İkinci bebeğimde yine bunu yaşar mıyım

Bir gün size yazacağımı hiç düşünmemiştim. 27 yaşındayım, Allah’ıma şükür sağlıklı, huzurlu bir hayatım var. Ama...

6 haftalık hamileydim, bebeğin kalbini dinletmeye gidecektik eşimle. O gün nasıl heyecanlıydık anlatamam (şu an yazarken bile gözlerimden yaş geliyor).

Hastanede ultrason başlamıştı ki şu sözler bizi yıktı: "Embriyonda bir sorun var, gelişmemiş. Düşük yapacaksın, hamileliğinizi sonlandırmalıyız..."

İnanmak istemedik. O hastaneyi terk edip başka bir hastaneye gittik, ama aynı şeyler söylendi... Artık yapılacak bir şey yoktu. Bu arada hafif bir kan gelmeye başlamıştı. Düşük başlangıcıydı. Ertesi sabah embriyonu aldılar. Uyandığımda bir ağlama tuttu beni. Kendimi suçlu hissediyordum.

Ama hayat devam ediyor ve her şey çok iyi olacak diye kendi kendime güç veriyorum. Şu an eşimle korunmuyoruz ve Allah kısmet ederse tekrar hamile kalmak istiyorum. Ama korku hálá üzerimde. Acaba ikinci gebeliğimde yine bunu yaşar mıyım diye korku içindeyim. Ama bir o kadar da çok istiyorum.

Güzin Ablacığım elinizden bir şey gelmeyeceğini biliyorum, ama nedense canım size yazmak istedi. Hayatta herkesin başına her şey gelebilir. Kabullenmek zor ama yapacak bir şey yok.

Ablacığım eğer hamile kalırsam ve her şey yolunda giderse, sizlere yavrumun fotoğrafını göndermeyi düşünüyorum. Sizi çok seviyorum.

RUMUZ: MELODİ


Canım kızım. Elbette yaşadıkların insanı çok üzecek, altüst edecek şeyler... Ancak bu doğanın seçimidir. Yaşamın bir düzenidir.

Tüm doğada bu böyledir. Yaşamayı başarabilecek olan kalır, yaşamını sürdüremeyecek ise yok olur... Demek ki bu bebeğin doğsaydı ya çok küçükken ölecekti ya da özürlü veya hastalıklı olacaktı. Tabiat ana bir seçim yaptı, onun doğmasına izin vermedi.

Bu demek değil ki, tüm bebekleriniz böyle olacak. Ya farkında olmadan aldığın bir ilaç, ya yanlış beslenme ya da sadece aşılanan yumurtanın zayıf oluşu nedeniyle düşük yaptın. Bu arada; umarım sigara içmiyorsundur...

İkinci bir bebeğe hamile kalmadan önce, mutlaka bir uzmana danışın, gerekli tüm testleri yaptırın. O size nelere dikkat etmeniz gerektiğini söyleyecektir.

Senin için dua edeceğim. Bebeğin doğar doğmaz resmini bana göndermeni bekliyorum.

Arkadaşımın saçlarının dökülmesi sayende durmuş

Sevgili ablacığım, yalvarırım bana saçlarım için bir ilaç adı yaz... 19 yaşında bir gencim, saçlarım daha şimdiden seyrelmeye başladı.

Daha önce bir şampuan mı, losyon mu ne yazmışsın; arkadaşım kullanmış, sayende dökülme durmuş. Ama o şu anda askerde, soramıyorum. Gerçekten saçlarımı kaybetmemi önleyecek bir ürün biliyorsan söyle, yaşam sevincimi kaybettim.

RUMUZ: BANA DA YARDIM ET


Sevgili oğlum, her yerden, Almanya’dan bile saç dökülmesinden şikayet mektupları yağıyor. Stresten midir, havadan mıdır, sudan mıdır, bilemiyorum ama herkes, özellikle de gençlerin saçları dökülüyor; çaresizlik içindeler. Bu gerçekten akıl almaz bir durum.

Saç dökülmesinin yüzlerce nedeni var, elbette bir uzmana danışmanda da yarar var ama çok yararı dokunduğuna inandığım bir losyonu yazayım sana. Eucapil... Eczanelerde bulunuyor ama daha fazla ayrıntı için bilgi@eucapil.com.tr adresinden bilgi edinebilirsin.

Onun olduğum için vicdan azabı çektiğini söylüyor

Ablacığım, ben 18 yaşında bir genç kızım... Bundan üç yıl önce birine aşık oldum, ama bu üç yıl boyunca hiç görüşmedik. Araya mesafe girmişti. 6-7 aydan bu yana ise çıkıyoruz. Ben onu çok seviyorum ve ilk kez onunla birlikte oldum.

Her şey çok güzel gidiyordu, ama o bundan dolayı pişmanlık duyduğunu, vicdan azabı çektiğini söylüyor. Ben onun için çok değerliymişim, saygı duyduğu bir kişiymişim. Ama beni sevmiyormuş, yani aşık değilmiş. Acaba diyorum, biraz sabretsem beni gerçekten sever mi?

RUMUZ: MUTSUZ MUYUM?


Bu gerçekten belli olmaz kızım... Sabredip ona sevgiyle bağlı kalarak, zaman içinde yüreğinin sınırlarını zorlayabilirsin. Seni sevmesini sağlayabilirsin de; hiç etkisi olmayabilir de... Bunca yıldır sevdiğin, beklediğin ve kendini hiç düşünmeden teslim ettiğin bu genç için biraz sabretmeye değer bence...

Türk Telekom’dan şikayetçiyiz

İnternet ücretlerinde yapılacağı vaat edilen ve uzun zamandır sabırsızlıkla beklenen sözde indirim, gerek Telekomünikasyon Kurumu, gerekse Türk Telekom A.Ş.’den sızan haberler sonucunda bizleri hayal kırıklığına uğrattı.

Limitli ADSL abonelerinin kotaları düşürülmeksizin hızlarının artırılması planlanmaktadır. Bu durum, kotaların daha çabuk dolmasına ve dolayısıyla faturaların kabarmasına neden olacaktır. Türk Telekom A.Ş., bu yolla aslında gizli zam yapmaktadır. Daha da üzücü olan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bünyesinde çalışan Telekomünikasyon Kurumu’nun bizlerin haklarını korumamasıdır...

Ülkemizde internet ücretlerinin dünya standartlarının çok üzerinde ve buna karşılık verilen hizmetin dünya standartlarının çok altında olduğu artık herkesin malumudur. Öyleyse bu zam hangi gerekçeye dayanarak yapılmaktadır?

Bilindiği üzere Türk Telekom A.Ş.’nin 2 milyonun üzerinde ADSL abonesi vardır. Bu yapılan yalnızca zam değil, aynı zamanda haber alma ve bilgiye erişme özgürlüğümüzün kısıtlanmasıdır.

Limitsiz ADSL kullanıcılarının yüzleştiği üvey evlat muamelesi de itiraz konusudur. Limitli-limitsiz ayrımı yapılmaksızın tüm bağlantı hızlarının ve limitliler için kotaların acilen iki katına çıkarılması yahut ücretlerin yarı yarıya düşürülmesi gerekmektedir.

Biz, internet kullanıcıları olarak Türk Telekom A.Ş.’nin bu hareketine dur demek için elimizden geleni yapacağız. Amacımız sesimizi duyurmak ve Avrupa standartlarında, ucuz, limitsiz, özgür internetin ülkemizde de var olmasını sağlamaktır.

Türk internet kullanıcıları adına bir grup
Yazarın Tüm Yazıları