İki kadın iki ayrı dram

Güncelleme Tarihi:

İki kadın iki ayrı dram
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Pistlerin altın kızları 2 haberle yıkıldı

Marion Jones

Bayanlar 100 metrenin kraliçesi, Sydney'de 5 altın hedefleyen Marion Jones, eşi gülleci C.J Hunter'ın dopingli çıktığının açıklanmasıyla sarsıldı.

Glory Alozie

Oyunlar başlamadan önce kendisi gibi atlet olan nişanlısını trafik kazasında kaybetti. Bayanlar 100 metre engelli seçmelerinde nişanlısının anısına koştu, birinci oldu.

Sakatım demişti Sydney 2000'de dün iki bayan atletin dramı gözler önüne serildi. Sydney önce 100 metre bayanlarda altın madalya kazanan ABD'li Marion Jones'un eşi, gülle atmada Dünya Şampiyonu olan ABD'li C.J. Hunter'ın dopingli çıktığının açıklanmasıyla sarsıldı. Hunter oyunlardan bir kaç gün önce dizindeki sakatlığı nedeniyle oyunlardan çekilmişti.

Çok üzüldü Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonunun (IAAF), Oslo'da 28 Temmuz'daki Bislett Oyunları'nda, doping testi pozitif çıkan atletin Hunter olduğunu açıklamasıyla gözler Jones'un üzerine çevrildi. Eşinin dopingli çıktığı açıklanan Jones'un 5 altın hedeflediği Sydney'de bundan sonraki performansı merakla bekleniyor.

Nişanlısın hatırladı Sydney'de tribünler ayrıca yaşadığı trajediyi geride bırakmaya çalışan Nijeryalı atlet Glory Alozie'yi izledi. Alozie bayanlar 100 metre engelli seçmelerinde sevdiği adamın anısına koştu, 12.84'le serisini birinci bitirdi. Ancak kafasından atamadığı tek şey vardı, o da olimpiyat başlamadan önce ölen nişanlısı.

Onun için gelmişti Hyginus Anugo, 200 ve 400 metrede Nijerya takımına girememiş ancak, nişanlısı Alozie için Sydney'e gelmişti. Ancak oyunlar başlamadan önce Sydney'de geçirdiği trafik kazasında öldü. Alozie seçmeler sonrası, ‘‘Anugo'yu kafamdan söküp atamıyorum. Tanrı bana güç verdi. Anugo için koştum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!