İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu Aksaraylılarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu Aksaraylılarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 10:45

İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu Aksaraylılarla buluştu

Haberin Devamı

AKSARAY, (DHA)- AKSARAY Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kudüs’ten Afrin’e konulu söyleşiye katılan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, 'Gün, birlik olma günüdür' dedi.
Kültür merkezinde gerçekleşen söyleyişiye katılan Ömer Döngeloğlu Aksaraylılarla tekrar bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğu mutluluk duyduğunu belirterek, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya davetinden dolayıda teşekkür etti.
İslam'ın doğuşundan bu yana Müslümanlar arasına herzaman nifak tohumları ekildiğini söyleyen Döngeloğlu, Müslümanların oynanan oyunların farkına varması gerektiğini ifade etti. Döngeloğlu konuşmasında: "Birinci dünya savaşında Çanakkale’de tüm dünyaya dur diyen bir milletin torunlarıyız. Orada kazanan ruh, inanç ruhu, kardeşlik ruhuydu. Ben bunu her zaman söylüyorum. Bu millet böyle birbirini sevdikçe askerine, polisine, devletine bu muhabbetini korudukça değil Amerika’sı, Avrupa’sı dünya bir araya gelsin bize birşey yapamazlar. Çünkü dün yenemediler bugün de yenemeyecekler” dedi.
GÜN, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen Zeytin DalıHarekatı'nı da değerlendiren Döngeloğlu, "Gün, birlik olma günüdür. Şimdi biz Afrin’e girdik diye hepsi rahatsız oluyor. Olsunlar. Çünkü istedikleri olmuyor. Kardeşlerim siyasi görüşümüz ne olursa olsun. İster sağ, ister sol. Dinimiz ne olursa olsun. İster alevi, ister sünni. Biz bir ve beraber olursak dünya gelse yıkamaz bizleri. Çanakkale savaşlarında, 15 Temmuz’da olduğu gibi omuz omuza olmalıyız. Siyasi olarak algılamayın ama şimdi Batının ve İsrail’in yaptıklarına sessiz kalmayan ve kendi yaptıklarını yüzlerine vuran bir Cumhurbaşkanımız var. Rabbim Cumhurbaşkanımıza, Afrin’de komutanlarımıza ve Mehmetçiğimize güç kuvvet versin” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!