Ilımlı yaz, agresif kışa karşı!

Kışın zekice kurgulanmayı gerektiren asi koleksiyonları, yerini yazın hafif, rahat ve baktığınızda "huzur" veren şık kombinasyonlarına bırakıyor.

Sizleri stil sahibi yapacak anahtar parçalar, tasarımların detaylarında gizli.

Yeni sezon koleksiyonları, yavaş yavaş raflarda yerini almaya başladı. İlkbahar-yaz modasında abartıdan uzak duran ve kumaşlarla "gizli" oyunlar oynayan tasarımcılar, yine son derece feminen bir görünüm yaratmanın peşindeler.

Geçtiğimiz kış kadınları kat kat giydiren, balon formlarla kuşatan, grilerle saran moda, renkler konusunda yine oldukça "tutucu" davranıyor diyebiliriz. Macun tonları, ekru, duman rengi, asker yeşili, beyaz ve siyahın başrol oynadığı kombinasyonlarda, aralarda beliren sarı, pembe, mor ve kobalt mavisinin en canlı tonları, tasarımcıların ne kadar uçlarda dolaştıklarının da bir göstergesi. Öyle ki, ekru ve gri tonlarıyla yaratılan temaların arasından bir anda beliren sapsarı bir elbise, yaratıcılarının kendilerini tekdüzelikten kurtarma arayışlarının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Oysa birçoklarına göre yaz, enerjisini en çok bu tür renklerle ifade ediyor. Kadınlar ise renklerin "tensel" temasına bayılıyor. İşte bu nedenle, renklerin stil sahibi görünümümüzde önemli bir etkisi var. İddialı, cesur ve kendine güvenen kadınlar, geceleri genellikle mini elbiselerle canlı tonları tek başına kullanırken, gündüzleri kısa ceketlerin veya bluzların altına, birkaç rengin bir araya geldiği, saten veya ipek etek giymeyi tercih ediyorlar. Kışın üst üste giyilen kıyafetler ve farklı renklerle yakalanan 70’li ve 80’li yılların karnaval havası, yerini 60’ların retro esintilerine bırakıyor.

"Mix" değil, tek renkler moda

Ve tasarımcılar bu yaz kadınları sarının en canlı tonlarıyla buluşturuyor. Zeka ve inceliği ifade eden bu renk, psikologlara göre mutluluğu da temsil ediyor. Açığından en canlı tonlarına kadar birçok markanın koleksiyonunda yer alan sarı, tasarımcıların "voltajı yüksek" parçalarında etkisini gösteriyor.

Krem ve kum renginin en pastel tonlarından oluşan renk paletinin hemen hemen tüm koleksiyonlarda kullanılmasının dışında, Kenzo, Anna Molinari, John Galliano, Etro, Lanvin, Moschino, Yoshi Yamamoto, Chloe, Basso & Brooke, Prada, Marc by Marc Jacobs, Emilio Pucci, Anna Sui ve Roberto Cavalli, koleksiyonlarında canlı renkleri göz ardı etmeyen markalar arasında.

Renkler, iri geometrik desenler, motifler ve çiçek baskılarında kendini gösterirken, sarı tasarımlara ağırlığını koyuyor. Aksesuvarlarda ise yine bu rengin tonları, eskitilmiş veya parlak deri yorumlarıyla, büyük valiz tipi çantalarda veya platformlu sandaletlerde tercih edilmiş.

Yazın anahtar sözcükleri

Yeni sezonun trendleri hayatımızda yerini almaya başladı. İşte modanın kulağımıza ilk fısıldadıkları:

Tek renk kombinasyonlar. Yine üst üste giyiniyoruz. Hafif kumaşlarla yaratılan bu birliktelik stil sahibi kadınlara "ayrıştırma" fırsatı veriyor.

Detaylar arasında öne çıkan cepler, tasarımlara "kurnazca" yerleştirilmiş.

Dolgu topuk sandaletler, tarzınızın en şık tamamlayıcıları.

Şalvar gibi bol pantolonlar veya üst kısımları hacimli, ağı düşük dar modeller yazın favorileri arasında.

İri ve iddialı aksesuvarlar tarzınıza son noktayı koymak için tasarlanmış.

Yıkanmış koton, saf ipek, ince jarse, tasarımların ön plana çıktığı, kıvrımlara öncelik veren birçok koleksiyonda en çok kullanılan kumaşlar arasında.

Siyah, baharın yine vazgeçilmez renkleri arasında. Ayrıca, nar rengi, kobalt mavisi, kırmızının en canlı tonları ve canlı pembeleri görüyoruz. Metalik tonlar gece olduğu kadar gündüzleri de vurgulanırken, sezonun modası tüm seçenekler, puantiye, çizgi ve çiçek desenleriyle buluşuyor.

Hadi, köyümüze geri dönelim!

İlkbahar-yaz sezonunun "rahat" modu, "hafif" tasarımları, tarzınıza yön veren pantolonlara kendini belirgin bir biçimde gösteriyor.

Yaz modasının sürprizlerinden biri de kendini dar kalıplardan kurtararak, belki de içinde kendinizi hiç feminen hissetmeyeceğiniz pantolonlar. Bu pantolonların büyük cepli kargo ve spor yorumları da yaz gardıroplarımızda yerini alıyor.

Kışın, bedeni sımsıkı saran "skinny" pantolonlara bu yaz da veda etmiyoruz. Hatta geçtiğimiz hafta Barcelona’da katıldığım Bread & Butter Fuarı’nda gördüğüm kadarıyla, 2007’nin kışında, denim modasında, ağı düşük "skinny" modeller peşimizi bırakmıyor.

Beller "gerçekten" yükseliyor

Bundan altı ay önce, yüksek bel modasını ilk yazdığımda, bana "gerçekten mi" sorusunu soran çok oldu. Elbette buna, ben başta olmak üzere, birçok kadının itirazı var. Çünkü yüksek bel, bacak boyu ve bel kalınlığı gibi kusurları ortaya çıkarmak konusunda uzman. Hem estetik açıdan da kimi zaman iyi hissettirmiyor. Ancak yazın bundan kaçış yok. Ayrıca, pantolon modasında pili geri dönerken, kesimler iyice bollaşıyor.

"Çiftçi" modelleri, özellikle de bunların kapri yorumları, paça ve ceplerde aynı kumaştan kalın biyelerle tamamlanıyor. Altına platformlu yüksek topuklar veya dolgu topuk sandaletler öneriliyor. Hafif şalvar modellerinde ve onların kaprilerinde, tasarım detaylarıyla yaratılan zenginlik, stil sahibi kadınların yüzünü kesinlikle güldürecek. Taytlar, beklenmedik bir biçimde etkisini yitiriyor. Çok az tasarımcı şovlarında tayta yer verirken şortlar, bedene biraz daha oturan kısa yorumlarıyla yine zirvede!

MODA HABER

Bu tasarımlar bambu ipinden

Ezra ve Tuba Çetin’in markaları Etcetura, bambu ipinden tasarlanmış hijyenik çoraplarıyla bir yeniliğe daha imza atıyor. Kıyafetin aksesuvarlarıyla bir bütün olduğunu düşünen Etcetura, tasarımları da kendilerine ait bambu çorap ve eldivenlerinde hijyeni öncelikli tutuyor. Özgün desenli ürünler koku yapmıyor, parmakları açıkta bırakan çoraplar, hem burnu açık hem de kapalı topuklu ayakkabılarla giyilebiliyor.

Adres: Maçka Cad. No: 22-A, Teşvikiye.

İndirimler sürüyor

Modayı yakından takip ediyorsanız, Hotiç’in yüzde 50’lere varan indirim oranlarıyla sunduğu kış koleksiyonuna mutlaka bir göz atın. Koleksiyondaki kar kürklü ve tay tüylü, deri destekli, yağışlı hava koşullarına uygun kar botları sıcacık ve şık bir kış geçirmek isteyenler için ideal.

BENİM olmalı

İç dünyanızın yeni kahramanları

Warner Bros’un yeni animasyon filmi "Happy Feet"in sempatik karakterleri, La Senza uyku koleksiyonunda buluşuyor. Koton pijama ve gecelikler, polar sabahlıklar, iç çamaşırların renkli dünyasında masal tadında bir yolculuğa çıkmak isteyenler ve evde konfor arayanlara tavsiye edilir.
Yazarın Tüm Yazıları