İlk kan Başkan Böcek'ten

Güncelleme Tarihi:

İlk kan Başkan Böcekten
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 13:56

İlk kan Başkan Böcek'ten

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi ile Türk Kızılayı Kan Bağış Merkezi işbirliğinde başlatılan kan bağışının 14'üncüsünde ilk bağışı, Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptı.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Tufan Ertop'un başkanlığındaki görevliler, sabah erken saatte belediye binasının fuayesinde 'kan alma ünitesi' oluşturdu. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediyede ilk kan bağışını yapan isim oldu.

Belediye olarak 14'ncü kez Kızılay'a kan verdiklerini aktaran Başkan Muhittin Böcek, "27 Mart tarihi bizim için çok önemli. Bu tarih, Konyaaltı ilçesinin köyden kente geçişinin bir simgesi. Geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışını her yıl bu tarihte yaparak sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunuyoruz" dedi.

Başkan Böcek, 2005 yılından beri Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi'ne kan bağışında bulunduklarını belirterek, "Bir kişinin vereceği kan, bir can kurtaracaktır. Hayati önem taşıyan kan bağışı hizmetini Konyaaltı Belediyesi- Türk Kızılayı işbirliğinde belediye çalışanlarımızın, ilçemizde yaşayanların ayağına kadar getirmenin mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Tufan Ertop, Konyaaltı Belediyesi'nde yapılan kan bağışlarının hem anlamlı, hem de farkındalık oluşturması açısından çok önemli olduğuna değindi, şöyle devam etti:

"Antalya, Isparta ve Burdur bölgelerinin tamamının kan ihtiyacını karşılıyoruz. Tüm belediyeler ve diğer kurumlarda da zaman zaman kampanyalar düzenliyoruz. Gün ve mevsime göre değişiyor, günde ortalama 300-800 kişiden kan alıyoruz. Stoklarımızda herhangi bir sıkıntı yok."

Dr. Tufan Ertop, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e Türk Kızılayı'nın bronz madalyasını vererek teşekkür etti. Böcek de Ertop'a çiçek sunup, her zaman Türk Kızılayı'nın yanında olduklarını, kan desteğini sürdüreceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!