İlhan Söyler: Mavi boncuk

Güncelleme Tarihi:

İlhan Söyler: Mavi boncuk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1999 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

2000 yılına giriyoruz. Artık sahalarımızda, bu yeni devrin bir futbolcusunu zevkle izleyeceğiz. Adı da Emre Belözoğlu. Futboluna her geçen gün birşeyler ilave ediyor. Erzurumspor karşısında orta sahada adeta usta bir yönetmen gibiydi. Pas atıyor, top çalıyor, mücadele ediyor, sonra da hücumda varyasyonlar yapıyor. Emre'nin doğuşundan bu yana, ‘‘Kendisine kefilim’’ demiştim, kefilliğim devam ediyor.

Artık saha içinde futbolun bütün varyasyonlarını kullanabilecek genç oyuncular gerekiyor. İşte hocası Fatih Terim'in sezon başındaki sözleri: ‘‘Emre'ye mücadeleyi, top kapmayı, oyun kurmayı öğrettik. Korkuyorum diğer hünerlerini kaybetmesin.’’ Hocası haklıydı, o da kaybetmedi. Bütün varyasyonları sahaya yansıtmaya başladı. Bir mavi boncuk Emre'ye, biri de Fatih Terim'e.

POPESCU'NUN HATASI

Emre bunları yaparken yanında da Suat ve Okan ağabeyleri vardı. İkisi de omuz omuza yılmadan çalıştılar. Bu arada Ümit'i de unutmamalı. Sağ kulvarda nefis bir futbol oynadı; 50 metre gitti, 50 metre geldi. Onu da kutlamak gerekir. Ahmet de Fatih Terim'in ısrarla oynattığı oyuncu. O da hakkını veriyor.

Capone'nin atılışına gelince; bunda tek suçlu Popescu'ydu. Çünkü kulvarındaki adamı kaçırmış, Capone de zor bir pozisyonda yetişip gole giden rakibini düşürmüştü. Burada olan Capone'ye oldu.

Erzurumspor'un oksijeni fazlaydı. Açık oynadılar, gol aradılar, hiç de ‘‘Aman gol yemeyelim’’ diye acılı bir savunma yapmadılar. Hem hücumu düşündüler, hem savunmayı. Ama G.Saray'da öyle bir düzen var ki, bir kişi çıksa da, hafif bir oynama olur ama yetenekler çok olduğu için bu açığı kapatabilir. İşte G.Saray hiçbir takımı küçümsemeyip, karşısındaki kim olursa olsun, aynı sistemle kalıp değiştirip rakiplerini şaşkına çeviren bir ekip.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!