İkincilik bile altın değerinde

Güncelleme Tarihi:

İkincilik bile altın değerinde
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 13, 2010 00:00

Sadece iki takımın Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterme şansı bulunan ligimizde, ikincilik bile kıymetli hale geldi. UEFA’dan gelecek para, birçok takımın rüyaların süslüyor.

Haberin Devamı

HAFTALAR ilerledikçe şampiyonluk yarışı kızışıyor. Ligin dibindeki takımlar canını kurtarmanın derdini yaşarken, üst sıradakiler de ipi önde göğüslemenin...
62 puanlı Bursaspor’un tepeden baktığı ligimizde Fenerbahçe 61, Galatasaray ve BeÅŸiktaÅŸ 57’şer puanda. Takımlar arasındaki puan farkı o kadar az ki, yapılan puan kayıpları sıralamayı hemen deÄŸiÅŸtirebiliyor.Â
Fransa’daki çetin yarış
Bu yüzden takımlar şampiyon olmasa bile, Devler Ligi’ne katılmak istiyor. Ligde artan yayın gelirleri ile bütçelerini artıran zirvedeki takımlar, Şampiyonlar Ligi’ne giderek kasalarına ekstra bir gelir daha koymayı planlıyor. Ligimizdeki çekişmenin bir benzeri de Fransa Ligue 1’de yaşanıyor. 62 puanlı lider Marsilya’yı, 60 puanlı Auxerre, 58’er puana sahip Lyon ve Montpellier şampiyonluk için çekişiyor. Fransa’nın İngiltere ve İtalya’dan farkı 3 takımın katılacak olması Devler Ligi’ne. Ancak bizim ligimizde sadece lider, direkt Şampiyonlar Ligi’ne giderken, ikinci elemelerden başlıyor. Avrupa’nın üst düzey birçok liginden az olan bu kontenjanda kendine takımlar da yer bulmak için savaşacak. Kısaca, tansiyonun yükseldiği bu haftalarda, ikincilik bile altın değerinde.

Haberin Devamı

Haftanın diğer notları

Gençlerbirliği üsttekilere kaybetmedi

LİGDE dokuzuncusu G.Birliği, sıralamada üzerinde yer alan takımlarla evinde oynadığı 7 maçta 1 galibiyet, 6 beraberlik aldı ve mağlup olmadı. Kırmızı siyahlılar, sadece İstanbul BŞB’yi 3-1 yendi. G.Birliği, G.Saray ile ligin son haftasında karşılaşacak.

Bursa Aydınus’la hep berabere kalıyor

HAKEM Fırat Aydınus bu sezon ligde Bursaspor’un 3 maçında görev aldı. Aydınus’un yönettiği 3 karşılaşma da berabere bitti. 11. haftadaki Antalya maçı 1-1, 21. haftadaki Trabzon maçı 1-1 ve 29. haftadaki Gençlerbirliği karşılaşması 0-0 berabere bitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!