İlhan Söyler: Renkli görüntü

Güncelleme Tarihi:

İlhan Söyler: Renkli görüntü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2000 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

ANKARA'da G.Birliği-G.Saray maçları hep heyecanlı geçer. Bu maçlarda başka bir renk, başka bir görüntü vardır. Tıpkı dünkü maçta olduğu gibi. Bakın dün neler oldu.

1- Profesör Hagi'nin yönetiminde Jardel golleri sıraladı. Bu goller öncesinde Hagi birçok ikazda bulundu. Jardel de bu ikazlara uyunca, goller ardı ardına geldi.

2- Hasan Şaş gole giderken, yapması gerekeni değil, yapmaması gerekeni yaptı. Suçu ayakkabılarında buldu.

3- G.Birliği Teknik Direktörü Samet Aybaba rakipten korktu. Takımını korkak oynattı. 7-8 kişi ile defans yapıp, ofsayt taktiği uyguladı. Ve yanlış bir şekilde yan hakeme çattı.

MÜKEMMEL SAVUNMA

4-G.Saray'da Emre Aşık, Popescu, Fatih Akyel ve Hakan'ın kademeli defans uygulaması mükemmeldi.

5-Ergün'ün ve Suat'ın orta sahanın boş bölgelerideki paylaşımı. Bunlar G.Saray'ın güzel yönleriydi.

6- Bu madde G.Saray için olumsuz. Hagi'ye yapılan faulde herkes kahraman gibi hakeme yüklendi. Ve sonucunda Hakan hiç gereksiz kartı gördü.

Evet G.Saray aslında biraz ürkekti ama rahat kazandı. Bunun en öenmli nedeni de Samet Aybaba'nın yanlış planıydı.

Jardel öyle bir topçu ki, saha içinde ona sabırlı olmak lazım. Bir bakarsınız yüzde yüzü yapamaz, yüzde biri yapar, sonra da açılır. Bu adam gol atıyor. Meziyeti de bu. Bazı ver-kaçlar yapmak istiyor, olmuyor ama düşüncesi olumlu. Gol atıyor ve yetiyor. Daha ne bekleyelim.

Dün Ankara'da uçaktan iner inmez Yavuz Gökmen'in kabrine gittim. Gereken duayı yaptım. Rahmetli sağ iken, G.Birliği'ni tutup, ondan bir ayakkabı kazanmıştım. Bugün de konuştuk, iddiaya girdik. O kazandı. Şimdi ayakkabıyı nasıl vereceğim?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!