Kamu 20 bin yeni personel alacak

Güncelleme Tarihi:

Kamu 20 bin yeni personel alacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 21:38

Milli Eğitim’den PTT’ye, Diyanet İşleri’nden Kredi ve Yurtlar Kurumuna, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na kadar birçok kamu kurumu, Haziran ortasına kadar 15 bin sözleşmeli personel alacak. Buna üniversiteler de eklendiğinde kamunun personel alımı 20 bini bulacak.

Haberin Devamı

Kamu 20 bin yeni personel alacak
Kamu, Haziran ortasına kadar 15 bin yeni personel alımı yapacak. Milli Eğitim Bakanlığından Dışişleri Bakanlığına, PTT’den Diyanet İşleri Başkanlığına, Milli Savunma Bakanlığından Kredi Yurtlar Kurumuna kadar birçok kamu kurumu, 15 bine yakın sözleşmeli personel alımı yapacak. Buna üniversiteler de eklendiğinde kamunun personel alımı 20 bini bulacak. Alımlar ise Haziran ayının ortasına kadar yapılacak. Kamuda en yüksek alım yapacak kurumların başında ise Milli Eğitim Bakanlığı geliyor. Bakanlık, ek ders ücreti karşılığında (uzman ve usta öğrenciler dahil) 5 bin sözleşmeli öğretmen alacak.

5 BİN ÖĞRETMEN
Öğretmen adaylarında aranan şartlar ise 2017-2018 yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emeklilik aylığı almıyor olmak, resmi eğitim kurumlarında çalışarak en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olması, devlet memurluğundan ya da öğretmenlikten çıkarılmamış olmak gerekiyor. Branş bazında en çok alımı yapılacak öğretmen ise bin 363 kişiyle sınıf öğretmenliği olacak. Sınıf öğretmenliğinden sonra ikinci sırayı ise 605 kişi ile okul öncesi öğretmenlik geliyor. Bakanlık, 577 kişi de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni alacak. Ayrıca 303 kişi ilköğretim matematik öğretmenliği ve 380 kişi de İngilizce öğretmenliği için alım yapılacak. 257 kişi de Türkçe öğretmenliği için alım yapılacak. Sözleşmeli öğretmen olmak isteyenler adaylar 13 Haziran’a kadar başvurabilecek.

Eleman alımında Milli Eğitim Bakanlığından sonra ikinci sırayı ise Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) alıyor. PTT, farklı pozisyonlarda istihdam edilmek üzere yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre 5 bin idari hizmet sözleşmeli personel alımı yapacak. Adayların 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Alımı yapılacak personel; avukat, mimar, mühendis, PTT uzman yardımcısı, mütercim-tercümanlık, endüstri mühendisliği, tekniker, bankacılık ve sigortacılık alanında deneyimli gişe ve büro görevlisi, pazarlama, lojistik ve postacı olarak çalışacak.

SÖZLEŞMELİ YURT PERSONELİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu da önümüzdeki dönemde yeni personel alacak kurumlar arasında. Kurum, 463’ü kadın 293’ü erkek olmak üzere toplam 756 adet sözleşmeli yurt yönetim personelini sözlü sınavla alacak. Kurum ayrıca 172 adet diyetisyen, 85 adet destek personeli (şoför), 44 adet psikolog, 162 adet büro personeli olmak üzere toplam 449 sözleşmeli yeni personel daha alacak. Adayların; SGK’dan emekli aylığı almıyor olması, üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurtiçindeki veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak, 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türünden en az 70 puan almış olması gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı da yeni personel alacak kurumlar arasında. Diyanet, 25 Kur’an-ı Kerim öğretmeni, 50 eğitim görevlisi alacak. Başvurular 30 Mayıs tarihine kadar yapılacak.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü de Ankara, Kırıkkale ve Çankırı’da bulunan işyerlerinde çalıştırılmak üzere lise ve dengi okul mezunu toplam 240 daimi işçi alımı yapacak. Ayrıca önümüzdeki dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı da Haziran ortasına kadar yeni personel alımı yapacak kurumlar arasında.

Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversiteler de Haziran ortasına kadar hem akademik hem de sözleşmeli personel alımı yapacak. Üniversiteler, toplamda 5 bine yakın yeni sözleşmeli personel alacak. Bu dönemde en yüksek personel alımı yapacak üniversite 264 kişiyle Ege Üniversitesi olacak. Ege Üniversitesi hem akademik hem de üniversitede çeşitli görevlerde çalışacak sözleşmeli personel alacak. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi de 255 yeni personel alımı yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!