Kariyer Yolu - Alllianz Türkiye CEO'su

Güncelleme Tarihi:

Kariyer Yolu - Alllianz Türkiye CEOsu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 11:47

Alllianz Türkiye CEO'su Aylin Somersan - Coqui

Haberin Devamı

EĞİTİM
1994 - Robert Kolej
1998 - ABD Davidson College Ekonomi ve Almanca ana dalları ile Uygulamalı Matematik’te yan dal
2001-2003 - Harvard Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisans

KARİYER
1998 - Morgan Stanley’de yatırım bankacısı (New York)
2003-2010 - Münih’te Allianz Global Investors’a katıldı. PIMCO’da çalıştı. Allianz’ın CEO Ofisi’nin eş başkanlığına geçti.
2013  - Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik’in mali işler genel müdür yardımcısı oldu.
2016 - Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik’in icra kurulu başkanı, Allianz Yaşam ve Emeklilik’in de yönetim kurulu başkanı oldu.

DÖNÜM NOKTAM
Yurtdışında pek çok ülkede 15 yıllık bir kariyerden sonra Türkiye’ye Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik’in mali işler genel müdür yardımcısı olarak dönmem en büyük dönüm noktamdı.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK ŞANSIM
İlk işim olan yatırım bankacılığında şirketleri değerler ve inceler iken, PIMCO’da kurumsal satış kaslarımı geliştirdim. Allianz’ın CEO ofisinin eş başkanı olarak Münih’te çalışmam, beni şu anki konumuma hazırlayan en önemli fırsatlarda biri idi, gelecek hedeflerine daha vizyoner bakış açısıyla yaklaşmama olanak sağladı. Ve Türkiye’de sigorta sektörünün en büyük satın almasını yönetmek bir insanın kariyerinde az göreceği bir fırsattı.

ÇOCUKLUK HAYALİM
İlkokuldayken astronot olmak isterdim, uzaya çok ilgim vardı. Sonra uzun süre bilgisayar mühendisi olmak istedim ama finans peşimi bırakmadı.

ÖZEL HAYATIM
11 yıllık evliyim. 8 yaşında Sinan isimli bir oğlum ve 5 yaşında Lara isimli bir kızım var.

HOBİLERİM
Eşim, kızım ve oğlumla kaliteli zaman geçirmek iş dışındaki öncelik listemin en üst sırasında yer alıyor ve bu zamanı mümkün olduğunca doğa ve spor ile birleştirmeye çalışıyoruz. Kışın hep birlikte kayak tatili, yazın da kamp tatili yapıyoruz. Yıllar önce çalışmayı bıraktığım ancak kalbimin bir yanında hep yerini koruyan müziğe de piyano derslerine başlayarak geri döndüm.

EN SEVDİĞİM KİTAPLAR
Orhan Pamuk ve Ayşe Kulin’in kitaplarını kaçırmamaya çalışıyorum. Özellikle, “Kar” ve “Nefes Nefese” bende büyük iz bırakan eserlerden. Bir de Alman edebiyatından Günter Grass’ı, “Teneke Trampet” adlı romanını çok seviyorum.

BAKMADAN GEÇME!