İlginç tartışma

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

MARMARA Üniversitesi Hastanesi'ne geçen yıl devredilen boş arazi, üniversiteyi iki mahalleyle karşı karşıya getirdi.

Mahalleli her yıl şenlik düzenlediği arazinin yeşil alan olmasını istiyor; üniversite ise hastanede büyük bir trafik kargaşası yaşandığı için burayı otopark haline getirmek istiyor.

İşin olumlu yönü, Üniversite'nin mahalle halkının temsilcileriyle bu konuyu görüşmek üzere masa başına oturması. Bu tür diyalogların daha da geliştirilmesi gerekiyor.

Tartışma konusuna gelince: Hastanelerin büyük bir otopark sorunu olduğu, bu yüzden ambulansların hastane bahçelerine bile giremedikleri malum. Bu sorun başka hastanelerde de yaşanıyor.

Ben üç sonuç çıkarıyorum:

1. Bundan sonra hastane yapılırken otopark işi çok ciddiye alınmalı.

2. Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin yanında hiç değilse boş bir arazi varmış, otopark sorununu böyle çözmeyi düşünüyorlar. Ya hastane maazallah Süleymaniye Camii gibi büyük bir tarihi eserin bitişiğinde olsaydı?! O zaman otopark yapmak için cami mi yıkılacaktı?

3. Şaka bir yana, bu şehri otomobillerden bir an önce geri almalıyız.

Müslümanların en güzel bayramı

İSLAMİYET'in en çekici geleneği, ramazan orucu ve bayram.

Zaten, oruç tutmak, iftar sofrası hazırlamak, sahura kalkmak gibi insanın kendisini bir topluluğun üyesi olarak hissetmesini sağlayan bu törene büyük bir çoğunluk katılıyor.

İstanbul'da da artık her ramazan bir şenlik havasında geçiyor. Hem de yeni bir yüzle. Dikkat ederseniz, artık hiç kimse nostaljik nostaljik konuşup içimizi bulandırmıyor.

Ramazan Bayramı ise müslümanların en güzel geleneği.

Bir ara, yılbaşına alternatif olarak ‘‘hicri yılbaşı’’ diye bir şey ortaya atıldığında şaşırmıştım: Ramazan ve Kurban Bayramları varken, başka bir tören yaratmaya ne gerek vardı? Neyse ki bundan vazgeçildi...

Hürriyet İstanbul, yerini Hürriyet Bayram eklerine bırakarak üç gün sizlerden ayrılıyor. Salı günü yine huzurunuzdayız!

Bütün müslüman okurlarımızın Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları