İlk Mezunlarını Veren İmam Hatip Lisesi’nin Büyük Başarısı

Güncelleme Tarihi:

İlk Mezunlarını Veren İmam Hatip Lisesi’nin Büyük Başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 16:05

Şanlıurfa’da bu yıl ilk mezunlarını veren Hilvan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 2015 YGS ve LYS sınavlarında yüzde 50’nin üzerinde öğrencisini üniversiteye yerleştirerek büyük bir başarıya imza attı.
Hilvan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan 37 öğrencinin girdiği sınavda 19 öğrenci üniversiteye yerleşmeye hak kazandı. Üniversiteye yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ile kazandıkları fakülte ve bölümleri ise şöyle oldu:
“Fatma Gül Gelez-İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Perihan Mara-Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Sevgi Milan Malgır-Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Büşra Çatak Korkut -Ata Üniversitesi Osmaniye İlahiyat Fakültesi, Gülsüm Benzer-Kilis Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Emine İsaoğulları-Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Gülsüm Karataş-Cumhuriyet Üniversitesi Büro Yönetimi ve Yöneticiliği Asistanlığı, Dilber Şıltak-Sosyal Hizmetler, Vildan Barakazı-İlahiyat Önlisans, Sümeyra Oruç-İlahiyat Önlisans, Hatice Şıpar-İlahiyat Önlisans, Hülya Tektaş-İlahiyat Önlisans, Nurcan Karakoyun-İlahiyat Önlisans, Melike Deniz-İlahiyat Önlisans, Feride Şeşen-İlahiyat Önlisans, Esra Nur Barakazı-İlahiyat Önlisans, Esra Görmen- İlahiyat Önlisans, Esma Görmen-İlahiyat Önlisans, Süreyya Çevik-İlahiyat Önlisans.”
Ek yerleştirme kontenjanlarıyla Hilvan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden üniversiteye yerleşen öğrenci sayısının daha da artması bekleniyor. Okul Aile Birliği Başkanı Halil Aydın yaptığı açıklamada, öğrencilerin başarısında okul idaresi ve öğretmenlerin özverili çalışmalarının etkili olduğunu belirterek, teşekkür etti. Aydın, “Okul idarecileri ve öğretmenler dersi, derste öğretme metodunu uygulayarak üniversiteye yönelik rehberlik, veli ziyareti gibi yöntemlerde hassasiyetle uygulandığını biliyoruz. Çocuklarımız her derste mutlaka konuyu pekiştiren testlerin çözdürüldüğü, öğrencilerin 5’er 10’ar gruplar halinde öğretmenlere zimmetlenerek haftalık öğrencilere konu ve test çözme hedefinin verildiğini de belirtti. Bu hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığını haftalık olarak takibatının yapılırken, neticesi zayıf çıkan öğrencilerle ise birebir ilgilenildi. Başarı gösteren öğrenciler de ödüllendirildi. ayrıca öğrencilere her hafta konu tBu yoğun tempoda çalışan öğrencilerimiz için bu başarı kaçınılmaz oldu” dedi.
Hilimder Başkanı M. Can Yardımcı, Okul Müdürü Mehmet Altun, okul idareci, öğretmen ve başarılı öğrencileri tebrik etti. Başkan Yardımcı, okulun sadece üniversiyete yerleşme oranında değil, bazı alanlardaki çalışma ve yarışmalarda da önemli başarılar elde ettiğini ifade etti. Yardımcı, “Hilvan Kız İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere yönelik disiplinli eğitim faaliyetlerin de güzel hizmetler sunulmuyor. Okulda açılan hafızlık kursunun açılması, anasınıfı da hizmet veriyor. Kuran-ı Kerim yarışmasında il birincisi bu okulumuzdan çıkmış, TÜBİTAK yarışmasında ilde dereceye giren öğrencilerimiz, Malatya ilinde yapılan bölge yarışmada ilimizi temsil etme şansı bulmuştur. Öğrencilerimiz imsakiye ve okul dergisi çıkartarak yeteneklerini göstermiştir. Tarihi ve kültürel gezilerin de tertiplendiği okul, fakir ailelere yardım faaliyetlerinde de ön saflarda yer almıştır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!