İlk mobil veteriner Alanya'da

Güncelleme Tarihi:

İlk mobil veteriner Alanyada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 12:01

İlk mobil veteriner Alanya'da

Haberin Devamı

Engin ANAK / ALANYA(Antalya), (DHA) -  TÜRKİYE'deki belediyeler arasında ilk ve tek, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı mobil veteriner ve kısırlaştırma ünitesi, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde hizmet veriyor. Mobil veterinerde büyük ameliyatlar dışında her türlü işlem uygulanabiliyor.
Başkanlığını MHP'li Adem Murat Yücel'in yürüttüğü Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren mobil veteriner ve kısırlaştırma ünitesi, geçen yıldan beri hayvan sağlığına yönelik çalışmalar yapıyor. Özellikle sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirilen projede, evcil hayvanların da bakımı yapılıyor. Hayvanların sağlık taramaları ve kısırlaştırma tedavisi hem Demirtaş Mahallesi'ndeki Alanya Belediyesi Hayvan Koruma Barınağı, hem de mobil veteriner ve kısırlaştırma ünitesinde yürütülüyor. Özellikle kedi ve köpeklerin büyük ameliyatlar dışındaki müdahale gerektiren tedavileri de mobil veteriner ve kısırlaştırma ünitesinde yapılıyor. Mobil ünitede Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ali Yavuz ile veteriner hekim Hasan Eşit birlikte hizmet veriyor.
233 KISIRLAŞTIRMA
Veteriner İşleri Müdürü Ali Yavuz, tüm şehir ve kırsaldaki alanları gezerek hayvanlara tedavi, sağlık taraması ve kısırlaştırmaları ücretsiz uyguladıklarını belirtti. Mobil ünitenin vakit kaybını önlediğini kaydeden Ali Yavuz şöyle dedi:
"Mobil kısırlaştırma ünitesiyle bu yıl Okurcalar'dan Demirtaş'a, Gedevet'ten Başköy'e kadar birçok bölgemize hizmet götürülerek 233 kısırlaştırma ve binin üzerinde hayvanda sağlık kontrolü ve tedavi gerçekleştirildi. Faaliyetlerin tamamını gönüllü hayvan dostları ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Amacımız, her nerede olursa olsun hayvanların yaşam kalitesini yükseltmek ve daha uzun yaşamalarını sağlamak."
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!