İki aylık jet profesör YBÜ’ye rektör yapıldı

TÜMÖD Başkanı Prof.Dr. Alpaslan Işıklı ve Tıp Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Altınok “Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ndeki yandaş kadrolaşmaya izin vermeyeceğiz” diyorlar.

“21.7.2010 tarihli Resmi Gazete’de 8 yeni üniversitenin kurulmasına ilişkin kararname yayınlandı. Bunlardan biri Ankara’daki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) idi. Kurulan üniversiteye bağlı Yıldırım Beyazıt Tıp Fakültesi de Ankara’da Dışkapı SSK Hastanesi ve Etlik İhtisas Hastaneleri birleştirilerek ete kemiğe büründürüldü.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Y.B. Üniversitesi Kurucu Rektörlüğüne Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Metin Doğan’ı atadı. Doğan ortopedi ve travmatoloji uzmanı. Özgeçmişine baktığımızda 2005 yılında doçent unvanını aldığını görüyoruz. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastenesi’ndeki görevini sürdürürken Sakarya Üniversitesi (SÜ) Yönetim Kurulu’nun 1 Ekim 2010 tarihli toplantısında alınan kararla profesörlük kadrosuna atandı. Sakarya Üniversitesi Yönetim Kurulu Prof. Doğan’ı profesör atadıktan 2 hafta sonra yaptığı 14.10.2010 tarihli toplantıda da SÜ ile Sağlık Bakanlığı arasında 05.06.2009’de imzalanan işbirliği protokolü gereğince Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmalar yapmak üzere (Başhekim olduğu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne profesör olarak geri dönmek üzere) 2547 Sayılı Kanunun 38. maddesi uyarınca görevlendirilmesine ilişkin karar aldı. Yani Doç. Metin Doğan profesör olarak atandığı S.Ü. Tıp Fakültesi’nde 14 gün kaldıktan sonra profesör olarak Atatürk Hastanesi’ndeki başhekimlik ve klinik şefliği görevine geri döndü.
Dr. Metin Doğan’ın adeta jet hızıyla cereyan eden akademik yükselişi sadece 14 gün görevde kaldığı S.Ü. Tıp Fakültesi’nde profesör olarak atandıktan 2 ay sonra Abdullah Gül tarafından YBÜ Kurucu Rektörlüğüne atanmasıyla ile taçlandırıldı. Kurucu rektör olmak için 2 aylık jet profesör olmak yeterliydi ama üniversitenin tıp fakültesine atanacak olan öğretim üyeleri için bambaşka kriterler aranıyordu. Bu kriterler adeta adrese teslim cinsinden kişiye özel kriterlerdi. Neredeyse atayacakları profesör ve doçentlerin adlarını yazacaklardı kadro ilanına, örnek mi?”
Açıklamanın bundan sonraki bölümüne gerek yok... Çünkü daha da çok şaşıracaksınız. Prof. Alpaslan Işıklı ve Dr. Mehmet Altınok’un söyledikleri ‘özetle’ şöyle:
“YBÜ’deki akademik kadrolar için dayatılan ön koşullar adayların anayasal/yasal hakları olan eşit başvuru hakkını elinden almaktadır ve kadrolaşma amaçlıdır. YBÜ’nde yalnızca tıp fakültesi değil siyasal bilgiler, işletme, mühendislik/doğa bilimleri, hukuk ve insan/toplum bilimleri fakültelerinde ilan edilen akademik kadrolar da kişiye özel teslim türündendir. Bu fakültelerdeki kişiye özel ön koşul örneklerini de ikinci açıklamamızda kamuoyu ve basınla paylaşacağız. Bizler, YBÜ’ndeki yandaş kadrolaşma amaçlı, bilime ve hukuka açıkça aykırı bu girişime karşı hukuksal mücadele başlatacaktır.”

Biliyor musunuz

SAHİPSİZ SEVGİYE ROCK DESTEĞİ
müzik grupları Karakedi, Asmaça, Candy, Have Fun, Kadim, Renk Körü, Rollback, Tahrip, Undercover ve DJ Hicri Bozdağ, Yağmur Özçıtak, Ege Dai, Onur Pehlivan, Selim Eralp, Uğur Pekaslan’ın 13 Şubat Pazar 16.30’da Ankara If Performance Hall’de sahipsiz hayvanlar yararına bir konserle insanların pet shoplardan değil, barınaklardan hayvan almaya yönlendirilmesi amaçlandığını, etkinliğin tüm gelirinin, sahipsiz hayvanların yararına kullanılmak üzere HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu’na bağışlanacağını...
Yazarın Tüm Yazıları