F.Bahçe'nin gol atması çok zor. Golcünün eksikliği kadar, orta sahanın desteği de sağlıklı değil. Hızlı oynaması lazım F.Bahçe'nin. Bence maçın en büyük yanlışlarından biri, Rıdvan'ın gol bölgelerinde çabuk, etkili Aygün'ü çıkarıp yerine Ogün'ü almasıydı.

Maçın öncesinde televizyon kanalında M.United-Leeds maçına biraz takıldım. Futbolun yanında hırsın, kazanma arzusunun, inancın, heyecanın doruğa çıktığı maçtı. Dün F.Bahçe maçında bunlardan hiçbiri yoktu.

Rıdvan için tehlike çanları çalmaya başladı. Aziz Yıldırım için ‘herşeyi’ yapmak, ‘en iyiyi’ yapmak anlamına gelmemeli. Golcüyü bir an önce alacaksanız alın. F.Bahçe'nin bu saatten sonra puan kaybına tahammülü yok.

Oğuz Sarvan ceza sahası içindeki penaltı pozisyonunda çift vuruş yerine direkt vuruşu, yani penaltıyı tercih etmeliydi. Bir de sahadaki çizgi gibi görünen konfeti ve kasa fişlerini oyun alanının kenarına çıkarmalıydı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!