İHH'den belediyeye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

İHHden belediyeye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 16:59

İHH'den belediyeye ziyaret

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS İHH İnsani Yardım Derneği, Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret etti.
İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Çakmak, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Başkan Aydın’ı ziyaretinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çakmak, "Sosyal projelerde biz de İHH Derneği olarak gerek ilimizde gerek yurt dışında elimizden geleni yapıyoruz. Bu ramazan ayında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde toplu iftarlara katıldık. Çeçenistan’da 150 tane yetim çocuğa bayramlık elbise aldık. Ürdün ve Afganistan’da da aynı çalışmaları yürüttük. İlimizdeki yetim çocuklara burs veriyoruz. Dünya Yetimler Günü’nde Ramazan’ı birlikte yaptık. Bize destek oldunuz, bunun için size teşekkür ederim. Biz gönüllü olarak sizlerle beraber bu işi yürütüyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Sami Aydın ise, İHH’nın sosyal konularda önemli bir misyon üstlendiğine vurgu yaparak, "Gerek yurtiçinde gerek yurt dışında gerekse Sivas ölçeğinde çok güzel çalışmalara imza attılar. Bu yüzden sizleri tebrik ediyorum. Bizim de belediye olarak bu konulara çok önem verdiğimiz ortada. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Sivas sosyal anlamda Türkiye’nin örnek illerinden bir tanesi. Özellikle Hayat Ağacı, Gıda Bankamız bu anlamda güzel bir kurumsal yapı olarak ortaya çıktı. Birçok çalışmayı birlikte yürütüyoruz, bunun için şehrimiz adına ülkemiz adına sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah sizlere de belediyenin sosyal yardımlarına da ihtiyaç kalmayacak günleri görürüz. Hayat Ağacı ve Gıda Bankası temel ve zorunlu ihtiyaçları karşılamaya yönelik bir sistem üzerinde çalışmalarını yürütmekte. İnşallah şehrimizde bu tür yerlere ihtiyaç kalmaz. O zamana kadar hep birlikte el ele vatandaşlarımızı aç ve açıkta bırakmamak için çalışacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Çakmak, Başkan Aydın’a ‘Harem-i Şerif Alanı’ olarak adlandırılan alanın maketini takdim etti. Çakmak,1967’den beri Mescid-i Aksa ilk defa ibadete kapatıldığını belirterek İsrail’in bu baskısının son bulmasını istediklerini ifade etti.  Başkan Aydın da, "Böyle bir hediyeden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Mescid-i Aksa gerçekten hepimizin yüreklerini burkan bir süreçten geçiyor. Ama burada şunu ifade etmek de lazım; Birleşmiş Milletlere kayıtlı çok sayıda Müslüman ülke var. Bu Müslüman ülkeler, paramparça bir konumda. Eğer biz Müslümanlar olarak birlikte hareket etmesini beceremezsek daha çok Mescid-i Aksalarda bu tür sıkıntılar yaşarız. Burada İsrail’i kınıyoruz. Ancak şunun da altını çizmek lazım; biz kenetlenmesini beceremezsek, küçük sorunlarda ayrı yönlere gidersek, bizim önümüzü kesenler çok olacaktır. Önce iğneyi kendimize batırmalıyız. İnşallah Rabbim bütün Müslüman ülkelere bu şuuru nasip eder" ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!