İlaçta 500 kişiye iş fırsatı

Güncelleme Tarihi:

İlaçta 500 kişiye iş fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2018 00:00

*

Haberin Devamı

Türkiye ve yurtdışındaki toplam 4 bin kişiye istihdam sağlayan Abdi İbrahim İlaç, büyüme hedefleri doğrultusunda son iki yılda yeni ekipler kurarak, ortalama 1.000 kişiyi işe aldı. 2018 sonunda da çalışan sayısını 4 bin 500 kişiye çıkarmayı hedefleyen Abdi İbrahim, bu kapsamda tıbbi tanıtım temsilcisi ve asistan ürün müdürü olarak çalışmak isteyen 300 kişiye yeni istihdam imkanı yaratacak. Ayrıca Esenyurt’ta bulunan Ar-Ge merkezinde ve üretim tesisinde görev yapmak üzere; deneyimli ve deneyimsiz pozisyonların tümünde önümüzdeki 3 ayda 160 kişinin işe alınması planlanıyor. Biyoteknolojik ürünlerin üretimi için kurulan AbdiBio üretim tesisinde de işe alımlar devam ediyor.

KİMLER ARANIYOR
Tıbbi tanıtım temsilcisi olmak isteyen adaylar Abdi İbrahim kariyer portalları üzerinden başvuru yaparak değerlendirmeye alınacak. Sonrasında adaylar mülakat ve sürüş testine katılacak. 5 hafta sürecek konaklamalı eğitim programında adaylara; temel medikal bilgiler, ürün medikal bilgileri, iletişim ve satış becerileri, kurum prosedür ve politikaları gibi konularda eğitimler verilecek.

Yeni mezun ürün müdürü adaylarında aranan özelliklerin başında öncelikle analiz ve muhakeme becerisi geliyor. Bu adayların da ehliyet sahibi olmaları ve akıcı bir İngilizce bilgisine sahip olmaları ise temel kriter. Yine aynı şekilde Abdi İbrahim kariyer portalları üzerinden başvuru yapacak ürün müdürü adayları davet üzerine gerçekleşecek toplantının ardından online doldurulacak 2 farklı teste tabi olacak. Sonrasında adaylar vaka ve sunum çalışması, birebir mülakat ve sürüş testi gibi uygulamaları deneyimleyecek ve İngilizce seviye tespit testine katılacak. Burada da 5 hafta sürecek konaklamalı eğitim programının ardından tüm süreçleri tamamlayan adaylar ürün müdürü adayı olarak hem sahada hem de genel müdürlükte farklı gelişim ve rotasyon süreçlerinden geçerek pazarlama dünyasına adım atmış olacaklar.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORLAR
Ürün müdürü, medikal müdür, üretim mühendisi, üretim operatörü gibi deneyimli kadroları bulmakta zorlandıklarını söyleyen Abdi İbrahim Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Hakan Onel, “Burada ilaç sektörünün en büyük ekiplerinden birine sahip olmak, zorluğun tetikleyicisi. Örneğin biz 150 kişilik bir Ar-Ge ekibiyle çalışırken, diğer şirketlerde 15-20 kişilik Ar-Ge ekipleri yer alıyor. Dolayısıyla kaynağımız kısıtlı. Bu sebeple yeni mezun ve deneyimsiz işe alım bizim için önemli bir kaynak olurken, sektörde nitelikli insan kaynağı geliştirme misyonunu da beraberinde getiriyor” diyor. Üniversitelerle de sık sık işbirliklerini yaptıklarını söyleyen Onel, “Özellikle İstanbul Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ile eczacılık fakültesine devam eden öğrencilere lisans eğitimleri sırasında ulaşıyor, onlara eğitimler ve staj imkanları sağlıyoruz. Buradaki hedefimiz yeteneği önceden keşfetmek ve mezun oldukları anda sektöre çekebilmek. Ege Üniversitesi’nin bir iştirakı olan laboratuvarda Abdi İbrahim bordrosunda yer alan 6 doktora öğrencisi Abdi İbrahim için ürün geliştirme üzerine çalışmaya devam ediyor. Bu işbirliği yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirme değerimize hizmet etmekle birlikte, projenin sonunda Abdi İbrahim için yüksek yetkinlikte insan kaynağına sahip olmayı hedefliyoruz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!