İlk Oyun Özel Çocuklar İçin

Güncelleme Tarihi:

İlk Oyun Özel Çocuklar İçin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 14:51

MANİSA AFSEM TİYATROSU 2015-2016 SANAT DÖNEMİ AÇILIŞINI ZİHİNSEL YETERSİZ ÇOCUKLAR YATILI BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ (ZİÇEV) VE MANİSA MAKBULE ÖLÇEN REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE KALAN ÖZEL ÖĞRENCİLER İÇİN SAHNELEDİĞİ OYUNLA YAPTI.

Manisa AFSEM Tiyatrosu 2015-2016 sanat dönemi açılışını Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi (ZİÇEV) ve Manisa Makbule Ölçen Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan özel öğrenciler için sahnelediği oyunla yaptı.
Manisa AFSEM Tiyatrosu 2015-2016 sanat dönemini Hediye Aydın’ın yazdığı, Genel Sanat yönetmeliğini Ahmet Nuri Aydın ile yönetmeliğini Onur Aydın ve Ömer Karavicir’in yaptığı Masal Dünyası adlı çocuk oyunu ile açtı. Yeni dönemini ilk oyunu Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi (ZİÇEV) ve Manisa Makbule Ölçen Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan özel öğrenciler için sahnelendi. Öğrenciler 45 dakika süren oyun boyunca hem doyasıya eğlendi, hem de fıkralarla bol bol güldü.
Konu ile ilgili bir açıklama bulunan Manisa AFSEM Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Nuri Aydın, “Oyunumuz 2015-2016 sanat mevsiminde Kültür ve Turizm bakanlığınca yapılan maddi destek çerçevesinde tüm yurtta sergilenmeye değer bulunan 40 çocuk oyun projesinden biridir. Oyunumuzun adı Masal Dünyası (Nasrettin Hoca). Oyunumuz Nasrettin Hocanın bilinen ve günümüzde de hala sıcaklığını koruyan güzel fıkralar üzerine kurulmuş olup, Karakaçan ve Sevimli Kukla karakterleriyle desteklenmiştir. Ayrıca oyuna renk ve katkı sunması açısından iki meraklı komşu karakterleriyle takviye edilmiştir. Oyunumuz Ekim ayı içerisinde sahneye konulması amaçlanmıştı. Ancak oyuncularımızdan birisinin açık kalp ameliyatı olması sebebiyle ertelendi ve 2016 yılının Ocak ayına kaldı. Öğrencilerimize sergilenmeye başladığında ise olumsuz hava şartları nedeniyle ikinci dönem de sergilenecektir. Bugünkü oyunumuz Manisa Makbule Ölçen Rehabilitasyon Merkezinde Eğitim ve Öğretim gören sevgili ve özel çocuklarımız için sergilendi. Onlarla birlikte güldük, eğlendik ve alkışladık. Onların yüzlerinin güldüğünü görmek bizleri mutlu etti. Oyunumuz yaklaşık 45 dakika sürüyor. Dans ve müzikle ile zenginleştirilmiştir. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!