İkizler

TRİBÜNLERDE ve sahadaki manzaraya göre bu iki takıma kardeş demek yetmez. İkiz kardeş olmuşlar. Hem de ruh ikizi.

Her iki takım oyuncuları bütün tribünleri selamlayıp Çankaya Meydanı’nda da bir tur attıktan sonra maç başladı. Ama ne başlangıç. Karşılıklı atakların sonucu goller de gecikmedi. Enteresan olan, bu iki kardeş takımın istatistiklerindeki tezatlar. Ligimizin nağmalup takımı Bursaspor gol yemiyor. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde galibiyeti yok ve gol atamıyor. Ankaragücü ise ligin en çok gol yiyen takımlarından biri. Fakat yedikleri kadar da atıyorlar. Nitekim bu maç her türlü skora gebe.
Bursaspor defansında az yakalanarak yediği gole Ankaragücü’nün kalabalık defansına attığı gollerle karşılık veriyor. Öyle ki, serbest vuruşlarda attığı gollerde her iki takım oyuncuları da rakip ceza sahasında. Bursaspor’un atak organizasyonlarında geldiği nokta mükemmele yakın. Rakibi az adamla yakalamaları gerekmiyor. Kalabalık defansları açacak oyun anlayışı ve futbolculara sahipler.

Oyuncuya mahkum değiller

Defanstaki başarılarını da göz önünde bulundurursak, Bursaspor bu sezonda şampiyonluğun en büyük adayı. Son haftaların hareketli oyuncusu Insua’nın sakatlanıp çıkması şanssızlık. Bu oyuncu Bursaspor’un orta saha ve forvetini ritim kazandırıyordu. İyi olan Bursaspor’un hiçbir oyuncusuna mahkum olmaması. Ergiç girer girmez golünü atarak Insua’nın yokluğunu tolere edebiliyor. Bu kadro genişlini yaratan Bursaspor yöneticilerini ve rotasyonları iyi yapan Ertuğrul Sağlam’ı kutlarız.

Defans ıslah edilmeli

Ankaragücü defansını ıslah etmeli. Bu kadroya bu kadar basit gol yemek yakışmıyor. Kademe anlayışları ve adam paylaşımlarında zaaflar var. Ankaragücü hedeflerini büyütmek istiyorsa bu zaaflarını ortadan kaldırmak zorunda. Aksi taktirde kardeş maçları bile kabusa dönüşebilir.
Pozisyon bolluğu ikinci yarıda da devam etti. Takımların teknik-taktik anlayışlarının yanı sıra forvet oyuncularının da istekli ve stresten uzak olmaları da bu skorda en büyük etken. Sercan coşmuş, Volkan ve Turgay Bahadır’sa en çok koşmuş. Sonuç ortada..

BEĞENDİM
Bursaspor’un atak organizasyonlarını beğendim.

BEĞENMEDİM
Ankaragücü’nün defansını hiç beğenmedim.

DİKKAT
İki takım arasındaki kıskandıran dostluğa dikkat!
Yazarın Tüm Yazıları