Takı ve parfümde 250 girişimci arıyor

Güncelleme Tarihi:

Takı ve parfümde 250 girişimci arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 16:55

TÜRKİYE’de daha çok kadın girişimciler tarafından tercih edilen takı ve parfüm sektöründeki mağazalar 2018’de de büyümesini sürdürüyor. Markalar, bu yıl 250’ye yakın franchise veriyor.

Haberin Devamı

Takı ve parfümde 250 girişimci arıyor
Kurumsal zincir markalar bu alanda düşük yatırım maliyetleri talep ederken, girişimcilere de birçok destek sunuyor. Yeni mağaza açılışlarında yoğun caddeleri veya alışveriş merkezlerini tercih eden markalar birçok noktada yeni şubeler açacak.

9 MARKA ÖNE ÇIKTI
Takı, parfüm ve kişisel bakım alanında onlarca marka bulunuyor. Uluslararası Franchising Derneği’nin (UFRAD) 2018 kataloğunda yer alan 9 marka ise bu yıla en iddialı giriş yapanlar arasında gösteriliyor. David Walker, Elegance Vip Parfume, Nazeli ve Winkelen markaları parfüm ve kişisel bakım alanında hizmet veriyor. Bu markalar arasında 2018’de en fazla şube açılışı hedefleyen ise Elegance Vip Parfume oluyor.

BEDELİ DÜŞÜK
Bugün Türkiye’de takı ve kişisel bakım sektörünün önemli bir büyüklüğe ulaştığını dile getiren sektör temsilcileri, “Bu alanda yatırım yapmak çok zor değil. Birçok marka franchise giriş bedeli bile talep etmiyor. Talep edenlerinki de çok yüksek değil. Daha çok kadın girişimciler bu alana ilgi gösteriyor. Çünkü kadınların ne istediğini onlardan daha iyi bilen yok. Birçok marka başarılı franchiselar için özel çalışmalar da yapıyor. Örneğin, bir markanın şubesini açtınız. Kendi tasarımlarınızı da şirket onaylarsa bu dükkanda satma şansınız mevcut. Bunlar girişimciler için önemli bir fırsat” dedi.

Haberin Devamı

KİOKSLARA TALEP ÇOK FAZLA
MARKALAR yeni şube açılışlarında birçok seçenek sunuyor. Mağaza yatırımları için 25 metrekarelik bir dükkan açabilirsiniz. Takı ve kişisel bakım alanında açılacak bir dükkanın metrekaresi en fazla 75 oluyor. Bu da kira giderlerinin minimumda tutulmasını sağlıyor. Birçok marka kioks yatırımları için de fırsatlar sunuyor. Bugün bir AVM’de aylık 15 bin TL kira ile kioks noktası açmak mümkün. Markaların yatırımcı tercihleri konusunda da çok titiz hareket ettiğini anlatan sektör temsilcileri, “Herkes için en önemli konuların başında işi sahiplenme geliyor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!