Tüm genel müdürlerimiz 45 yaş altında

Güncelleme Tarihi:

Tüm genel müdürlerimiz 45 yaş altında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 15:50

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Borusan’ın kuruluş DNA’sında yenilikçiliğin olduğunu söylüyor ve en önemli misyonlarının kuruluş DNA’larını yaşatarak şirketi yeni nesillere taşımak olduğunu anlatıyor. Bunun için de Borusan bir süredir dönüşüm içinde.

Haberin Devamı

Tüm genel müdürlerimiz 45 yaş altında
Borusan Holding’in CEO’su Agah Uğur’la Cumartesi Sohbetleri için Borusan Holding’in Rumeli Hisarı’nda genel merkez olarak kullandığı Perili Köşk Binası’nda buluştuk. Çelik, enerji, otomotiv, distibütörlük, madencilik yatırımlarıyla Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olan Borusan Holding’in “DNA”sında yenilikçilik ve sanat var. Ve bu özellikleriyle de Borusan Holding fark yaratıyor.

Sohbetimiz sırasında Agah Uğur da bunu vurguluyor, “Asım Kocabıyık’tan gelen bize teslim edilmiş genler var. Kaliteye olan inanç, ilişkilerimizde, oturduğumuz binada, yaptığımız işlerde kendini gösteriyor. Bunun dışında şeffaflık, paylaşım ve yenilikçilik genlerimizde var. Bunlar Perili Köşk’te vücut buluyor. Yönetim Kurulu Başkanımızın odası halka açık. Bizler de kurucularımızın yenilikçiliğine odaklıyız. Bir şirketi ayağa kaldırırkenki genleri yıllarca sonra da yaşatacak güdü lazım. Kurucu mantelitesinin yok olduğu şirketler zaman içinde yok oluyor. Biz bunu yaşatmak için çalışıyoruz” diyor. Peki bu nasıl mümkün oluyor?

Agah Uğur izledikleri stratejiyi şöyle anlatıyor: “Üst yönetim ekibimiz tamamen profesyonel isimler. Bu insanlarla kurucu mantelitemizi harmanlıyoruz. Hem iyi yönetici hem de iş lideri olmaları lazım. Son 1-2 yıldır her şirketimizde bunun için çalışıyoruz. Bunu da hiyerarşik yapı içinde değil ortak karar alarak yapıyoruz. Yenilikçiliğe ilk yıllarımızdaki gibi odaklıyız. Bütün genel müdürlerimiz 45 yaş altında. Üst yönetimde toplam 45-50 kişiyiz. Bunların çoğu 1990’lı yıllarda üniversite sonrasında işe aldığımız kişiler. O zamanlar yaptığımız seçimlerle olağanüstü bir başarı elde ettiğimizi görüyorum. Bunun devamı da çok önemli.”

Haberin Devamı

KADIN ADAY OLMADAN ATAMA YAPMAYIZ
Borusan Holding kadın yöneticiler, kadın istihdamı ve eşitlik konularında da Türkiye’nin öncü şirketlerinden biri. Şirkette “bayan” yerine “kadın”, “iş adamı” değil de “iş insanı” demek, erkek gibi, adam gibi, beyler gibi sözleri kullanmamak dildeki değişimle zihniyette farkındalık yaratmak hedefleniyor. Bunun dışında şirket her kademede kadınlara yer açılması için de destekleyici yöntemler benimsiyor. Agah Uğur bu konuyu da özetlerken şöyle diyor: “Borusan Eşittir diye bir oluşum kurduk. Bizim için her anlamda eşitlik çok önemli. Kadınların tepe yönetici olmasını istiyorsak aşağıdan gelen adayların çoğalması lazım. Her kademede kadına ihtiyaç var. Her adımda buraya kadın aday var mıydı diye bakarsak ve bunu sorgularsak 3-4 yıl sonra farklı olacak. Kadın aday olmayan bir yer için belki atama yapmayacağız. Erkek ve kadın adaylar olmasını bekleyeceğiz. Bu yüzden de öncelikle erkek işi kadın işi ayrımını kaldırmamız gerekiyor. Jaguar’ın genel müdürü kadın, BMW Teknik Servisi’nde kadınlar çalışıyor, gemi tamirinde kadın çalışanımız var. Biz bunları oryaya çıkarıp sen de yapabilirsin diyoruz. Bunları iyi anlatmak istiyoruz. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!