GeriSeyahat Ikinci yol savasi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ikinci yol savasi

Ikinci yol savasi

Beykoz'a bagli Soguksu Mahallesi ilginc bir mucadeleye sahne oluyor. Bundan 20 yil kadar once Soguksu sirtlarina gecekondu yapan, secimler sayesinde de yol, su ve elektrige kavusarak Karslilar Mahallesi'ni olusturanlar yeniden yolsuz kaldi. Mahalleyi merkeze baglayan yolu kaybeden Karslilar Mahallesi sakinlerinin yolsuz kalma nedeni, Fatih Koprusu'nu Karadeniz'e baglayacak yol insaati.

Imza kár etmedi

Mahalle adina Goksel Sulu konusuyor. Birbucuk yildir camurla icice yasadiklarini soyleyen Sulu'nun ifadesine gore mahallenin nufusu 250 kisi ve yaklasik 50 hane. Hane derken tek katli gecekondu bunlar. Sulu yari ofkeli yari caresiz anlatiyor:

‘‘Yol insaati baslar baslamaz mahalleyi otobus yoluna baglayan yolu ortadan kaldirdilar. Sonra ortalik camur batakligina donustu. Tepede oldugumuz icin araba girip cikamiyor. Cocuklar okula giderken santiyenin icindeki camura batmak zorunda kaliyorlar. Bir hastamiz olsa doktora goturme imkanimiz yok. hatta komur arabalari bile camura saplanacagi icin gelmedi ve ne odun ne de komur alabildik.’’

Ustgecit isteriz!

Karslilar Mahallesi sakinleri seslerini duyurmak icin once Karayollari yetkilileriyle gorusmusler. Sonuc alamayinca Beykoz Belediyesi'nden yardim istemisler. Yine sonuc cikmamis. Imza kampanyasi, gosteriler duzenlenmis ama nafile. Bulunduklari tepeyi otobus yoluna baglayacak bir ust gecit icin kimseden soz alinamamis.

Mahallenin kadinlari isyan ediyor. Cocuklariyla birlikte yari bellerine kadar camurun icinde olume terkedildiklerini soyluyorlar. Gercekten de kus ucmaz, kervan gecmez bir goruntusu var mahallenin.

Ama devlete gore zaten bu bolgede kimsenin olmamasi gerekiyor. Ustelik mahalle sakinlerinin Hazine'nin disinda ozel sahislarla da tahliye davalari devam ediyor.

Uzun lafin kisasi Karslilar Mahallesi'nde isler biraz karisik. Uluslararasi standartta bir yolun dibinde yolsuz kaldiklari kesin. Ama hukuk disi yoldan edindikleri mulklerinin hukuki savasini verdikleri de!

False