İlk düşen West Ham oldu

Güncelleme Tarihi:

İlk düşen West Ham oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 10:15

İngiltere Premier League lideri Manchester United, ligin bitimine bir hafta kala deplasmanda Blackburn Rovers ile 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Geçen hafta sahasında Chelsea'yi 2-1 yenerek puan farkını 6'ya çıkaran ve büyük bir avantaj yakalayan Manchester United, deplasmanda Blackburn Rovers ile 1-1 berabere kalarak 2010-11 sezonunun şampiyonu oldu.

Blackburn Rovers karşısında ilk yarıyı Emerton'ın 20. dakikada attığı golle 1-0 geride kapatan “Kırmızı Şeytanlar”, 73. dakikada Hernandez'in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Rooney'nin gole çevirmesiyle eşitliği sağladı ve şampiyonluk için ihtiyacı olan bir puanı kazanmasını bildi.

Ligde 19. kez şampiyon olan Manchester United, “en fazla şampiyon olan takım” unvanını elde ederken, 18 şampiyonluğu bulunan Liverpool'u geride bıraktı.

25 yıldır Manchester ekibini çalıştıran Sir Alex Ferguson da takımının başında 12. şampiyonluğunu kazandı.

İkinci sıradaki Chelsea, sahasında Newcastle United ile 2-2 berabere kaldı. Evsahibi takımın gollerini Ivanovic ve Alex, konuk takımın gollerini ise Gutierrez ve Taylor kaydetti.

Menajer Kenny Dalglish ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Liverpool, sahasında Tottenham Hotspur'a 2-0 yenildi. Londra ekibinin gollerini 9. dakikada Rafael van der Vaart ve 56. dakikada penaltıdan Modric attı.

Geçen hafta Stoke City'ye 3-1 mağlup olan Arsenal, bu hafta da sahasında Aston Villa'ya 2-1 yenildi. Konuk ekibin gollerini 11 ve 15. dakikalarda Bent atarken, Arsenal'in tek golü 89. dakikada Robin van Persie'den geldi.

WEST HAM UNITED, İLK DÜŞEN TAKIM OLDU

Ligin son sırasında yer alan West Ham United, kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Wigan Athletic'e deplasmanda 3-2 yenildi ve Premier League'e veda etti.

Demba Ba'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapatan West Ham United, N'Zogbia (2) ve Sammon'ın gollerine engel olamadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

West Ham United yönetimi, kulübün ligden düşmesinin ardından menajer Avram Grant ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Ligde 37. hafta maçlarında alınan diğer sonuçlar şöyle:
Birmingham City-Fulham : 0-2
Blackpool-Bolton Wanderers : 4-3
Sunderland-Wolverhampton Wanderers : 1-3
West Bromwich Albion-Everton : 1-0

GOL KRALLIĞI YARIŞI

Gol krallığı yarışında Manchester Unitedlı Dimitar Berbatov, 21 golle ilk sırada yer alıyor.
Bu futbolcuyu 19 golle Carlos Tevez (Manchester City), 17 golle Robin van Persie (Arsenal) ve Darren Bent (Aston Villa), 15 golle Peter Odemwingie (West Bromwich Albion), 13 golle Campbell (Blackpool), Florent Malouda (Chelsea), Andy Carroll (Liverpool), Dirk Kuyt (Liverpool), Javier Hernandez (Manchester United) ve Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur) izliyor.

SON HAFTA

Yarın: Manchester City-Stoke City,
22 Mayıs Pazar: Aston Villa-Liverpool, Bolton-Manchester City, Everton-Chelsea, Fulham-Arsenal, Manchester United-Blackpool, Newcastle-West Bromwich, Stoke-Wigan, Tottenham-Birmingham, West Ham-Sunderland, Wolverhampton-Blackburn.

PUAN DURUMU

İlk düşen West Ham oldu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!