IKSV’deki X’in mutfağına girdim

Şakir Eczacıbaşı’nın başkanlığındaki ıstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (ıKSV), cumartesi gününden itibaren yeni binasında hizmet verecek.

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi’ndeki Luvr Apartmanı’ndan şişhane’deki Deniz Palas Apartmanı’na taşınan ıKSV’nin üst katında ise “X” adlı bir restoran açılacak.
X Restoran’ı, Borsa Restoranları ve ıstinye Park’taki Masa Restoran’ın sahibi olan Rasim Özkanca hizmete sokacak.
Önceki gün, açılış hazırlıkları süren bu restoranda Rasim Özkanca ve Murat Karaduman ile buluştum. Mekânı ve mutfağı gezerken, Özkanca’dan restoranı açmaya nasıl karar verdiğini dinledim. Özkanca, çok sevdiği ve saygı duyduğu şakir Eczacıbaşı’nın “Yemek benim için bir sanattır, sen de yemeğe bir sanat eseri gibi davranıyorsun. Burada bir restoran açmanı istiyorum” sözleri üzerine restoranı açmaya karar vermiş. Geçtiğimiz yıl Swissotel’deki Gaja Restoran’da çalışan baş aşçı Murat Karaduman’ı da kadrosuna katmış...

Haberin Devamı

İstinye’de bir güzel

Geçtiğimiz gün ıstinye Park’ta Selin ımer’e rastladım. Harvey Nichols’de işbaşı yapan ımer, öğle tatilini fırsat bilip arkadaşlarıyla buluşmaya gelmişti. Bir süre dostlarıyla sohbet eden Selin Hanım, onlara önümüz-deki ay Amerika’ya gidip Harvey Nichols için yeni ürün seçiminde bulunacağını da anlattı...

Pera Palas açılıyor

Pera Palace Hotel, iki yıllık restorasyon çalışmasının ardından, yönetim kadrosunu oluşturarak hizmete açılıyor. Nisan ayında açılması planlanan otelin genel müdürlük görevini, deneyimli bir otelci olan Pınar Kartal Timer üstlendi. ış geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımcısı Selbin Okyay, oldu. Otelin executive chef’liğini ise, Türk mutfağına olan katkılarıyla tanınan Alman şef Maximilian J.W Thomae yapacak.

New York’tan İstanbul’a

Eğitim Kültür Araştırma Vakfı (EKAV), 2010’un ilk sergisini dün açtı. Ardan Özmenoğlu’nun son dönem çalışmaları, 30 Ocak’a kadar Ekavart Gallery’de sergilenecek. Galerinin sahibi ınci Aksoy, “Aklıma Takılan şeyler’ sergisi, New York’tan sonra ilk kez Ekavart Gallery’de sanatseverler ile buluşuyor” dedi.

Yalıda Harem

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin altı yıldır kapalı gişe oynadığı, reji ve koreografisini dünyaca ünlü koreografımız Merih Çimenciler’in hazırladığı “Harem” oyunu, Türk Kalp Vakfı yararına Sait Halim Paşa Yalısı’nda sahnelenecek. Türk Kalp Vakfı, bu oyunu, ıstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ve Ali Ağaoğlu’nun sponsorluğunda, 22 Ocak gecesi sanatseverler ile buluşturacak. Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın ve eşi Ergin Yıldırımakın, oyunun önemini şöyle anlatıyor: “Oyunda, Topkapı Sarayı’nın gizemli yaşantısı, kendi yazgılarını belirleyen cariyeler, iktidar hırsı için evladını bile gözden çıkaran Kösem Sultan’ın hayatından kesitlerin ışığında Osmanlı ımparatorluğu’nun en önemli dönemlerinden bir bölüm işleniyor.”

Haberin Devamı

Tuna’nın damat adayı

Etiler şamdan’ın sahibi Mehmet Tuna’nın ilk eşi ılkay Tuna’dan olan kızı Melda büyüdü, Paris’teki eğitimini tamamlayıp yurda döndü. Melda Hanım, birkaç hafta önce de ilk aşk heyecanını yaşamaya başladı ve ılyas Pars ile bir ilişkiye adım attı. Genç kız, sevgilisini önceki gün babasıyla tanıştırdı.

Yazarın Tüm Yazıları