İHH’dan Türkmenlere yardım

Güncelleme Tarihi:

İHH’dan Türkmenlere yardım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 15:17

İHH’dan Türkmenlere yardım

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/YAYLADAĞI (Hatay),(DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nca Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmen Dağı ve İdlib kırsalındaki Hırıpticöz köyünde bulunan ihtiyaç sahibi Türkmenlere 8 bin 500 adet et ve balık konservesi dağıtıldı.
İHH Suriye Çalışmaları Yayladağı Ofisi Sorumlusu Mustafa Julha, Türkmen Dağı ve Hırıpticöz köyündeki ihtiyaç sahiplerine destek olmayı sürdürdüklerini söyleyerek, "Suriye’deki iç savaş milyonlarca insanı mağdur etti. Kış mevsiminin de gelmesiyle soğuk havalar insanları olumsuz etkiliyor. Bu nedenle insani yardım çalışmalarımıza hız kazandırdık. Son olarak Lazkiye kırsalında yer alan Türkmen Dağı ve İdlib kırsalında yer alan Hırıpticöz köyünde 6 bin adet et, 2 bin 500 adet ise balık konservesi dağıttık" dedi.
GÜNDE 35 BİN EKMEK
Türkmen Dağı ve Hırıpticöz köyünde günlük 35 bin Suriye ekmeği dağıttıklarını söyleyen Julha, "Türkmen Dağı ve Hırıpticöz köyünde günlük 35 bin adet Suriye ekmeği dağıtıyoruz. Bu sayede önemli bir ihtiyacı da karşılamış oluyoruz. Dağıttığımız ekmekler bölge halkının damak tadına uygun ve savaş ortamında 3 gün bozulmayacak şekilde hazırlanıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!