En İyi İşverenler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

En İyi İşverenler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 21:38

Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenleri araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 57 bin çalışanın temsil edildiği listede “20-50 çalışan” kategorisinde İndus Eğitim&Yönetim Danışmanlık, “50-250 çalışan” kategorisinde YGA, “250-500 çalışan” kategorisinde Microsoft, “500-2.000 çalışan” kategorisinde Glaxo Smith Kline, “2.000 ve üzeri çalışan” kategorisinde Hilton birinci seçildi.

Haberin Devamı

Great Place to Work Enstitüsü Türkiye’de beşinci kez düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesini açıkladı. 92 şirketin yer aldığı araştırma toplam 57 bin çalışan temsil ediyor.

Güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhundan oluşan Great Place to Work modeline ait boyutların analiz edildiği çalışmada ödüller, çalışan sayısına göre 20-50, 50-250, 250-500, 500–2000 ve 2000+ olmak üzere beş kategoride verildi. En İyi İşverenler, yapılan işten gurur duyma, şirketten gurur duyma, takım çalışmasından gurur duyma gibi boyutlarda yüksek sonuçlar aldı. Hakkaniyet başlığı altında yer alan tarafsızlık, yöneticilerin adaletli yaklaşımları ve adil ücretlendirme kavramları ise en zayıf noktalar oldu. En İyi İşverenler’in geçen sene yüzde 79 olan Trust Index puanlarını yüzde 82’ye yükseltmiş olmaları kurum kültürüne verilen önemi gözler önüne serdi.

Microsoft iki ödül aldı
Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2017 araştırmasında, özel ödüllerin yanı sıra sektör ödülleri de sahiplerine takdim edildi. 250-500 kategorisinde birinci sırada yer alan Microsoft, “Yaşam Boyu Öğrenme” özel ödülüyle birlikte “IT’nin En İyi İşvereni” sektör özel ödülünü de almaya hak kazandı.

Hayata geçirdiği liderlik programlarıyla dikkat çeken YGA (Young Guru Academy) kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olarak 50-250 çalışana sahip şirketler kategorisinde ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Novartis üç ödül almaya hak kazandı
İlaç şirketi Novartis, 250-500 çalışanı olan şirketler kategorisinde 3. olurken aynı zamanda “İş&Yaşam Dengesi” özel ödülüne ve “Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik” özel ödülüne layık görüldü.

Üretim ve imalat sektöründe hizmet veren 3M, en iyi işveren listesine girmenin yanı sıra “Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği” özel ödülünün de sahibi oldu.

İlaç sektöründe faaliyet gösteren Glaxo Smith Kline (GSK) çalışanlarının iş yerinde kendilerinden bir parça bulabilmelerini hedefleyen insan ve kültür odaklı programlarıyla değerlendirildi. Firma, listeye kendi kategorisinde birinci sıradan giriş yaptı.

Hilton çalışanları gurur duyuyor
2.000 ve üzeri çalışan kategorisinde ilk sıraya yerleşen Hilton, çalışanlarına aile ortamı yaratarak göstermiş olduğu farklılıkla “Farklı Kuşakların İşbirliği” özel ödülüne de layık görüldü.

2.000 ve üzeri çalışan kategorisinde, geçen yıl listede üçüncü sırada yer alan H&M, bu yıl ikinci sıraya yükseldi. Turkcell Global Bilgi üçüncü sıradan listeye dahil oldu.

Haberin Devamı

En İyi İşverenler ödüllendirildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!