Komşufırın girişimcileri bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Komşufırın girişimcileri bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 14:18

Cumartesi Sohbetleri’nde bu hafta Doruk Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gencer vardı.

Haberin Devamı

Gencer uncu bir aileden geliyor. Babası Türkiye’nin ilk un ihracatçısı. Kendisi de Türkiye’de ilk paketli ekmeği üreten kişi. Doruk Group Holding buğday üretimi, un ve ekmek üretiminde öncü bir şirket. UNO markasını yaratıp, satan Hasip Gencer son dönemde Komşufırın markasıyla fırıncılıkta da büyüyor. Devletten sonra Türkiye’nin en büyük buğday tohumu üreticisi de olan Hasip Gencer, bugüne kadar açılan 75 Komşufırın’da franchise sistemini kurmadı. Tüm Komşufırınlar’da yerinde üretim prensibini benimseyen Gencer, Komşufırınlar’ı daha da büyütmek için yeni bir sistemi devreye kısa bir süre önce soktu.

Gencer, “Finansal Yatırım Ortaklığı” sistemiyle birlikte hem girişimcilerin ortalama 375 bin liralık yatırımla Komşufırın şubelerine yüzde 50 ortak olmasını sağlayacak hem de kısa süre içerisinde şube sayısını artırarak daha fazla kişinin Komşufırın lezzetleriyle buluşmasına olanak tanıyacak.

AYDA BİR MİLYON MÜŞTERİ
Bebek semtindeki Komşufırın’da buluştuğumuz Gencer, yerinde üretimin kendilerine kattığı farklılığı anlatırken, “Bugüne kadar İstanbul’da büyüdük. Yalnızca 3 şubemiz İstanbul dışında. Ancak bu seneden itibaren İstanbul dışında da büyüyeceğiz. Yatırım ortaklığı sistemine de çok güveniyoruz” dedi.

Bu yıl kuruluşunun 10. yılını kutlayan Komşufırın her ay 1 milyon, yılda da 10 milyondan fazla misafiri ağırlıyor. Bu yeni iş modeliyle birlikte ortalama 375 bin liralık yatırımla 80-100 metrekarelik Komşufırın şubelerine yüzde 50 ortak olan girişimciler, Komşufırın’a yatırım finansmanı haricinde herhangi bir yatırım bedelinden sorumlu olmayacaklar.

Ayrıca Finansal Yatırım Ortaklığı sisteminde Komşufırın ve FYO’lar oluşacak karı da yarı yarıya paylaşacak. Lokasyon dahil önemli her türlü kararda ortak söz sahibi olacak Komşufırın ve FYO’lar, yatırımın geri dönüşünde de ortak olacaklar. Yeni iş modeliyle birlikte 40 tane açılması planlanan yeni Komşufırın şubeleri için şimdiden çok sayıda başvuru aldıklarını söyleyen Hasip Gencer, İstanbul’dan sonra ilk etapta Ankara ve Ankara’nın batısında kalan bölgelerde büyümeyi planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!