Yöneticilerin gözüyle etik

Güncelleme Tarihi:

Yöneticilerin gözüyle etik
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2014 11:18

Yöneticiler Gözüyle Etik araştırması, Etik Değerler Merkezi adına Xsights Araştırma tarafından farklı sektörler, bölüm ve seviyelerde çalışan yöneticilerin etik değer algısı, etik konusundaki duyarlılığı ve farkındalığını ölçümlemek üzere yapıldı.

Haberin Devamı

Araştırma, 2013 yılının Temmuz-Ekim ayları arasında, EDMER ve Xsights’ın veri tabanına kayıtlı yöneticilerle online araştırma yöntemiyle üzerinden yapıldı. Bu ankete farklı sektör, bölüm ve seviyelerde çalışan 202 yönetici katıldı. Araştırmaya katılanların yüzde 17’si yönetim kurulu yöneticisi, yüzde 19’u genel müdür, yüzde 16’sı direktör/koordinatör, yüzde 22’si müdür ve yüzde 26’sı yönetici. Araştırmaya katılanlar sırasıyla hizmet, ilaç-kimya, finans, otomotiv, gıda, turizm-ulaşım, inşaat-konut ve tekstil-mobilya sektöründe çalışıyor. Araştırmada çıkan sonuçlar şöyle:

- Yöneticilerin yüzde 92’si, iş hayatında etik olmayan davranışta bulunmaktan çekiniyor. Yöneticilere göre iş hayatında en önem teşkil eden etik sorunu ise adaletsiz yönetim (yüzde 62,7). Bunu yüzde 40 ile işe alım ve terfiler takip ediyor. Etik sorunuyla en çok karşılaşılan bölümlerin sıralanması istendiğinde ise, ilk üç sırada satış, pazarlama ve satın alma yer alıyor.
- Araştırmaya katılan yöneticilerin yüzde 84’ü iş hayatında etik ihlali içeren durumlarla karşılaşmış. Bu kişiler, etik dışı tekliflerin yapıldığı durumların en çok devlet dairelerinde (yüzde 53), yerel yönetimlerde (yüzde 49) ve tedarikçilerde (yüzde 48) yaşandığını belirtiyor.
- Yöneticiler, iş hayatında karşılaştıkları etik ihlali içeren durumlar karşısında öncelikle kurallara ve yönetmeliklere uyduklarını belirtiyor.
- Yöneticilerin yüzde 23’ü şirket içinde etik dışı bir davranışla karşılaşıldığında bir profesyonel olarak etik kurula başvurması gerektiğini belirtiyor. Bu soru büyük şirketlerdekiler tarafından en fazla etik birimi olarak yanıtlanmış. Katılımcıların yüzde 62,4’ü ise böyle bir durum karşısında üst yöneticilere (ilk ve üst amir, departman müdürü, genel müdür yardımcısı ve genel müdür) başvurduğunu söylüyor.
- Yöneticiler arasında etik ile en çok bağdaştırılan kavramlar doğruluk - dürüstlük ve ahlâk. Bu kavramların dışında sırasıyla adalet, şeffaflık, saygı ve değerler yer alıyor. Yöneticilerin iş hayatında ‘etik’ denildiğinde bu sefer ahlâkın ilk sırada değil, dördüncü sırada yer aldığı görülüyor. İlk üç sırada sırasıyla dürüstlük, adalet ve ayrımcılık yer alıyor.
- Yöneticilere Türk toplumu ve etik deyince akıllarına gelen kavramlar soruldu. Cevaplar arasında oranı en yüksek olan ilk beş sırasıyla; gelenekler, ahlâk, fırsatçılık, ilgisizlik ve azalan bir olgu cevabı.
- Şirket büyüklüğü kırılımına bakıldığında; mikro ve küçük şirketlerde etik kavramının önemi (ort. değerler 3,3 ve 3,4) diğerlerine göre daha ön planda. Şirket büyüklüğü arttıkça etiğe verilen önemin azaldığı (orta ölçekli ve büyük şirketler 2,9 ) tespit edilmiş.
- Yöneticilere Türk toplumunda gördükleri en önemli etik sorun sorulmuş. Yöneticiler en fazla yolsuzluk, rant, ayrımcılık ve rüşvet gibi parasal alanı ilgilendiren konuları sorun olarak görüyor.
- Bölümler arasında ise yönetim kurulu en büyük etik sorunu ‘yolsuzluk’ olarak görürken, İK bölümü için en önemli etik sorun ‘ayrımcılık’. Fiziksel emek ağırlıklı imalat bölümü ise ‘emek sömürüsü’nü en büyük etik sorunu olarak belirtmiş.
- Çalışılan pozisyonlara bakıldığında, rüşvet en fazla genel müdür ve yönetim kurulu gibi üst düzey yöneticiler tarafından işte önemli sorun olarak görülürken; emek sömürüsü kariyerine yeni başlayan yöneticiler için en önemli sorun olarak görülüyor. Ayrıca kurumunda etik kültür çalışması yapılmayanlar en fazla işe alım ve terfiyi önemli bir etik sorunu olarak belirtmiş.
- Yöneticilerce göre İskandinav ülkeleri (Danimarka, İsveç ve Norveç) en etik toplum olarak görülüyor.
- Yöneticilere iş yerlerindeki mevcut etik uygulamalar soruldu. Buna göre yöneticilerin yüzde 73’ü iş yerinde etik bir kurum kültürü oluşturmak için çalışmalar yapıldığını ifade etti. Etik kurum kültürü için yapılan çalışmaların başında ise eğitimler ve yazılı etik kuralları geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!