Diyet yapamamamızın sebebi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Diyet yapamamamızın sebebi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 16:30

Her Pazartesi öncesinde başlıyorum dediğiniz ama başlayamadığınız diyetlerin suçlusunu bulduk! Kim mi? Tabii ki iş yeri arkadaşlarınız ve iş ortamınız. Diyet yapmaktaki kararlılığınızı iş yerinde bozacak birçok etken var. Konuya iş stresini katmayacağız. Nelermiş bunlar bir bakalım…

Haberin Devamı

Diyet Yapamamamızın Sebebi Bulundu 

Doğum günü

Diyetinizin ilk günü, iş yerindeki arkadaşlarınızdan birinin doğum gününe denk gelir. Doğum günü demek, pasta demek… Herkes yaş pastayı afiyetle götürürken, siz kuru kuru, masanızda mı oturacaksınız. Bu safhayı geçebilirseniz bravo doğrusu…

Sabah kahvaltısı

Evden çıkarken domates, peynirle ekmeksiz kahvaltı edip, masanıza oturdunuz. O sırada sıcacık poğaçanın veya açmanın kokusu ofisi sarıyor değil mi? Olsun, siz gene dayanıyorsunuz ama arkadaşınızdan gelen o ses yok mu ses? “Poğaça ister misin?”. Ben diyetteyim deseniz de "aman şu kadarcık şeyden ne olacak" cevabı hazırdır.

Ve en tehlikelisi

Öğle yemeği! Siz salata yemeği planlarken, iş arkadaşlarınız da öğle arasına 1 saat kalmasından itibaren yemek muhabbetini yapmaya başlarlar. Çok acıktımlar, bugün yemekte ne varlar, ne yesek gibi sözler havada uçuşur… Ardından dönerler, pideler konuşulmaya başlanır. Hem bu muhabbete katılamamak hem de böyle enfes şeyleri tadamayacak olmak, size çok ama çok zor gelir değil mi?

Ye gitsin...

Haberin Devamı

Neyse ki iş arkadaşlarınız size moral verecektir. “Aman ne olacak ye gitsin hem senin diyete mi ihtiyacın var?” gibi sözlerden aldığınız gazla öğle yemeğini siler süpürürsünüz artık.

Sen kilo mu aldın biraz?

Tüm bunların ardından birkaç gün sonra bir arkadaşınız “sen biraz kilo mu aldın?” diye sorarsa hani benim diyete ihtiyacım yoktu diye hatırlatırsınız.

Hazırlıklı olmak

Gene de siz bu yazıyı, diyet yapamamanın en büyük nedeni olarak görmeyin, sadece buna göre hazırlıklı olun.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!