Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda yön ve bilgilendirme levhaları yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda yön ve bilgilendirme levhaları yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 10:00

Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda yön ve bilgilendirme levhaları yenilendi

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ, (Çankırı) (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğünce, Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisindeki yürüyüş yolları üzerinde bulunan yönlendirme levhaları ve bilgilendirme tabelalarının bakım-onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.
Ilgaz Dağı Milli Parkı sahip olduğu tabii, kültürel ve rekreasyon kaynak değerleri ile Türkiye’nin önemli tabiatı koruma alanları arasında yer alıyor. Aynı zamanda kış sporları turizm merkezi içerisinde, kış turizmi aktivitelerinin yanında dört mevsim ziyaretçilerin hoşça vakit geçirebileceği tabiat turizmi aktivitelerine de ev sahipliği yapıyor. Milli parkta, tabiat yürüyüşleri, fotosafari, oryantiring, dağcılık, yaban hayatı gözlemi, bisiklet turları başta olmak üzere birçok aktivite gerçekleştiriliyor.
Yaklaşık 13 kilometrelik yürüyüş parkurunun bulunduğu milli park içerisindeki yürüyüş parkurları üzerinde bulunan 42 tabela ve 31 yönlendirme levhasının bakım-onarım ve yenilenmesi yapıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!