Kamu personel alımına başladı

Güncelleme Tarihi:

Kamu personel alımına başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2019 10:37

2019’da 120 bine yakın yeni istihdam yaratacak olan kamu kurumları eleman alımına başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı kura usulü ile 4.500’e yakın yeni personel alacak. Bununla birlikte kamu kurumları ile yükseköğretim kurumlarının idari ve akademik kadrolarına yapılacak atamalar da açıklandı.

Haberin Devamı

Kamu personel alımına başladı
Kamuda personel alımları başladı. Sene başında 2019’da kamuda yeni istihdam alanı yaratılacağı açıklanmıştı. Buna göre; Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin 500 yeni öğretmen alımı yaparken, sağlık alanında 20 bin sağlıkçı istihdam edilecek. Bunun dışında da Diyanet’ten emniyete bekçi alımına, adliyelere hukuk personeline kadar kamuda birçok alanda yeni yılda 120 bine yakın yeni personel alınacak.

KURA USULÜ İLE ALIM
Bu kapsamda kamuya alımlar da başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 3.243 işçi alacak. Bakanlık, il müdürlüklerinde çalıştırılmak için temizlik görevlisi, cankurtaran, mekaniker, otobüs şoförü, aşçı, aşçı yardımcısı, elektrik tesisatçısı, güvenlik görevlisi, havuz operatörü, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, garson, resepsiyon görevlisi, soğutma ve iklimlendirme teknisyeni, bilgisayar teknikeri, makine teknikeri gibi alanlarda eleman alımı yapacak. Başvuracak adaylarda aranan ortak özellik ise 18 yaşını tamamlamış olmak, erkek adaylarda askerlikle ilişkisi olmaması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık ve malullük aylığı almaması gerekiyor. Adaylar, İŞKUR’un işyeri ve meslek koluna başvuruda bulunması da şart. İşe alımlar kura yöntemiyle yapılacak ve kuraya girecek kişilerin listesini İŞKUR belirleyecek.

ARANAN ŞARTLAR
Eleman alacak kurumlardan biri de İçişleri Bakanlığı. Bakanlık, taşa teşkilatında görevlendirilmek üzere 1.200 personel alacak. Alınacak personel, harita mühendisi, elektronik-elektrik mühendisi, bilgisayar teknikeri, şehir planlayıcısı ve büro personeli olarak görevlendirilecek. Türkiye Taşkömürü Kurumu ise, yeraltı işyerlerinden çalıştırılacak 1.000 ‘pano ayak üretim’ işçisi alacak. Alınacak işçilerin 700’ü Zonguldak’ta, 200’ü Bartın’da, 100’ü de Karabük’te çalışacak. Adaylarda aranan özellikler ise 18 yaşını doldurmamış ve 32 yaşından gün almamış olmak, en az ilkokul mezunu olmak, askerlikle ilişkisi olmamak ve Zonguldak, Bartın, Karabük illerinde ikamet ediyor olmak. İşe alımlar noter tarafından kura çekimi ile yapılacak.

Eleman alacak kurumlardan biri de Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü. Kurum, belirsiz süreli iş sözleşmesiyle 86 tren teşkil işçisi, 42 demiryolu yol yapım-bakım ve onarım makinesi operatörü, 188 demiryolu hattı bakım onarımcısı, 40 liman vinç operatörü olmak üzere toplam 356 işçi alacak. Adaylar, İŞKUR’da ilan edilen işgücü taleplerine müracaat edecek. Savunma Sanayii Başkanlığı ise özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda çalıştırılmak üzere sınavla kadro karşılıksız sözleşmeli personel alacak. Başkanlık, Bakanlar Kurulu Kararı esaslarınca çalıştırılmak üzere sözlü sınavla 15 proje mühendisi, 19 proje asistanı olmak üzere toplam 34 kişi istihdam edecek.

Haberin Devamı

2019 KONTENJAN DAĞILIMI BELLİ OLDU
Kamu kurum ve kuruluşlarına 2019 yılında ilk defa, açıktan veya naklen yapılacak atamalar ile yükseköğretim kurumlarının idari ve akademik kadrolarına ilişkin kontenjan dağılımları da Cumhurbaşkanlığı Kararı ile belirlendi. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 416 atama yapılacak. En çok atamanın yapılacağı kurumlar ise Adalet Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı. Kararname ile bu bakanlıklara 10’ar kişilik atama kontenjanı verildi. Yükseköğretim kurumlarına ise 635 kişilik atama kadrosu belirlenirken, akademik personel olarak da toplam 3.200 kişilik atama kadrosu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!