3 bin kişiyi işe alacaklar

Güncelleme Tarihi:

3 bin kişiyi işe alacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 22:26

Türkiye’nin 58 şehrinde, toplam 630 marketi ve 10.500 çalışanıyla hizmet veren CarrefourSA, 2017’de yeni açacağı marketleriyle 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. CarrefourSA İnsan Kaynakları Direktörü Atilla Saman, perakende sektörünün sürekli büyüyen ve dinamik bir yapıda olması sebebiyle gençlere geniş bir istihdam ve kariyer fırsatı sunduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

3 bin kişiyi işe alacaklar
Nasıl bir çalışan profiliniz var?
Çalışanların yüzde 36’sı kadın, yüzde 64’ü erkek. Yaş ortalaması 32.6. Yüzde 1’i yüksek lisans, yüzde 18’i lisans, yüzde 11 MYO, yüzde 60 lise, yüzde 10’u ilköğretim mezunu.

2017’de kaç market açacaksınız?
2016 yılı boyunca marketlerimizi, formatlarını ayrıştırarak hiperleri bir tarafa, gurme – süper – mini marketleri bir tarafa topladık. Bu marketleri, hizmet verdikleri bölgelerdeki ihtiyaçlar ve tüketicilerinin bizlere aktardığı bilgiler çerçevesinde yenilemeye başladık. Bu çerçevede de Adana’daki hipermarketimizle İstinye’deki hipermarketimizi yenileyerek hizmete açtık. Diğer tarafta Gurme marketlerimizin konseptini yeniledik ve yenilenen ilk Gurme marketimizi İzmir Mavişehir’de hizmete açtık. Tüm formatlarda yenilemeler ve açılışlar devam edecek.

2017’de yeni marketler ve sirkülasyon dahil kaç kişiyi işe almayı planlıyorsunuz?
2017 yılını yeni market açılışlarımız ve sirkülasyon dahil 3 bin kişilik bir istihdam ile kapatmayı hedefliyoruz. Alanında uzman bir personel ile reyonlarımızda tüketicilerimize ulaşıyoruz. Böylelikle ihtiyaçları net bir şekilde karşılamış oluyoruz.

Bulmakta zorlandığınız pozisyonlar neler?
Mağazalarda özellikle taze gıda meslek gruplarında usta pozisyonları (kasap, pasta- ekmek ustası) bulmakta zorlandığımız pozisyonlar.

Yıllık sirkülasyon oranınız nedir?
Yüzde 38.

MAĞAZA MÜDÜRLERİNDE İÇ TERFİ ORANI YÜZDE 73

İçeriden terfi oranınız nedir? Yöneticilerin ne kadarı içeriden yetişme?
Mağaza müdürlerimizde iç terfi oranımız yüzde 73.

Nasıl kariyer yolları var, mesela bir kasiyer, ya da reyon görevlisinin önündeki kariyer basamakları neler olabilir?
Mağaza görevlilerinin performans ve yetkinliklerine bağlı olarak mağaza müdür yardımcılığı ile başlayan mağaza müdürü, bölge müdürlüğü ve grup müdürlüğüne ve genel müdürlüğe kadar uzanan bir kariyer imkanı mevcut. Aynı zamanda belirli genel müdürlük ya da mağaza yöneticiliği pozisyonlarında iç ilan sistemimiz aracılığıyla da farklı bir kariyer yolu çizilebiliyor. Bu süreçte çalışanların gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla teorik ve pratik eğitimler veriliyor, gerekli terfi durumlarında değerlendirme merkezi uygulanıyor.

Çalışan bağlılık oranınız nedir?
Çalışan bağlılık oranımız yüzde 56.

Çalışanları şirkete bağlamak için neler yapıyorsunuz? Ne gibi uygulamalarınız var?
Çalışanların beklenti ve önerilerini dikkate alarak motivasyonu arttırmaya yönelik uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Tiyatro, spor ve fotoğrafçılık kulüpleri, yemekhanede özel menü seçenekleri, ücretsiz tiyatro, sinema, konser bileti fırsatları, doğum günü kutlamaları, happy hour organizasyonları gibi...

Gençler, perakendede kariyer görüyor mu?
Perakende sektörünün sürekli büyüyen ve dinamik bir yapıda olması gençlere hem geniş bir istihdam alanı hem de kariyer fırsatları sunuyor. Mevcut yöneticilerin ve yönetici yetiştirme programlarıyla desteklenen çalışanların ticari bakış açısı, planlama-organizasyon, iletişim, yönetim ve müşteri ilişkileri gibi bir çok yetkinliği kazanmaları ve geliştirilmeleri sağlanıyor.

Perakendecilik gençler tarafından henüz bir meslek grubu olarak görülmüyor olmasına rağmen, sektörde tecrübe kazanan kişiler edindikleri beceri ve bilgi birikimi sayesinde birçok farklı sektörde ve işletmede yönetim pozisyonlarında başarılı olabiliyor.

Haberin Devamı

Taze gıdada usta bulmak zor
Bu yıl 3 bin kişiyi işe alacaklarını söyleyen CarrefourSA İnsan Kaynakları Direktörü Atilla Saman, mağazalarda özellikle taze gıda meslek gruplarında usta pozisyonları (kasap, pasta- ekmek ustası) bulmakta zorlandıklarını söylüyor. Saman, perakende sektörünün sürekli büyüyen yapısıyla gençlere hem geniş bir istihdam alanı hem de kariyer fırsatları sunduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!